Fenerbahçe’de Lincoln’ün dönüşü muhteşem oldu, Batshuayi gol şov yaptı

Fenerbahçe'de 315 gün sonra sahalara dönen Lincoln Henrique Türkiye Kupası'nda Adanaspor maçına harika golü ve asistiyle damga vurdu. 6-0 biten karşılaşmada Mitchy Batshuayi dört kez ağları sarstı. Rade Krunic ilk defa Fenerbahçe forması giydi.

Spor 17 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
25 yaşındaki Lincoln, bu sezon çıktığı ilk resmi maçta golle buluştu.

Fenerbahçe Türkiye Kupası 5. Turu’nda 1. Lig ekibi Adanaspor’u konuk etti. Sarı lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal rotasyona giderek hafta sonundaki Gaziantep FK maçında ilk 11’de yer alan futbolculardan dokuzunu değiştirmişti. Mert Müldür ile Jayden Oosterwolde ligden sonra kupada da görev alan iki isimdi.

Lincoln 10 ay sonra sahada, Krunic ilk kez

Kalede İrfan Can Eğribayat, savunmada Leonardo Bonucci vardı. Sol bekse 9 Mart 2023 tarihinde Sevilla ile oynanan Avrupa Ligi karşılaşmasında sakatlanan Brezilyalı Lincoln Henrique’ydi. Orta ikilide Milan’dan transfer edilen Rade Krunic ilk kez sarı lacivertli formayı giyerken ortağı Bartuğ Elmaz’dı. Emre Mor, Joshua King, Mert Hakan Yandaş ve Mitchy Batsuhayi sarı lacivertlilerde gol umudu olarak sahadaydı. Teknik heyet Livakovic, İrfan Can Kahveci, Ferdi Kadıoğlu ve Fred’e kadroda yer vermemişti.

Lincoln Henrique’dan harika gol

Fenerbahçe’nin Brezilyalı oyuncusu Lincoln Henrique sakatlığını atlatmasının ardından bu sezon çıktığı ilk resmi maça damga vurdu. 29. dakikada Bartuğ Elmaz’ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Lincoln Henrique dar açıdan yaptığı nefis vuruşta fileleri havalandırdı.

Batshuayi’den dört gol

Brezilyalı futbolcu Lincoln 39’da bir de asist yaptı. Sarı lacivertlilerin hızlı geliştirdiği atakta King topu Lincoln’e aktardı. Onun asistinde Mitchy Batshuayi topu boş kaleye yuvarladı.

Fenerbahçe ikinci yarıya da golle başladı. Sarı-Lacivertliler karşılaşmanın 49. dakikasında korner kazandı. Mert Hakan’ın ortasında top sekti ve Batshuayi’nin önüne geldi. Golcü oyuncu arka direkte topa dokunarak topu ağlara yolladı ve skoru 3-0’a getirdi.

Fenerbahçe’de goller gelmeye devam etti. 67’de sol kanatta faul kazanan Kanarya’da Mert Hakan yine topun başına geçti. Mert Hakan’ın ortasında ön direğe koşu yapan Batshuayi kafa vuruşu ile topu ağlara yolladı ve skoru 4-0’a getirdi.

Fenerbahçe’de Batshuayi Adanaspor’a karşı dördüncü golünü 71. dakikada attı. Ceza sahasında topla buluşan Batshuayi savunmayı geçtikten sonra çektiği şutla ağları buldu.

Mert Hakan Yandaş ilk golünü attı

80’de çizgiye inen Emre Mor topu içeriye çevirdi. Maça kaptan olarak çıkan Mert Hakan topu boş kaleye yuvarlayarak maçın sonucunu ilan etti. Golden sonra takım arkadaşları Kayserispor maçında gördüğü kırmızı karttan sonra eleştirilen Mert Hakan Yandaş’ı kutlayarak destek verdi. Bu aynı zamanda futbolcunun bu sezon attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti.

Efekan Karayazı ve Ahmet Necat Aydın ilk kez

Fenerbahçe’nin genç oyuncuları Efekan Karayazı ve Ahmet Necat Aydın A takımda ilk kez süre aldı. Müsabakanın 64. dakikasında Leonardo Bonucci’nin yerine oyuna dahil olan 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Efekan ve 83. dakikada Lincoln’ün yerine oyuna giren aynı yaştaki Ahmet Necat ilk resmi maçlarına Adanaspor karşısında çıktı.

Beşiktaş sıklet farkını gösterdi, son 16 biletini aldıBeşiktaş sıklet farkını gösterdi, son 16 biletini aldı

İsmail Kartal: 14 yabancıya performansa göre karar vereceğiz

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maç sonu düzenenlen basın toplantısında sakatlıktan çıkan ve daha az şans bulan oyuncuları değerlendirdiklerini söyledi. Kartal, “Lincoln, çok güzel bir performans ortaya koydu. Çok karakterli bir çocuk, çok çalışmayı seviyor. Joker gibi nereye koyarsanız verim alabiliyorsunuz. Bakalım bu süreç içerisinde ne oluyor ne bitiyor ona göre karar vereceğiz 14 yabancıya. Hemen hemen her maçta farklı ciddi performanslar ortaya çıkıyor. Bu akşam özel bir performans ortaya koyanlar olmuştur, keşke her maç böyle olsa da benim işim zorlaşsa. Bunların olmasını istiyoruz, bunun için uğraşıyoruz. Takımdaki oyuncuların birbirine saygısı, hepimizin birbirimize saygısı bizi buralara kadar getirdi. Bunu devam ettireceğiz. Güzel bir galibiyet aldık” dedi.

İsmail Kartal, dört gol atan Batshuayi’nin takımda kalacağını söyledi.

‘Batshuayi kalıyor’

Batshuayi’nin transfer haberlerinin doğru olmadığını vurgulayan Kartal, konuşmasına şöyle devam etti: “Batshuayi’nin herhangi bir yere gitmesiyle ilgili hiçbir şey yok. Batshuayi Kayseri’de 3, bugün 4 gol attı. Dzeko da 3 attı geçen maç, oyundan aldık. Bu tatlı, güzel bir rekabet. Bunların olması bizi de çok mutlu ediyor. Herkesin birbirine saygısı var. Bunu sezon sonuna kadar devam ettireceğiz. Krunic’in performansını gayet iyi buldum. Sonuçta son iki haftalık periyotta Milan’da bireysel antrenmanlarla kendisini hazır tuttu. İki antrenmanla bu akşam maça hazırladık. Şu anda yüzde 70-75 hazır durumda. Bu akşam ne kadar kaliteli ve iyi oyuncu olduğunu gösterdi. İkinci yarı bazı oyunculara yük binmesin diye mecburen onu stopere çektik. İyi iş çıkardı bu akşam.”

‘Forvet hattına yerli bir oyuncu takviyesi yapılabilir’

Mert Hakan Yandaş’ın kaptan olarak sahaya çıktığını ve güzel bir performans ortaya koyduğunu dile getiren Kartal, forvet hattına bir yerli oyuncu takviyesi yapabileceklerini aktardı.

Kayserispor devleti yalanladı: Satılık diyeni dava edeceğizKayserispor devleti yalanladı: Satılık diyeni dava edeceğiz

Kupada sürpriz… Adana Demirspor 2. Lig ekibine elendi

Kupada Adana Demirspor TFF 2. Lig temsilcisi 24Erzincanspor’u konuk etti. Normal süresi ve uzatma bölümü 2-2 tamamlanan maçta Yukatel Adana Demirspor’a penaltılarda 7-6 üstünlük kurarak son 16 turuna yükseldi.

Tur atlayan takımlar

Türkiye Kupası’nda tur atlayan diğer takımlar Başakşehir, Antalyaspor, Gaziantep FK ve Samsunspor oldu. Alınan sonuçlar şöyle…

Başakşehir – Boluspor 1-0

Antalyaspor – Pendikspor 2-1

Gaziantep FK – Bodrumspor 1-0

Alanyaspor – Samsunspor 1-3

 

Son 16 turu eşleşmeleri 22 Ocak’ta belli olacak

Türkiye Kupası son 16 turu kura çekimi 22 Ocak saat 14.00’te TFF’nin Riva’daki tesislerinde yapılacak. Son 16 turu müsabakaları tek maç eleme usulüne göre oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.