Fenerbahçe’de 15. galibiyet ’15’le geldi

Fenerbahçe, 15 numaralı formayı giyen Joshua King'in yıldızlaştığı maçta Spartak Trnava'yı 2-1 yendi. 15. maçında 15. galibiyetini alan sarı lacivertliler grupta 6 puanla liderliğe yükseldi.

Spor 6 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de iki gol atan King, sakatlandığı için oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Fenerbahçe, Türkiye ve Avrupa’daki bütün maçlarını kazanarak Spartak Trnava deplasmanına geldi. Teknik direktör İsmail Kartal, Anton Malatinsky Stadyumu’nda maçta büyük bir rotasyona gitti. Rizespor maçının 11’inden sadese Rodrigo Becao ve Bright Samuel Osayi sahadaydı. İrfan Can Eğribayat, Serdar Aziz, Oosterwolde, Crespo, Mert Hakan Yandaş, Zajc, King, Kent ve Batshuayi sahaya sürülen isimlerdi.

Beşiktaş tepetaklak!Beşiktaş tepetaklak!

Bu rotasyon ilk yarıda Fenerbahçe’ye olumlu etkilemedi. Trnava’nın presli ve katı savunması sarı lacivertliler oyun kurmasını engelledi. 8. dakikada Oosterwolde topu sürerek ceza alanına girdi, vuruşu savunmaya çarparak kornere gitti. 9’da savunmanın hatasıyla ceza yayı dışında topu önünde bulan Kent’in şutu auta çıktı. 25’te çalımlarla çizgiye inen Oosterwolde’nin altı pasında King’in şutu Spartak Trnava savunmasında Kosa’ya çarptı. İlk yarı, 0-0 sona erdi.

Ve Galatasaray-Fenerbahçe polemik sezonu başladı!Ve Galatasaray-Fenerbahçe polemik sezonu başladı!

İsmail Kartal müdahale etti

İkinci yarı ev sahibi takımın da hücumu düşünmesiyle ilk yarıya göre çok daha hareketli geçti. 52’de ceza yayı önünden kazanılan serbest vuruşu kullanan Zajc gole çok yaklaştı ama rakibi geçemedi. 62’de maçın yıldızı Joshua King, kendisine yapılan faullere rağmen topu götürüp pasını verdi. Batshuayi’nin vuruşu kalecide kaldı. 63’te teknik direktör İsmail Kartal oyuna müdahale etti. Mert Hakan Yandaş, Miha Zajc, Rodrigo Becao yerine Sebastian Szymanski, Fred ve Alexander Djiku oyuna girdi.

 King golleri attı, sakatlandı

15 numaralı formayı giyen Joshua King galibiyeti çok istiyordu. 70’de bireysel çabasıyla topu götürdü. Kent ile al-ver yaptı. Topa çok güzel vurdu ve Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi.

81’de çizgiye inen Fred’in yerden pasında son vuruşu yapan yine Norveçli oyuncuydu. Ancak bu golden sonra King topu taşırken sakatlandı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Deplasmanda ilk kez gol yenildi

Fenerbahçe ne Süper Lig’de ne Konferans Ligi’nde deplasmanda gol yememişti. Bu seri Oosterwolde’nin büyük hatasıyla bozuldu. Hollandalı futbolcu baskıda top kaybetti, Ofori, topu ağlara gönderdi.

Beşiktaş’ta ‘Saatler’ artık krize ayarlı…Beşiktaş’ta ‘Saatler’ artık krize ayarlı…

İki gol VAR’a takıldı

Maçın uzatma dakikalarında önce Sebastian Smanzky’nin sonra Tadic’in iki golü santimlerle ofsayta takıldı. İki pozisyonda da VAR devreye girdi. Maç 2-1 biterken Fenerbahçe, galibiyet serisini 15’e çıkardı.

Fenerbahçeli futbolcular, maçtan sonra galibiyeti taraftarlarıyla kutladı.

İsmail Kartal: Oyuncu değişiklikleriyle golü bulduk

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “İlk devrede oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. Sadece üretkenliğimiz azdı. İkinci yarıda 3. bölgede daha fazla oynayarak üretkenliği arttırmamız gerektiğini anlattım. 3 oyuncu değişikliği yaptık. Bu değişikliklerle pozisyon bulduk. Golü bulduk” dedi. Kartal konuşmasına şöyle devam etti: “Sonuçta kendi hatamızdan gol yedik. Futbolda bu olabilir. Rakibe bir tane net pozisyon verdik, onun haricinde pozisyon vermedik. 2-1 kazandık, daha farklı da kazanabilirdik. Hedefimiz kazanmaktı, bunu başardık. Çok mutluyum, oyuncularımı tebrik ediyorum.”

Fenerbahçe Wilbekin için CAS’a gidiyorFenerbahçe Wilbekin için CAS’a gidiyor

 

Joshua King: Riske etmemek için oyundan çıktım

Maçta iki gol atarak yıldızlaşan Joshua King’e de değinen Kartal, “King, uzun zamandır her zaman hazır. Biz de ona şans veriyoruz. Her oynadığı maçta katkı verdi. İnşallah çok fazla bir şeyi yoktur ve bir an önce aramıza döner” dedi. Joshua King ise sakatlığıyla ilgili şunları söyledi: “Hamstring kasımda bir gerginlik hissettim. Riske etmemek için oyundan çıktım. Doktorla durumuna bakacağız.”

Nordsjaelland, Ludogerets’i perişan etti

Grubun diğer maçında Fenerbahçe’nin ilk hafta 3-1 mağlup ettiği Nordsjaelland, Ludogerets’i 7-1 yendi. Bu sonuçla iki takım 3 puanda buluşurken Fenerbahçe 6 puanla grupta lider. Trnava henüz puan alamadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.