Fenerbahçe’den Sarunas Jasikevicius’un yanına tanıdık isim

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Ertuğrul Erdoğan ve David Garcia'nın teknik ekibe katıldığını açıkladı. Erdoğan daha önce 13 sezon asistan koçluk yaptığı Fenerbahçe'de iki ayrı dönemde geçici olarak koçluk yapmıştı.

Spor 21 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Ertuğrul Erdoğan yeniden Fenerbahçe'de.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı yeni sezon kadro planlamasına devam ederken kenar yönetime de takviye yapmayı ihmal etmedi. Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonun ortasında takımın başına getirilen Sarunas Jasikevicius’un ekibine iki kişinin katıldığını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada “Yapılan anlaşmaya göre Ertuğrul Erdoğan ve David Garcia, Fenerbahçe Beko ailesine katıldı” dendi. Erdoğan kısmında “Fenerbahçe basketboluna çeşitli noktalarda önemli katkılar sağlayan ve birçok başarının parçası olan Erdoğan, 2010 yılında ise o dönemin başantrenörü Bogdan Tanjevic’in rahatsızlığı nedeniyle sezonu başantrenör olarak tamamlamış ve takımımızın final serisinde Anadolu Efes’i geçerek şampiyonluğa ulaşmasında önemli pay sahibi olmuştu” sözlerine yer verildi.

David Garcia hakkında da bilgi veren Fenerbahçe deneyimli isim için “22 Haziran 1982 doğumlu İspanyol çalıştırıcı David Garcia Cabrera, kariyerinde önemli bir tecrübeye sahip. 2010-11 sezonundan 2023 yazına dek Barcelona’da görev yapan Garcia, başta antrenörümüz Sarunas Jasikevicius olmak üzere, Georgios Bartzokas, Sito Alonso ve Svetislav Pesic gibi isimlerle çalıştı. David Garcia Cabrera son olarak Baskonia’nın teknik ekibinde yer alıyordu.” sözlerine yer verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.