Fenerbahçe’den Ergin Ataman’ın Panathianikos’una farklı tarife: 83-69

Fenerbahçe, EuroLeague’in üçüncü haftasında Ergin Ataman’ın koçluğunu yaptığı Panathinaikos’u 83-69 mağlup ederek ikinci galibiyetine uzandı.

Spor 18 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe EuroLeague'de Pana zaferiyle sevindi.

Sezona 1 galibiyet ve 1 mağlubiyetle başlayan iki EuroLeague takımı İstanbul’da karşı karşıya geldi. Bu maçın önemli bir diğer noktası 5 sene boyunca Anadolu Efes’in başında birçok önemli maç için Ülker Arena’ya gelen Ergin Ataman’ın bu kez Panathinaikos başında Ataşehir’e dönmesiydi. Ataman maç öncesinde Pana’nın bütçesinin sadece 13-13.5 milyon euro olduğunu söyleyerek yine gündem olmuştu. Hem TRT Spor hem de NTV Spor’a yaptığı açıklamalar da son 2 gündür tartışıldı. Bu şartlar altında maçın hikayesi bambaşka olacaktı.

Fenerbahçe karşılaşmaya fırtına gibi başladı. Özellikle ilk çeyreğin ortasından itibaren dış şut isabetleriyle farkı açan Kanarya, Pana’nın 6 kez top kaybettiği 10 dakikayı 27-9 önde geçti. Fenerbahçe üstün oyununu ikinci çeyrekte de sürdürdü. Pana skorer oyuncu Kyle Guy ile oyunda kalsa dış şutlar ve hücum ribauntları ile fark korundu. Devre 43-28 bitti. Maça Nick Calathes’in komutası, içeride Johnathan Motley, dışarıda Nigel-Hayes ve Dyshawn Pierre’le başlayınca adeta geçen sezonun başından kesitler ortaya çıktı.

Basketbolda transfer rüzgârı fırtınaya dönüştüBasketbolda transfer rüzgârı fırtınaya dönüştü

Geçen seneden kesitlerin en açık göstergesi enerjiydi. Bu enerji ikinci yarıda da devam etti. Üçüncü periyotta rakibin top kayıplarından yararlanmayı sürdüren sarı-lacivertliler son çeyreğe tam 22 sayılık avantaj götürdü. Son çeyrekte farkın da getirdiği rehavetle oyunun kontrolünü biraz kaybeden Kanarya yine de farkın tek hanelere dahi inmesine izin vermeden sahadan 83-69 galip ayrıldı. Maç sonunda iki takımın oyuncuları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Maç sonunda kısa süreli gerginlik yaşandı.

Fenerbahçe’de Johnathan Motley 14 sayı ve 6 ribauntla oynadı. Marko Guduric ve Nick Calathes 12’şer sayı attı. Giorgos Papagiannis ise 15 sayıyla takımın en skoreri oldu. Pana’da Lessort 19 sayı attı. Fenerbahçe çift maç haftasının ikinci ayağında perşembe akşamı 20.45’te Asvel’le oynayacak.

EuroLeague’de gecenin diğer sonuçları:

Anadolu Efes – Asvel 89-84

Partizan – Barcelona 83-92

Baskonia – Bayern Münih 68-76

Real Madrid – Zalgiris Kaunas 93-79

Milano – Olympiacos 65-53

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.