Fenerbahçe’nin kiralıklarına memleket havası iyi geldi

Fenerbahçe’nin sezon başında ve ortasında kiralık olarak gönderdiği Mergim Berisha ve Bruma ülkelerinde kendilerini buldular. Sezon başında Genk’le anlaşan Ally Samatta ise takımıyla şampiyonluğa yürüyor.

Spor 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Berisha Augsburg'da kalıcı olabilir

Fenerbahçe’nin son yıllardaki transfer politikası sürekli değişime uğraması açısından çoğu zaman eleştiriye uğradı. Bu sezonun başında da Ali Koç’un Jorge Jesus’un imza töreninde basın mensuplarına “Kadroyu derinleştirmek için 4-5 transfer istemesi durumu var. Bu da bizi mutlu etti” şeklinde açıklama yapması ancak ilerleyen süreçte bu rakamın çok daha üstüne çıkılması tartışma konusu oldu.

Fenerbahçe, yaz ve kış transfer dönemleri toplam olmak üzere 14 yeni oyuncuyu kadrosuna kattı. Bu oyunculardan Bruma’yı yabancı oyuncu sınırlaması nedeniyle lig kadrosuna yazamayan Fenerbahçe, birçok oyuncusuyla da yollarını ayırdı.

İrfan Can Kahveci: Fenerbahçe'yi seçtiğim için hedef haline getiriliyorumİrfan Can Kahveci: Fenerbahçe’yi seçtiğim için hedef haline getiriliyorum

Berisha Almanya’da parıldıyor

Yolların ayrıldığı isimlerden biri Augsburg’a kiralık olarak gönderilen Mergim Berisha. Alman futbolcu, bu sezon şu ana dek Bundesliga’da 20 maçta forma giydi. Alman oyuncu, bu maçlarda 9 gol attı, 4 asist yaptı. Hem camianın hem de taraftarın sevgisini kazandı.

Augsburg teknik direktörü Enrico Maassen oyuncusunu överken, kalıcı sözleşme imzalanmasını umduğunu belirterek “Mergim ile kalıcı bir sözleşme imzalayacağımıza yürekten inanıyorum. Onunla bir sonraki adımı atmak istiyoruz. Mergim’in gelişiminden memnunum. Ama bence gelişim açısından hala yapabileceği çok şey var” dedi

De Ligt’in füzesi Bayern’i zirvede tuttu, Dortmund takipte...De Ligt’in füzesi Bayern’i zirvede tuttu, Dortmund takipte…

Fenerbahçe, Mergim Berisha transferi için RB Salzburg’a 5 milyon Euro ödemişti. Berisha’nın kiralık olarak formasını giydiği Augsburg’un 24 yaşındaki oyuncuyu transfer etmesi için Fenerbahçe’ye ödemesi gereken tutar 4 milyon Euro.

Bruma Portekiz’de açıldı

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz yaz zorunlu satın alma maddesiyle kiraladığı ve devre arası transfer döneminde 4.25 milyon Euro ödeyerek resmi olarak kadrosuna katıp ardından Braga’ya kiralık olarak gönderdiği Bruma da ülkesi Portekiz’de iyi bir performans gösteriyor.

Bruma’nın gol katkısı dikkat çekici

28 yaşındaki oyuncu, Portekiz Ligi’nde çıktığı 9 maçta 3 gol ve 2 asistle oynadı. 149 dakikada bir gole etki etme ortalamasına sahip kanat oyuncusu, Türkiye’de 14 kişilik yabancı sınırına takılmış ve Fenerbahçe’nin lig kadrosundan çıkarılmak durumunda kalmıştı.

Samatta şampiyonluğa doğru

Fenerbahçe’nin hayal kırıklığı yaratan ve kiralık olarak gönderilen bir diğer oyuncusu Mbwana Samatta. Samatta 2020-21 sezonunun başında büyük beklentilerle transfer edilmiş ancak bekleneni verememişti. Fenerbahçe, bonservisine 6 milyon Euro ödediği oyuncuyu önce Royal Antwerp’e ardından bu sezonun başında Genk’e kiraladı.

Samatta’nın Genk’e kiralık gittiği sözleşmede zorunlu satın alma maddesi bulunuyor. Buna göre şayet Belçika ekibi Şampiyonlar Ligi vizesi alabilirse Samatta, 4 milyon Euro karşılığında Genk’in oyuncusu olacak.

Samatta takımıyla başarıya yürüyor

Genk, an itibarıyla ligin normal sezonunun bitmesine iki hafta kala 71 puanla lider. Şampiyonluk Turu (sezon sonunda ilk 4 takım arasında oynanan mini lig) öncesi Genk, en yakın rakibi Union Saint-Gilloise’nin 2 puan önünde yer alıyor. Samatta, bu kritik sezonda takımı adına ligde çıktığı 25 maçta 4 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

Fenerbahçe’de bir şekilde uyum problemi çeken ya da transfer politikasındaki hesapsızlığa maruz kalarak kadronun dışında kalan oyuncular, kiralık olarak gönderildikleri yerlerde ya bireysel açıdan ya da takımıyla beraber başarı kovalıyorlar. Fenerbahçe, bonservisini aldığı ve yatırım olarak gördüğü bazı oyuncuları aldığı paranın altına, hem de çok daha verimli oldukları yerlere göndermek durumunda kalabilir gibi görünüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.