EuroLeague’de sezon açılıyor! Anadolu Efes zorlu deplasmana çıkıyor

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda 2023-2024 sezonu, beş karşılaşmayla başlayacak. Anadolu Efes, Barcelona deplasmanında galibiyet arayacak.

Spor 5 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes sezonun ilk haftasında Barcelona deplasmanına gidiyor.

Toplam dokuz ülkeden 18 takımın yer aldığı EuroLeague yapılacak beş karşılaşmayla başlıyor. Türkiye’yi bu sezon 2021 ve 2022’nin şampiyonu Anadolu Efes ile 2017’de kupayı müzesine götüren Fenerbahçe temsil edecek. Türk koç Ergin Ataman ise Panathianakos’un başında bulunuyor.

Anadolu Efes Barcelona deplasmanında

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi’nin ilk haftasında İspanya temsilcisi Barcelona’ya konuk olacak. Avrupa Ligi’nde geçen sezon play-off’a kalamayarak beklentilerin oldukça uzağında kalan Anadolu Efes, kadrosunu büyük oranda değiştirdi. Başantrenörlüğe Erdem Can’ı getiren lacivert-beyazlı ekip, 8 oyuncuyu renklerine bağlarken, 8 isimle de yollarını ayırdı. Anadolu Efes’in transfer ettiği isimleri şöyle: Justus Hollatz, Burak Can Yıldızlı, Ercan Osmani, Darius Thompson, Derek Willis, Erkan Yılmaz, Tyrique Jones ve Doğuş Özdemiroğlu.

Basketbol THY Avrupa Ligi’nde 2023-2024 sezonu, yarın yapılacak maçlarla başlayacak. ( Muhammed Ali Yiğit – Anadolu Ajansı )

 

Lacivert-beyazlıların 2021 ve 2022’de kazandığı şampiyonluklarda önemli rol oynayan Vasilije Micic NBA’in yolunu tutarken, Doğuş Balbay, Buğrahan Tuncer, Chris Singleton, Egehan Arna, Amath M’Baye, Furkan Haltalı ve Bryant Dunston ise takımdan ayrıldı.

Fenerbahçe’nin konuğu Milan

Fenerbahçe ise yarın saat 20.45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda İtalyan ekibi Milan’ı ağırlayacak.Başantrenör Dimitris Itoudis ile yola devam eden sarı-lacivertli ekip, Raul Neto, Georgios Papagiannis, Nathan Sestina, Sertaç Şanlı, Yam Madar ve Yiğit Hamza Mestoğlu ile sözleşme imzaladı. Fenerbahçe’de Carsen Edwards, Samet Geyik, İsmet Akpınar, Nemanja Bjelica, Tonye Jekiri, Devin Booker ve Kostas Antetokounmpo ile de yollar ayrıldı.

Fenerbahçe şampiyon gibi başladı!Fenerbahçe şampiyon gibi başladı!

 

İlk hafta programı

Euroleague’de ilk haftanın programı şöyle…

Bugün: 20.00 Kızılyıldız-LDLC Asvel

21.05 Maccabi -Partizan

21.30 Bologna-Zalgiris

21.30 Bayern Münih-ALBA Berlin

21.30 Barcelona-Anadolu Efes

6 Ekim Cuma: 20.45 Fenerbahçe – Milan

21.15 Panathinaikos-Olympiakos

21.30 Valencia Basket-Monaco

21.30 Baskonia-Real Madrid

 

Beşiktaş, İspanya'dan zaferle döndüBeşiktaş, İspanya’dan zaferle döndü

Euroleague’de ilk kez play-in

EuroLeague’de normal sezon, 11-12 Nisan 2024’te yapılacak 34. ve son hafta müsabakalarıyla tamamlanacak. Play-in ve play-off maçlarının yanı sıra Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek Dörtlü Final’in tarihi ise daha sonra belli olacak.

THY Avrupa Ligi’nde bu sezondan itibaren play-in formatı kullanılacak. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak THY Avrupa Ligi’nde, normal sezonu ilk 6’da tamamlayan takımlar, play-off oynama hakkı elde edecek. Play-off aşamasında mücadele edecek son 2 takım, sezonu 7, 8, 9 ve 10’uncu sırada bitirenler arasındaki play-in turnuvasıyla belirlenecek. Normal sezonun 7’ncisi ile 8’incisi arasındaki maçın galibi, 7’nci olarak play-off’lara yükselecek. Mağlup olan ekip ise 9 ile 10’uncu arasındaki mücadelenin galibiyle karşılaşacak. Bu müsabakayı kazanan takım da 8. sıradan play-off bileti alacak. Play-off serisinde 3 galibiyete ulaşan ekipler Dörtlü Final’e yükselecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.