Fenerbahçe’den Avusturya’da dört gollük resital

Avusturya kampının son hazırlık maçını Fransız takımı Strasbourg ile yapan Fenerbahçe ilk yarıdaki güzel oyunu ve birbirinden güzel golleriyle rakibini 4-0 yendi.

Spor 13 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sol açıkta oynayan Kent, Fenerbahçe'nin üçüncü golünü attı.

Fenerbahçe, Avusturya kampındaki son hazırlık maçında Fransa temsilcisi Strasbourg’la Merkur Arena’da karşılaştı. Teknik direktör Jose Mourinho, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda Lugano ile oynayacakları müsabaka öncesindeki son hazırlık müsabakasında ideal 11’ini sahaya sürdü.

Sarı lacivertliler sahaya Dominik Livakovic, Bright Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Jayden Oosterwolde, Fred, Bartuğ Elmaz, Ryan Kent, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic ve Edin Dzeko ilk 11’iyle çıktı.

Müsabakanın ilk yarısını oldukça üstün oynayan Fenerbahçe, 5’te golü bulmayı başardı. Ön alanda baskı sonucunda Çağlar Söyüncü, kazandığı topu Sebastian Szymanski ile buluşturdu. Polonyalı futbolcu, rakip yarı sahanın ortalarından aldığı topu ceza yayına kadar sürdükten sonra yaptığı etkili vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe’nin Sırp futbolcusu Dusan Tadic, maçta sağ kanatta görev aldı ve çok etkili oldu. Kanarya, 33. dakikada Dusan Tadic’in etkili ortasında direkt ağlarla buluşan topma farkı ikiye çıkardı.

37’de sarı-lacivertliler bir gol daha buldu. Tadic’in pasında sağdan sıfıra inen Osayi-Samuel’in yerden arka direğe sert ortasında altıpasın sağında savunmanın uzaklaştırmak istediği topa Ryan Kent ayak koydu ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

45’te Fenerbahçe farkı dörde çıkardı. Üst üste şık paslar sonucunda ceza sahası içinde Oosterwolde’den aldığı ara pasına penaltı noktası civarından gelişine etkili vuran Edin Dzeko’nun şutunda top ağlara gitti. İlk yarı, Fenerbahçe’nin 4-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş, Ciro Immobile'ye yıllık 6 milyon euro verecekBeşiktaş, Ciro Immobile’ye yıllık 6 milyon euro verecek

Sarı-lacivertlilerde teknik direktör Mourinho, ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Dusan Tadic ve Çağlar Söyüncü oyundan alınırken, Rodrigo Becao ile Cengiz Ünder oyuna dahil oldu. 61. dakikada Dominik Livakovic-İrfan Can Eğribayat, Bartuğ Elmaz-Mert Hakan Yandaş, Sebastian Szymanski-Rade Krunic ve Bright Osayi-Samuel-Yiğit Efe Demir değişiklikleri yapıldı. Portekizli çalıştırıcı, 72. dakikada Edin Dzeko’nun yerine Umut Nayir’i, Fred’in yerine ise Miha Zajc’ı sahaya sürdü. Fenerbahçe’de son değişiklikler 78’de yapıldı. Ryan Kent yerini Emre Mor’a, Jayden Oosterwolde ise Emir Ortakaya’ya bıraktı. Alexander Djiku da Yusuf Akçiçek ile yer değişti. Oyunncu değişikliklerinni sıklığı nedeniyle ikinci yarıda tempo düştü. Her iki takım da pozisyona giremedi ve Fenerbahçe sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Bartuğ Elmaz, Fenerbahçe’de bu sezon çıkış yapan oyuncu oldu.

Bartuğ Elmaz: Arda Güler gibi çıkmak istiyorum

Fenerbahçe’nin kampta öne çıkan oyuncusu Bartuğ Elmaz, maç sonu yaptığı açıklamada, “Mourinho’nun geldiği ilk gün çok heyecanlıydım. Hemen sezon başlasın istiyordum. Hocam da bana güvendi, şans verdi. Verdiği şansı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştım. Takımıma yararlı olduysam ne mutlu bana. Umarım inşallah bu sezon benim sezonum olur” dedi. Hedefinin Avrupa olduğunu belirten 21 yaşındaki futbolcu, “Benden önce Arda Güler çıkmıştı. Benim de çok çalışarak, mücadele ederek, takımıma yardımcı olarak, elimden gelenin en iyisini yaparak hedefim tabii ki Avrupa” diye konuştu. Şampiyonlar Ligi’nde forma giyme hayalinin olduğunu da aktaran genç futbolcu konuşmasını şöyle bitirdi: “Bence tabii ki daha eksiklerimiz var ama gün gün geliştiğimizi düşünüyorum. Önümüzde bir hazırlık maçı daha var. Onu da en iyi şekilde atlatıp Şampiyonlar Ligi maçına en iyi şekilde hazırlanıp turu geçmek istiyoruz. Benim hayalim de Şampiyonlar Ligi’nde forma giymek.”

Maçta sıcak hava yüzünden iki kez ara verildi.

Alexander Djiku: Zamanla en iyi seviyemize geleceğiz

Alexander Djiku ise “Bugün dört gol attık ve bu anlamda iyi bir adaptasyon süreci geçirdiğimizi düşünüyorum. Şunu soracak olursanız en iyi durumda mıyız? Evet, şu anda en iyi durumda değiliz. Zamanla bu noktaya da erişeceğimizi düşünüyorum. Zamanla en iyi noktamıza, en iyi seviyemize geleceğiz” dedi. UEFA Şampiyonlar Ligi 2’nci Ön Eleme Turu’nda İsviçre ekibi Lugano ile karşılaşacakları maç hakkında yorumlarda bulunan 29 yaşındaki stoper şunları söyledi: “Açıkçası bizler maç maç ilerliyoruz. Lugano maçına odaklanmamız açısından zamanımız var. 10 günlük bir süre var tahminim. Fizik olarak tabii ki o maça kadar daha iyi bir noktada olacağımızı düşünüyorum. Çalışmalarımıza bu şekilde devam edip oynayacağımız bu ilk resmi maçtan galibiyetle ayrılmak isteyeceğiz.”

Trabzonspor Macaristan'dan şen dönüyorTrabzonspor Macaristan’dan şen dönüyor

Geçen seneye göre hem defansif anlamda hem de ofansif anlamda farklı bir oyun oynadıklarını belirten Alexander Djiku, “Bu yıl farklı bir oyun oynuyoruz. Geçen seneyle kıyaslarsak oyun stilimiz biraz daha farklı. Geride sizlerin de gördüğü üzere üçlü oyun kuruyoruz zaman zaman. Tabii ki oynayacağımız maçlar var ve bunlar yaklaşıyor. Bizler çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hocamızın bizden istediği şeylere hızlı bir şekilde adapte olmaya devam edeceğiz. Maçlar kazanmak istiyoruz, kazanabileceğimiz kadar maç kazanmak istiyoruz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.