Euroleague devleri Partizan’a hücum etti, Ergin Ataman yıldızı kaptı

Avrupa'da basketbol piyasası alevlendi. Eski Fenerbahçe koçu Obradovic'in çalıştırdığı Partican'ın yıldız oyuncuları Euroleugue devleri tarafından kapışıldı. İşte Euroleague'deki transferler...

Spor 29 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Mathias Lessort, Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos'a transfer oldu.

Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra Partizan’ın başına geçen Zeljko Obradovic, antakımını Euroleague’in son 8’i arasına sokmuş ve şampiyon Real Madrid’e kök söktürmüştü. Seride 2-0 öne geçen Partizan, İspanya’da çıkan kavgadan sonra rakibine 3-2 ile soyun eğdi. Partizan’ın sezon başında kimse tarafından beklenmeyen bu çıkışında öne çıkan iki isim Mathias Lessort ve Kevin Punter’ın yeni takımları belli oldu.

Uzaklarda doğdular, 'Bizim çocuklar' oldularUzaklarda doğdular, ‘Bizim çocuklar’ oldular

Vilrdoza’dan sonra Lessort da Ergin Ataman’ın kadrosunda

Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos, geçtiğimiz günlerde Kızılyıldız’dan Luca Vildoza’yı kadrosuna kattı. Bu hamlenin ardından Partizan’ın yıldızı Mathias Lessort ile de 2 yıllık sözleşme imzalandı. Fransız uzun, 2024-25 sezonunun sonuna kadar Yunan devinin formasını terletecek. Son 2 yıldır Zeljko Obradovic‘li Partizan’ın formasını giyen 27 yaşındaki Lessort, geçtiğimiz sezon toplam 38 Euroleague maçında 12.0 sayı, 7.1 ribaund, 1.5 asist ve 1.0 top çalmayla oynadı. Fransız oyuncu Euroleague’in en iyi beşine seçildi.

Kevin Punter, yıllık 3 milyon euro kazanacak.

Barcelona, Kevin Punter’ı aldı

Saras Jasikevicius’la yollarını ayıran ve koç olarak Roger Grimau’yu takımın başına getiren Barcelona da Partisan’ın diğer yıldızı Kevin Punter’ı kadrosuna kattı. 30 yaşındaki yıldız skorer, Katalan ekibinden yıllık 3 milyon euro kazanacak. Geçtiğimiz sezon Euroleague’de toplam 37 karşılaşmaya çıkan Kevin Punter, maç başına 16.1 sayı, 2.1 ribaund ve 2.5 asist ortalamaları ile mücadele etmişti.

Will Clyburn'den Ergin Ataman'a: Lanet olsunWill Clyburn’den Ergin Ataman’a: Lanet olsun

Nigel Willams-Goss, Olympiakos’a döndü

Başka bir transfer haberi de Olympiakos’tan geldi. Real Madird ile Euroleague şampiyonluğuna ulaşan Nigel Williams-Goss Olympiakos’la anlaştı. Yunan ekibi 28 yaşındaki ABD’li oyuncuya iki yıl için yaklaşık 4 milyon euro ödeyecek. 2019’da Olympiakos’tan ayrıldıktan sonra 2019-20 sezonunda Utah Jazz formasıyla NBA’de 11 maça çıkan Williams-Goss, Real Madrid formasıyla Euroleague’e geri dönmüştü.

Manion, bundan sonra Baskonia için ter dökecek.

Nico Mannion’un tercihi Baskonia

Euroleague ekiplerinden Baskonia, kısa rotasyonunu son iki sezonu Virtus Bologna’da geçiren 22 yaşındaki Nico Mannion ile güçlendirdi. Oyuncuyla 2 yıllık sözleşme imzalandı. Nico Mannion geçen sezon Virtus Bologna formasıyla İtalya Ligi’nde 10.5 sayı – 3.3 asist ve 1.9 ribaund ortalamaları ile oynarken EuroLeague’de ise 19 maçta 5.9 sayı – 1.4 ribaund ve 2.6 asist ortalamalarını yakalamıştı.

Eski Gaziantepli Mam Jaiteh Monaco’da…

Monaco, uzun rotasyonunu güçlendirdi

Geçtiğimiz sezon Euroyeague’de Final Four’a kalan Monaco, uzun rotasyonuna önemli bir takviye yaptı. Monaco, Virtus Bologna’dan ayrılan Fransız pivot Mam Jaiteh’i kadrosuna kattığını açıkladı. Jaiteh, Monaco’nun bu yaz kadrosuna Terry Tarpey’den sonra yaptığı ikinci takviye oldu. 2020-21 sezonununda Gaziantep Basketbol formasıyla geçiren Jaiteh, Virtus Bologna’ya transfer olmuştu. Virtus’taki ilk senesinde EuroCup şampiyonluğu yaşayan 28 yaşındaki Fransız pivot, ayrıca EuroCup’ta normal sezonun en değerli oyuncusu seçilmişti. Geçtiğimiz sezon Virtus Bologna formasıyla toplam 32 Euroleague müsabakasında süre bulan Mam Jaiteh, maç başına 8.5 sayı ve 6.9 ribaunt ortalamaları ile mücadele etmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.