Fenerbahçe asılsız haber yapanları SPK’ya şikayet etti

Fenerbahçe'den yapılan açıklamaya göre kulüp, transfer sürecinde bazı oyuncuların bonservis bedelleri ve maaşları hakkında asılsız haber yapan 8 kişinin Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği tarafından SPK'ya şikayet edildiğini duyurdu.

Spor 28 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'den SPK'ya başvuru.

Transfer süreci her takımın olduğu gibi Fenerbahçe’nin de son derece aktif olduğu bir süreç. İsmail Kartal yönetiminde iddialı bir kadro kurma çabasında olan kulüp, yeni transferlerini duyurmaya ve görüşmelerini sürdürmeye devam ediyor. Bu süreçte birçok medya mensubu da söz konusu transferlerle ilgili çeşitli iddialar ortaya atıyorlar. Özellikle son günlerde Cengiz Ünder’in Marsilya’da transferiyle alakalı birçok spekülasyon yapıldı. Spekülasyonlar oyuncunun bonservis bedeli ve Fenerbahçe’ye transfer olduğunda alacağı maaş üzerineydi.

Kulüp, yaptığı açıklamayla benzer şeyleri yapan 8 kişinin Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği tarafından SPK’ya şikayet edildiğini duyurdu. Resmi internet sitesindeki demeçte “HUFEDER tarafından tespit ve şikayet edilen ilgili şahıslar hakkındaki mevzuat ihlali iddiası Sermaye Piyasası Kurulu Hukuk Müşavirliği tarafından dikkate alınarak kişiler hakkında idari soruşturma başlatılması kararı alınmış ve bu karar derneğimize tebliğ edilmiştir” denildi.

Tadiç’ten yenmezTadiç’ten yenmez

Açıklama “İlgili şahısların mevzuata aykırı eylemlerinin devam ettiği görülmekle, işbu ihlaller soruşturmaya dahil edilmesi amacıyla kuruma ayrıca bildirilmektedir.” şeklinde bitirildi.

Söz konusu şikayetlerin, yıllardan beri transfer sürecinde takım fark etmeksizin taraftarları yer yer kışkırtmaya ve yanlış bilgi yayarak okuyucuları yanıltmaya yönelik haberler karşısında somut bir adım olduğu açık. Ancak sonuçlarının ne olacağı veya caydırıcı cezaların verilip verilmeyeceği muallak.

Fenerbahçe'den transfer şov! MVP yuvada kaldıFenerbahçe’den transfer şov! MVP yuvada kaldı


10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.