Fenerbahçeli Emma Meesseman Belçika’yı finale taşıdı

2023 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda İspanya ve Belçika finale yükseldi. Fenerbahçe forması giyen Belçikalı Emma Messerman Fransa'ya karşı yıldızlaştı.

Spor 25 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Emma Meesseman, Fransa'ya karşı 24 sayı, 6 ribaunt, 5 asist ,4 top çalma ve 3 blokla oynadı.

2023 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda finalistler Slovenya’nın başkenti Lübliyana’daki Arena Stozice’de yapılan yarı final maçlarının ardından belli oldu. İspanya, Alba Torrens’in 27 sayıyla yıldızlaştığı günün ilk maçında Macaristan’ı 69-60 yendi. Turnuvada 4 şampiyonluğa sahip İspanya, tarihinde 6. kez adını finale yazdırdı.

Potada yangın var.. Ardı ardına transfer haberleriPotada yangın var.. Ardı ardına transfer haberleri

Türk hakem Kerem Baki’nin de görev yaptığı mücadelede ise Belçika, Fransa’yı 67-63 mağlup etti. Fenerbahçe’nin Belçikalı oyuncusu Emma Meesseman, 24 sayı, 6 ribaunt, 5 asist, 4 top çalma ve 3 blokla galibiyetin mimarı oldu. Meesseman, Fenerbahçe’nin şampiyon olduğu Türkiye Ligi’nde en değerli oyuncusu seçilmişti. 2017 ve 2021’deki turnuvaları üçüncülükle tamamlayan Belçika, tarihinde ilk kez finale kaldı. Son 5 şampiyonanın finalisti Fransa ise bu defa yarı finalde elendi.

Will Clyburn'den Ergin Ataman'a: Lanet olsunWill Clyburn’den Ergin Ataman’a: Lanet olsun

İspanya ile Belçika altın madalyayı almak için bugün 21.00’de karşılaşacak. Macaristan ile Fransa’nın karşılaşacağı üçüncülük maçı ise 18.00’de.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.