Fenerbahçe Belgrad’da sonunu getiremedi: 85-84

EuroLeague’in 7. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, konuk olduğu Partizan’a karşı uzun süre önde götürdüğü karşılaşmayı 85-84 kaybetti ve sezonun ikinci yenilgisini aldı.

Spor 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Partizan Fenerbahçe'yi 1 sayı farkla mağlup etti.

Fenerbahçe Basketbol Takımı, zorlu fikstürün başlangıç maçında Partizan’la karşılaştı. Nick Calathes, Marko Guduric, Sertaç Şanlı, Dyshawn Pierre gibi isimlerin yokluğunda Kanarya zorlu deplasmana çıkıyordu. Sarı-lacivertliler galibiyet serisini sürdürmek istediği maça iyi bir hücum performansıyla başladı. Aynı şekilde başlayan rakibine karşı üstünlüğünü kabul ettiren Kanarya ilk 10 dakikayı son bölümünü iyi oynamamasına rağmen 27-23 önde kapadı.

İkinci yarıda iyi şut yüzdesini sürdüren sarı-lacivertliler Nigel Hayes Davis’in etkili oyunuyla farkı açtı, devre 56-47 bitti. Nigel 20 dakika sonunda 21 sayı üretmişti. İkinci yarıya da bu kez Johnathan Motley ile etkili başlayan sarı-lacivertliler farkı bir ara 14’e kadar çıkardılar. Ancak yine çeyrek sonunda Partizan farkı 6’ya kadar çekti, son 10 dakika 69-63 başladı. Fenerbahçe’nin hücum verimliliği son çeyrekte de düşük seviyede kaldı. Faul problemine giren Motley erken oyun dışı kaldı, Scottie Wilbekin’in sorumluluk aldığı kısır hücumlar sonucu Partizan öne geçti. Son 7 saniyeye 1 sayı üstünlük taşıyan Sırp ekibi topu oyuna dahil edemedi. 5 saniye süresi olan Fenerbahçe Tyler Dorsey ile maçı kazandıran şut denedi ancak başarılı olmadı.

Anadolu Efes uzatmada nefes aldıAnadolu Efes uzatmada nefes aldı

85-84 kaybeden Fenerbahçe bu sezon 2. kez yenildi. Partizan 3. kez kazandı. Sırp ekibinde Frank Kaminsky 15 sayı atarken Alen Smailagic ve James Nunnally 13’er sayı ürettiler. Fenerbahçe’de Nigel Hayes Davis 23 sayı atarken maç boyunca yalnızca 2 saniye dinlendi. Tyler Dorsey 18 sayı, Motley 11 sayıyla oynadı. Fenerbahçe gelecek salı günü Kızılyıldız deplasmanı için yeniden Belgrad’da olacak.

EuroLeague’de gecenin diğer sonuçları:

Olympiacos – Baskonia 74-75

Anadolu Efes – Zalgiris Kaunas 86-82

Maccabi Tel-Aviv – Bayern Münih 93-90

Milano – Valencia 83-52

Real Madrid – Bologna 100-74

Periler’in 2025 yolculuğu farklı başladıPeriler’in 2025 yolculuğu farklı başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.