Fenerbahçe kaptanı Dzeko’dan al haberi: Yeni transferler yolda

Fenerbahçe'nin kaptanı Edin Dzeko, şampiyonluğuk için elinden geleni yapacağını belirterek "Şampiyonluk istiyorsanız takımda nitelikli oyuncuların olması lazım. Başka isimler de takıma katılabilir" dedi.

Spor 23 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe kaptanı Dzeko, sarı lacivertlilerin şampiyonluğu hak ettiğini söyledi.

Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli kaptanı Edin Dzeko, Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kulüp adına ilk izlenimlerinin pozitif olduğunu belirten Dzeko, “Yeni gelen oyuncular var. Henüz yüzde 100 hazır değiller ama bir hafta içerisinde tam olarak hazır hale geleceğiz” dedi. Bosnalı futbolcunun verdiği mesajlar özetle şöyle…

2 yıl önce Fenerbahçe ile görüşmüş: Fenerbahçe ile ilk görüşmem 2 yıl önce oldu. O dönemde karşılıklı olarak çok fazla konuştuk, güzel sohbetler gerçekleştirdik ama maalesef transferim gerçekleşmedi. Inter’le hemen hemen anlaşma gerçekleşmişti ve bu nedenle buraya transferim olmadı. Ancak şu anda buradayım. Fenerbahçe taraftarları hem bana hem eşime, sosyal medyadan güzel mesajlar gönderdi. Görüşmelerimizde Fenerbahçe’nin lig şampiyonluğunu kazanmayı ne kadar istediğini konuştuk. Fenerbahçe gibi büyük bir camianın ligde uzun süre şampiyon olamamış olması güzel değil. Fenerbahçe her zaman şampiyonluk için oynar. Ben de bunun için buradayım. Benim için burada olmak büyük bir rekabet. Fenerbahçe çok büyük bir camia ve şampiyonluğu hak ediyor.

Rodrigo Becao, Fenerbahçe'ye rekor kırarak geldiRodrigo Becao, Fenerbahçe’ye rekor kırarak geldi

Kulüp şampiyonluk için elinden geleni ortaya koyuyor: Fenerbahçe uzun değil, çok uzun süredir şampiyonluğu kazanamıyor. Ama hem kulüp hem de başkanımız bu durumu değiştirmek için elinden geleni ortaya koyuyor. En önemli konu mantalite. Rakibe bunu kabul ettirebilmeniz için savaşmanız gerekiyor. Sadece futbolcular değil, taraftarların da aynı düşünceyle hareket etmesi gerekiyor. Biz futbolcuların limitlerini zorlamak adına taraftarların desteklerini her zaman hissetmemiz gerekiyor. Bazen iyi performans ortaya koyamayabiliriz, bu noktada özellikle genç oyuncular için taraftar desteği çok önemli. Maçlar 90 dakika sonunda kazanılıyor, 45 dakikada sonunda maç bitmiyor. Maç bitene beraber hareket etmeliyiz ve tek bir hedefe yoğunlaşmalıyız. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Taraftarlara şunun sözünü verebilirim; sahada elinden geleni veren bir Fenerbahçe olacak.

Ligde her maç önemli: Fenerbahçe’de takım kaptanı olmak harika. Saha içinde kimi zaman sert, kimi zaman normal bir kaptanlık yapacağım. Takımın kaybettiği durumlarda daha agresif olabilirim. Futbolcuların mental anlamda rahat olduğu dönemler olabilir ama her zaman konsantrasyon hep bulunmalı. Ligi kazanmak istiyorsanız, bu durum derbilerden geçmiyor, her maç önemli. Her maçın önemini bütün oyuncular bilmeli. Bazı futbolcular oynamadıkları zaman mutsuz olabilirler. Ama biz bir takımız ve bunun bilincinde hareket etmeliyiz. Hocamız bizimle yaptığı toplantılarda, önce birbirimize, sonra rakiplerimize saygı duyacağımızı, ama kalitemizi de ortaya koymamız gerektiğini söylüyor. Birlikte kompakt şekilde hareket edersek başarı gelecektir.

Fenerbahçe'ye 'kazanan' oyuncu: 'Asist kralı' Dusan Tadic'in öyküsüFenerbahçe’ye ‘kazanan’ oyuncu: ‘Asist kralı’ Dusan Tadic’in öyküsü

Tek forvet ya da çift forvet önemli değil: Tek forvet ya da çift forvetli sistemde oynamam önemli değil. İstenileni yerine getirmeye çalışırım. Tek forvet de oynadım, çift forvet de oynadım. Önemli olan hızlı şekilde adapte olmak. Hangi pozisyonda oynadığım benim için çok büyük bir sorun değil. Takımın oyun sistemi önemli değil, bazen tek oynarsınız, bazen 3 forvet oynarsınız. Önemli olan benim yaptıklarım.
Önemli olan takım başarısı: ​​​​​​​Kariyerimde birçok gol attım,. Fenerbahçe forması altında amacının istatistik artırmak değil takımın başarısına katkı sunmak. Takımım için elimden gelen her şeyi ortaya koyacağım. Hocamızla bireysel görüşmeler yapıyoruz. Benim ne yapmamı istiyorsa, neye ihtiyaç duyuyorsa bunu yapmak için hazır olduğumu kendisine söyledim.

Eleştiriler işin parçası: 18 yaşındayken bana ‘cılız’ denmişti. Eleştiriler işimizin bir parçası. Saha içinde iyi olduğumuzda, hakkınızda iyi şeyler söylenir. Kötü oynayınca kötü eleştiriler gelir. Bunlar normal. Eleştiri saha içindeyse bu iyi bir şey ama eleştiri aileyi kapsıyorsa, bu iyi bir durum değil. 18 yaşında ben de hatalar yapmıştım, o zamanlar gençtim. Hala mükemmel olmayabilirim. Hala en iyisini isteyen birisiyim. Aynı motivasyona sahibim.

Fenerbahçe transfere mola verdiFenerbahçe transfere mola verdi

Yeni isimler katılabilir: Boliç’i de Baliç’i de iyi bir şekilde hatırlıyorum. Onların Fenerbahçe’de oynadıklarını biliyorum. Baliç, Real Madrid’e transfer olmuştu. Aynı zamanda milli takımda da yardımcı antrenörlük yapıyordu. Onların gösterdiği performanslar gibi bir performans gösterebilirim. Fenerbahçe’yle bizim görüşmelerimiz çok hızlı ilerledi ve iyi bir anlaşma sağladık. Mükemmel zamanlamayla transfer gerçekleşti. bu yıl kaliteli oyuncuları transfer etti. Bu da çok önemli. Şampiyonluk istiyorsanız takımda nitelikli oyuncuların olması lazım. Başka isimler de takıma katılabilir. Burada önemli olan ekip olarak hareket etmek. Çok hızlı şekilde adapte oluyoruz. Buradaki Türk oyuncuların ve personellerin etkisi çok büyük. Fenerbahçe’ye gelmeden önceki ruh halime göre çok daha pozitif olduğumu söyleyebilirim buraya karşı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.