Fenerbahçe, taraftarı önünde deplasmanda

Süper Lig lideri Fenerbahçe, gündüz maçında Olimpiyat Stadı'nda İstanbulspor'a konuk olacak. Sarı lacivertli taraftarlar stadyumda kendilerine ayrılan 22 bin kişilik bölümü dolduracak.

Spor 7 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe sahaya yedi eksikle çıkacak.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 19. haftasında İstanbulspor’a konuk olacak. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak ve saat 16.00’da başlayacak müsabakayı hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Karşılaşma ben Sports 1 kanalından canlı olarak verilecek.

Süper Lig’in 17 hafta oynanan ilk bölümünde 14 galibiyet, iki beraberlik ve bir yenilgi yaşayan sarı-lacivertliler, 44 puan toplarken, aynı puana sahip Galatasaray’ın averajla önünde lider durumda bulunuyor. 17 karşılaşmada iki galibiyet ve iki beraberlik almasına karşın Trabzonspor mücadelesinde takımın sahadan çekilmesiyle 3 puanı silinen İstanbulspor, beş puanla ligin son sırasında.

Ali Koç'un şifreleri... Kime ne mesaj verdi?Ali Koç’un şifreleri… Kime ne mesaj verdi?

Fenerbahçe’de yedi eksik

Fenerbahçe’nin iki savunmacısı Bright Osayi-Samuel ve Aleksandar Djiku, ülkelerinin Afrika Uluslar Kupası maçları nedeniyle milli takıma gitti. Nijerya Milli Takımı’nın kadrosunda bulunan Bright Osayi-Samuel ve Gana Milli Takımı’nın formasını giyen Aleksandar Djiku, takımlarının organizasyonda finale yükselmesi durumunda 11 Şubat’a kadar Fenerbahçe formasından uzak kalacak. Galatasaray derbisinde gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen İrfan Can Kahveci ve Kayserispor karşılaşmasında kırmızı kart gören Fred ile Mert Hakan Yandaş mücadelede forma giyemeyecek. Geçirdiği operasyon sonrasında hafta içinde ilk kez saha çalışmalarına başlayan Becao, İstanbulspor maçının kadrosunda yer alamayacak. Becao gibi uzun süre sahalardan uzak kalan Zajc da hafta içinde bireysel saha çalışmalarına başladı. Ancak bu futbolcu da İstanbulspor maçında forma giyemeyecek.

Savunmada mecburi rotasyon​​​​​​

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın İstanbulspor karşısında savunmanın göbeğinde Serdar Aziz-Oosterwolde ikilisine şans vermesi bekleniyor. Sağ bekte ise Mert Müldür oynayacak. Cezalı olan İrfan Can Kahveci’n in yerine de İstanbulspor karşısında Cengiz Ünder’in ilk 11’de yer alması bekleniyor.

Süper krizin anatomisi... Gün, gün, dakika dakikaSüper krizin anatomisi… Gün, gün, dakika dakika

Fenerbahçe ile İstanbulspor 49. randevuda

Fenerbahçe ve İstanbulspor, yarın Süper Lig tarihinde 49. kez karşı karşıya gelecek. 48 lig mücadelesinde Fenerbahçe 34 galibiyet elde ederken, İstanbulspor ise yedi kez kazandı, yedi karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda sarı-lacivertli takım 87 gol atarken, kalesinde ise 31 gol gördü.

İstanbulspor’un ev sahipliği yaptığı 24 Süper Lig mücadelesinde ise Fenerbahçe 14 kez sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu. 6 karşılaşma beraberlikle biterken, İstanbulspor rakibini dört kez mağlup etmeyi başardı. Sarı-lacivertli takım bu maçlarda 38 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde ise 17 gol gördü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.