Fenerbahçe’nin İspanya seferi hüsranla bitti! Play-off tehlikede

Fenerbahçe Beko, Real Madrid'den sonra Baskonia'ya da deplasmanda kaybetti. Sarı lacivertliler ilk dört hesapları yaparken ardı ardına gelen yenilgilerle play-off şansını son iki maça bıraktı.

Spor 1 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe ilk yarıdaki oyununu ikinci yarıda sürdüremedi.

Çarşamba akşamı Euroleague’i ilk ikide bitirmeyi garantileyen Real Madrid’e boyun eğen Fenerbahçe Beko için Baskonia deplasmanında alınacak bir galibiyet son 8’e kalmak anlamı taşıyordu. İlk yarıda Calathes ve oyuna sonradan giren Edwards’ın sürüklediği hücumlarla Fenerbahçe, iyi bir oyun sergiledi. Devreye 44-38 önde giren sarı lacivertlilerde planlar tutmuş gibiydi.

İkinci yarının başında da Fenerbahçe Beko oyunu istediği şekilde götürdü. Ancak üçüncü çeyreğin ortasından itibaren rüzgâr tersine döndü. Marinkovic’in üçlükleriyle ateşlediği Baskonia, üçüncü periyotu 60-58 önde kapadı.

Fenerbahçe Beko sakata geldi

Yakaladığı ivmeyi son 10 dakika sürdüren Baskonia farkı giderek açtı. Moral olarak oyundan düşen Fenerbahçe Beko, 35 sayıyla kariyer rekoru kıran Marinkovic’i bir türlü durduramadı. Maç sonunda tabeleda 92-69’luk skor vardı. Sarı lacivertliler ikinci yarıda sadece 25 sayı atarken potasında 54 sayı görmüştü.

Fenerbahçe Beko, özellikle Barcelona galibiyetinden sonra ilk 4 hesapları yaparken ardı ardına gelen yenilgilerle play-off şansını zora soktu ve 7. sıraya düştü. Euroleague’de haftaya perşembe oynanacak Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes karşılaşması daha kritik hale geldi. Sarı lacivertliler son maçını ise Kızılyıldız deplasmanında oynayacak. Bu iki maçtan birini kazanmak Fenerbahçe’ye son 8’i getirecek.

Filede gurur gecesi! Halkbank yarı finalde, Vakıfbank kapıyı araladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.