Fenerbahçe ve Trabzonspor’un 3 Temmuz atışması bu sene de sürdü

2011’de Türk futbolunu derinden sarsan şike davasının 12. yıldönümünde hem Fenerbahçe hem de Trabzonspor sosyal medya hesapları üzerinden konuyla alakalı paylaşımlarını sürdürdüler.

Spor 4 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
3 Temmuz atışması bu sene de sürdü.

Fenerbahçe, 2010-11 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra 3 Temmuz 2011 tarihinde şike davasıyla karşı karşıya kaldı. Şampiyonlar Ligi’ne gidemeyen ve mali açıdan büyük sıkıntılar çekmeye başlayan kulübün başkanı Aziz Yıldırım, bir sene boyunca cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Süreç içinde sezonu ikinci bitiren Trabzonspor, şampiyonluğun hakları olduğunu iddia ederek kendi adlarına adalet mücadelesi vermişti. Sonuç olarak şampiyonluk kupasının adresi değişmemiş ve dava kapanmıştı.

Ancak geçen 12 senelik süreye rağmen hala davanın yankıları sürüyor. İki kulüp de her sene malum gün geldiğinde sosyal medya hesapları ve resmi internet siteleri üzerinden açıklamalar yayınlamaya devam ediyor.

İsmail Kartal: 9 sene oldu, buna son vermeliyizİsmail Kartal: 9 sene oldu, buna son vermeliyiz

Fenerbahçe: Zararlar tazmine edilene dek…

Fenerbahçe’den gece yarısı 00.00’da yayınlanan gönderi ve yapılan açıklamada “Yüce Türk yargısı verdiği kararla Fenerbahçe’ye yapılanları hukuk önünde de gözler önüne serdi, kumpası tescil etti, rol sahiplerini binlerce yıllık hapis cezasına mahkûm etti. Fenerbahçe için kumpasın rol sahiplerinden hesap sorulana, maddi ve manevi zararlarımız tazmin edilene kadar bu süreç bitmeyecek” denildi.

Trabzonspor: Gururlu bir ses tonuyla…

Trabzonspor cephesi ise yine aynı saatlerde “Kapalı kapılar ardında kısık sesler ile değil, gururlu bir ses tonuyla haykırdık şampiyonluğumuzu!” açıklamasıyla birlikte bir video yayınladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.