Fenerbahçe derbi haftasında ilk sınavı geçti

Fenerbahçe Beko, Basketbol Süper Ligi 23. hafta maçında Galatasaray’ı 86-64 mağlup etti ve kötü gidişe son verdi. Sarı lacivertliler perşembe günü Euroleague'de Anadolu Efes ile karşılaşacak.

Spor 4 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe, baştan sona üstün götürdüğü maçı rahat kazandı.

Geçtiğimiz hafta sonu Tofaş deplasmanından mağlup ayrılan ve EuroLeague’de çift maç haftasında istediğini bulamayan Fenerbahçe Beko, Galatasaray Nef’i Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk etti. Maça etkili başlayan taraf Fenerbahçe Beko oldu. Sarı-lacivertliler henüz ilk çeyrekte farkı çift hanelere çıkardı. Fenerbahçe, ilk çeyreği 24-13 önde kapadıktan sonra vites düşürmedi. Sakatlıktan dönen Dyshawn Pierre’in etkili olduğu Fenerbahçe Beko, ilk yarının sonunda farkı 22 sayıya kadar çıkardı ve devre 47-25 sona erdi.

İkinci yarıda oyundaki dengeyi sağlayan Galatasaray, her ne kadar geri dönmeye çalışsa da Fenerbahçe Beko takip mesafesini korudu ve maçtan 22 sayı farkla 86-64 galip ayrıldı. Fenerbahçe Beko’da beş oyuncu çift hanelerde sayı üretti. Dyshawn Pierre 15 sayı, 7 ribaunt üretirken, Johnathan Motley 14 sayı, 4 ribaunt, Şehmus Hazer 11 sayı ve 5 ribaunt üretti. Galatasaray’da ise Sadık Emir Kabaca’nın 13 sayı, 7 ribaunt ve Tyrese Mcgee’nin 11 sayılık performansları galibiyete yetmedi.

Telekom liderliği sevdi! Beşiktaş direnemediTelekom liderliği sevdi! Beşiktaş direnemedi

Fenerbahçe için psikolojik olarak çok önemli maç

Fenerbahçe Beko için bu maçı yalnızca bir lig maçından ibaret görmek yanlış olur. Öyle ki geçtiğimiz hafta içi önce Real Madrid ardından Baskonia mağlubiyetleri ve öncesindeki Tofaş yenilgisi takımın havasının bir anda negatif seyretmesine yol açmıştı. Üst üste gelen sakatlıklarla ritim kaybeden Fenerbahçe Beko, sahada da sonuca gitmekte zorlanıyordu. EuroLeague normal sezonunda son düzlüğe girerken 4.’lük hesapları yapan takım, bir anda play-off potasının dışında kalma senaryolarının konusu olmaya başladı.

Galatasaray, Fenerbahçe’nin savunmasını aşmakta zorluk çekti.

Perşembe günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak Anadolu Efes maçı öncesi Fenerbahçe Beko’nun adeta soluklanmaya, psikolojik açıdan sarılacağı bir maça ihtiyacı vardı. Camia, bir gün evvel futbol takımının ezeli rakibi Beşiktaş’a karşı aldığı yenilgiden sonra kara kara olumsuz havanın nasıl dağılacağını düşünmeye başlamıştı. Futbol maçı sonunda yapılan istifa tezahüratlarının salonda bir tekrarının olup olmayacağı merak konusuydu. Ancak Fenerbahçe Beko maça o kadar hızlı başladı ki takım adeta üzerindeki ölü toprağından kurtulma refleksi veriyordu.

Fenerbahçe'nin İspanya seferi hüsranla bitti! Play-off tehlikedeFenerbahçe’nin İspanya seferi hüsranla bitti! Play-off tehlikede

İlk yarıda yakalanan üstünlük, maçın kalanına yansıdı ve Fenerbahçe Beko, son derece yaralayıcı olabilecek bir yol kazasına daha uğramadan ezeli rakibi Galatasaray Nef karşısından galibiyetle ayrılmayı başardı. Haftanın ilk derbisinden galibiyetle ayrılan Fenerbahçe Beko için artık sırada çok daha kritik olan, her iki temsilcimizin de Euroleague’deki kaderini tayin etme potansiyeline sahip Anadolu Efes sınavı var.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.