Fair Play’den taraftar ve yönetici gitti

Türkiye Futbol Federasyonu kasım ayı Fair Play Ödülleri'ni kazananları açıkladı. Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısından sonra ödül kararındaki ayrıntı dikkat çekti.

Spor 28 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe yönetimi ve Galatasaray tribünleri centilmenlik ödülünü son kazananlar oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi 2022’nin aralık ayında Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu oluşturarak centilmenliği ödüllendirmek amacıyla beş kategoride sezon boyunca Fair Play Ödülleri verilmesi kararı aldı. Ödüller takım, teknik direktör, futbolcu, taraftar ve yönetici kategorilerinde verilecekti. TFF Fair Play Sosyal Sorumluluk Kurulu’nu şu isimlerden oluşturdu: Ali Erten, Prof. Dr. Sait Gönen, Prof Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Prof Dr. Fatma Ayanoğlu, Banu Yelkovan, Atilla Gökçe, Ömer Üründül, Berrin Altınöz, Metin Tekin.

Faruk Koca en centilmen yönetici seçildi

O tarihten beri ödüller düzenli olarak dağıtıldı. Hatta ilk en centilmen yönetici ödülünü hakem Halil Umut Meler’i yumruklayan Ankaragücü’nün eski başkanı Faruk Koca kazandı.

TFF bizimle eğleniyor... Fair Play ağlıyor...TFF bizimle eğleniyor… Fair Play ağlıyor…

Kasım ayında ödülü kazananlar

TFF Fair Play Ödülleri’nin kasım ayı sahipleri ise internet sitesinden yapılan açıklamayla duyuruldu. Süper Lig’de 26 Kasım’daki Beşiktaş maçına ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ için direncin ve dayanışmanın rengi mor renkte tasarlanmış ve üzerinde 15 farklı dilde ‘Kadına Şiddete Hayır’ yazan bir forma ile sahaya çıkan Samsunspor kasım ayının en centilmen takımı oldu. Pendikspor’un Portekizli hocası Ivo Vieira, Başakşehir’e deplasmanda 4-1 mağlup olmasına rağmen yaptığı açıklamayla en centilmen teknik direktör seçildi. En centilmen futbolcu ödülünü ise Türkiye’de 448 maça çıkan Boşnak futbolcu Edin Visca kazandı. 18 Kasım’daki Almanya- Türkiye karşılaşmasında seremoniye birlikte çıktıkları çocuklara eşofmanlarını veren A Milli Erkek Futbol Takımı da övgüye değer bulundu.

En centilmen yönetici ve taraftar yok!

Daha önce beş dalda verilen Fair Play Ödülleri’nde yönetici ve taraftar kategorisinin olmaması dikkat çekti. Ödüllerin son kazananları geçen ay Fenerbahçe yönetimi ve  Galatasaray taraftarı oldu. Fenerbahçe yönetiminden birçok isim açıklamaları nedeniyle PFDK’ya sevk edilmişti. Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Lale Orta’ya küfürlü tezahürat yapan Galatasaray taraftarının ödül kazanması da eleştiri konusu olmuştu.

Yumrukçu Faruk Koca kimdir? Fair Play ödüllü, AK Parti kurucusuYumrukçu Faruk Koca kimdir? Fair Play ödüllü, AK Parti kurucusu

Faruk Koca’dan sonra eleştiriler TFF’ye yönelmişti

Ayrıca kurulun ilk centilmenlik ödülünü verdiği yönetici olan Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e saldırması TFF’ye yöneltilen eleştirileri çoğaltmıştı. Ödüllerin bundan sonra verilip verilmeyeceği belirsiz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.