EuroCup’ın en değerli oyuncusu Jerian Grant!

Türk Telekom, EuroCup ödüllerine ambargo koymaya devam ediyor. Erdem Can’ın yılın koçu ödülü aldığı organizasyonda Jerian Grant, sezonun en değerli oyuncusu seçildi.

Spor 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Grant, EuroCup'ta sezonun en değerli oyuncusu seçildi.

Jerian Grant, başantrenörler, takım kaptanları, taraftarlar ve medya mensupları arasında yapılan oylama sonucunda sezonun en değerli oyuncusu seçildi. Grant, bu akşam 22.00’de Gran Canaria deplasmanında şampiyonluk için sahaya çıkacak temsilcimiz Türk Telekom adına 21 maçta forma giydi ve bu maçlarda 14.8 sayı, 6.2 asist (bu alanda normal sezonu ikinci bitirdi) ve 1.3 top çalma ortalamaları yakaladı.

Son derece istikrarlı bir sezon geçiren Grant, ortalama 33.16 dakika süre aldı ve bu alanda lig lideri oldu. Grant, çeyrek finaldeki Ulm maçında 20 sayı ve 7 asistle oynamış, temsilcimizin geri dönüşünde büyük rol almıştı. Oyuncu, yarı finaldeki Prometey deplasmanında 19 sayı ve 6 asistle parlamıştı.

EuroCup ilk beşinde Telekom’dan iki oyuncu: Onuralp ikinci beşte!EuroCup ilk beşinde Telekom’dan iki oyuncu: Onuralp ikinci beşte!

Wilbekin ile Darüşşafaka şampiyon olmuştu

Grant, Türk Telekom tarihinde EuroCup MVP’si seçilen ilk oyuncu oldu. Ancak Türk takımlarında bu başarıya ulaşan oyuncular var. Errick McCollum 2016’da Galatasaray’la MVP olmuş, 2018’de ise Scottie Wilbekin, Darüşşafaka formasıyla aynı başarıya ulaşmışlardı. İki oyuncu da sezon sonunda takımlarıyla şampiyonluk sevinci yaşamayı başarmışlardı. Benzer hikayeyi Grant’in de yazması ümidiyle…

Johnathan Motley’den milli takım sinyaliJohnathan Motley’den milli takım sinyali

Genlerden gelen yetenek

Grant’in basketbol yetenekleri genlerinden geliyor. Zira Jerian’ın babası Harvey 11 sezon NBA’de forma giydi. Harvey’nin ikiz kardeşi yani Jerian’ın amcası Horace Grant ise 17 sezon oynadığı NBA’de 4 kez şampiyon oldu. Horace, 90’ların başındaki efsanevi Chicago Bulls kadrosunda Michael Jordan ve Scottie Pippen gibi isimlerin takım arkadaşıydı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.