Fenerbahçe’den İtalyan işi… İlk dörde dev adım

Fenerbahçe, EuroLeague'de ilk dört sıra için büyük önem taşıyan maçta Bologna'yı ikinci yarıdaki üstün oyunuyla 88-75 yendi. Sarı lacivertliler bu skorla İtalyan rakibi karşısında ikili averajı ele geçirdi.

Spor 26 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Johnathan Motley'nin yıldızlaştığı mücadeleyi kazandı.

Euroleague’in 23’üncü haftasında Fenerbahçe, Ataşehir’de Virtus Bologna’yı ağırladı. Sarunas Jasikevicius’un öğrencileri Zalgiris karşısında alınan yenilginin yaralarını sarmak, İtalyan temsilcisi ise kazanıp Fenerbahçe’yi sıralamada kendisinden uzak tutmak için parkeye çıktı.

Karşılaşmaya iki takım da yayın gerisinden bulduğu isabetlerle başladı. Marko Guduric ve Jonathan Motley’le etkili olan sarı-lacivertlilere cevap Daniel Hackett ve Bryant Dunston’dan geldi. Çeyreğin devamında etkili oyununu sürdüren Motley’den 14 sayı bulan Fenerbahçe, Iffe Lundberg’in isabetlerine engel olamayınca ilk 10 dakikayı 25-21 geride kapattı.

Fenerbahçe liderliği, Çukurova Basket turu garantilediFenerbahçe liderliği, Çukurova Basket turu garantiledi

İkinci periyoda da hızlı başlayan Virtus farkı bir ara 9 sayıya kadar çıkardı. Ardından reaksiyon gösteren Fenerbahçe Yam Madar’ın etkili oyunuyla farkı tekrar eritmesini bildi. Devamında etkili oyununu sürdüren sarı-lacivertliler devre sonuna kadar üstünlüğünü korudu ve soyunma odasına 52-47 önde girdi.

İkinci yarıya Fenerbahçe hızlı başladı ve Scottie Wilbekin’den gelen sayılarla farkı çift hanelere taşıdı. Sarı-lacivertliler çok iyi savunma yapıp rakibinin sadece 9 sayı bulmasına izin verdiği çeyrekte farkı daha da açtı ve maçın son 10 dakikasına 71-56 üstünlükle girdi.

Son çeyreğe 10’a 2’lik seriyle giren Virtus üzerindeki ölü toprağını attı. Fenerbahçe’nin hücumda tıkandığı bölümde farkı bir ara 8 sayıya kadar indiren İtalyan temsilcisine cevap Tyler Dorsey’den geldi. Dorsey’nin bulduğu sayılarla üstünlüğünü pekiştiren sarı-lacivertliler maçın devamında skor üstünlüğünü korumayı bildi ve mücadeleden 88-75 galip ayrıldı.

Fenerbahçe’de Jonathan Motley 21 sayı 11 ribauntla iyi bir performans gösterirken ona en önemli destek 15 sayı üreten Scottie Wilbekin’den geldi. Virtus Bolonga adına en skorer oyuncu ise 17 sayıyla karşılaşmayı tamamlayan Iffe Lundberg oldu. Kanarya bu sonuçla ligin ilk yarısında 8 sayı farkla yenildiği rakibine karşı ikili averajı eline geçirdi. Fenerbahçe sezon sonunda Bologna ile aynı galibiyet-mağlubiyet sayısında olursa öne çıkan takım olacak.

Yeni transferden ihtişamlı siftah

Nigel Hayes-Davis, Nate Sestina, Tarık Biberovic, Dyshawn Pierre ve sezon başından beri Metecan Birsen… Fenerbahçe 3-4 numara rotasyonunda kullandığı tüm oyuncularını sakatlığa kurban verdi. Bu süreçte Fransız forvet Amine Noua bir aylığına kadroya katıldı.

Fenerbahçe’de yeni transfer Amine Noua Bologna karşısında performansıyla göz doldurdu. 21 dakika süre bulan Fransız oyuncu 9 sayı, 2 blok ve 1 top çalma ürettiği maçta yüzde 100 saha içi isabetiyle oynadı ve hiç top kaybetmedi.

EuroLeague’de günün diğer sonuçları:

Alba Berlin-Kızılyıldız 89-80

Maccabi Tel-Aviv-Panathinaikos 90-75

Bayern Münih-Asvel 64-76

Real Madrid-Olympiacos  90-85

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.