Fenerbahçe, Obradovic’in Partizan’ını dağıttı

Fenerbahçe bir ara 17 sayı geriye düştüğü Partizan'ı 91-76 yendi ve ikili averajı ele geçirdi. Tyler Dorsey ve Sestina galibiyeti getiren isimler oldu.

Spor 9 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Obra'lı Partizan'ı son 3 çeyrekte dağıttı.

EuroLeague’de 20. maç haftası özel bir karşılaşmaya sahne oldu. Fenerbahçe’nin eski koçu Zeljko Obradovic, Partizan’ın başında Ataşehir’e geldi. Geçtiğimiz sezon burada oynanan maçı Partizan kazanmıştı. Keza bu sezonun ilk devresindeki mücadeleden de Sırp ekibi 1 sayılık farkla galip ayrıldı. Fenerbahçe’nin amacı evinde yeniden kazanmaya başlamaktı zira Ataşehir’deki son maçta Kızılyıldız yenilgisi adeta bir tokat etkisi yaratmıştı.

Partizan’ın karşılaşmaya başlangıcı da ayrı bir tokat oldu. Kanarya, Bruno Caboclo’nun dışarı açıldığı hücumlara Sertaç’la çözüm üretemedi. Yumuşak savunmadan yararlanan Obradovic’in öğrencileri, Sarunas Jasikevicius’un takımına karşı ilk 10 dakikayı 31-19 önde geçti. İkinci çeyrek de iyi başlamadı ve fark 17 sayıya kadar çıktı ancak daha sonra Fenerbahçe toparlanma emareleri gösterdi. Hücumda Tyler Dorsey sorumluluk aldı skor üretti, savunmada topa baskı arttı, Nick Calathes dümene geçti. Devre biterken skor 48-43’e geldi.

Üçüncü çeyrekte de Fenerbahçe’nin savunması kök söktürüyordu. Uzunlarından hiç katkı alamayan sarı-lacivertliler hücumda kısalarıyla etkili oldular. Öte yandan Nate Sestina kariyer maçını oynadı denediği ilk 4 üçlüğün tamamını sayıya çevirip takımının skorda öne geçmesini sağladı. Fenerbahçe son çeyreğe 68-64 üstünlük taşıdı. Sarı-lacivertliler son periyoda fırtına gibi girdiler. Üçlükler üst üste geldi. Hem Marko Guduric hem Dorsey olağanüstü performans ortaya koydular, sayı farkı 16’ya kadar yükseldi. Obradovic’in molaları henüz maçın bitimine 6 dakika kala tükendi. Bu da Partizan’ın ilk çeyrek sonrası ne kadar çaresiz kaldığını gösterir nitelikteydi. Fenerbahçe, karşılaşmayı 91-76 kazandı.

Maccabi’ye karşı alınan 109-74’lük görkemli zaferin ardından Kanarya sahasına bir başka şaşaalı zaferle döndü. Takım 20. maçında 12. kez kazanırken Partizan 10. kez yenildi, iki ekip arasındaki ikili averajı da Fenerbahçe aldı. Fenerbahçe’de Dorsey 24, Guduric 15, Sestina 14 sayı attı. Sırp ekibinde Kevin Punter 18, Nunnally 14 sayı buldu, ilk çeyrekte 11 sayı atan Caboclo maçı 13 sayıyla tamamlayabildi. Fenerbahçe çift maç haftasının ikinci ayağında 11 Ocak Perşembe 20.45’te Bayern Münih’le karşılaşacak. Partizan cuma 22.30’da Maccabi’yi ağırlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.