Fenerbahçe’nin mükemmel serisini Trabzonspor bitirdi

İsmail Kartal yönetiminde 19 maçta 19 galibiyet alan Fenerbahçe, Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'una 3-2 yenildi. İsmail Yüksek kırmızı kart gördü. 26 yıl sonra Kadıköy'den üç puan çıkaran Trabzonspor'un iki golü hakemler tarafından iptal edildi.

Spor 4 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Trabzonspor, 26 yıl sonra Kadıköy'den galibiyet çıkardı.

Fenerbahçe, İsmail Kartal yönetiminde bu sezon çıktığı bütün maçları kazanmıştı. Sarı lacivertliler, savunmada Rodrigo Becao, Serdar Aziz ve Alexander Djiku gibi savunmacılarının sakatlığında sahaya Samet Akaydin ve Jayden Ostorwolde ile çıktı. Orta sahada Fred’in sakatlığında Miha Zajc görev aldı. Fenerbahçe’nin 26 yaşındaki futbolcusu Emre Mor, 18 maç sonra kadroya dahil edildi. Abdullah Avcı yönetiminde son iki maçında kalesini gole kapatan Trabzonspor ise rakibinin 19 maçlık galibiyet serisini bitirmek için sahaya çıktı. Avcı, Karagümrük maçından farklı olarak Onuachu ve Pepe’yi ilk 11’e dahil etti.

Fenerbahçe tribünlerinden koreografi​​​​​

Fenerbahçe, Trabzonspor maçı öncesinde Cumhuriyet’in 100. yılına özel koreografi hazırladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Bayrağı’nın görsellerinin yanı sıra üzerinde ‘İlk Dünya Savaşı’nda 16 Fenerbahçeli futbolcu ve yönetici Kırklareli’ndeki 6. Tümen 16. Alay ağır makineli tüfek bölüğünde idiler’yazılı pankart da tribünde yükseldi. enerbahçe tribünleri ‘Cumhuriyet’in Feneri Aydınlatıyor Bizleri’ pankartını da kale arkasında açtı.

Onuachu Fenerbahçe’yi avladı

Maçta ilk tehlike sarı lacivertlilerden geldi. 7. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, sağ kanattan Osayi’nin ön direğe yaptığı ortada İrfan Can Kahveci kafayı vurdu, meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 10’da Edin Visca soldan aldığı topla hızıyla Samet Akydin’i geçti. Ortasında Fenerbahçe defansının durdurmakta çok zorlandığı Onuachu kafayla topu ağlara gönderdi. Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş ağlarını da havalandıran futbolcu Fenerbahçe’yi de boş geçmemiş oldu.

Onuachu’nun golü VAR’a takıldı

Trabzonspor’un 41’de kullandığı kornerde Onuachu kafayla top ağlara gönderdi. ANcak hakem Zorbay Küçük vuruştan önce İsmail Yüksek’e faul yapıldığını belirterek golü iptal etti. 43’te sol taraftan kullanılan kornerde savunmadan seken topu ceza sahası dışında önünde bulan Zajc’ın gelişine sert şutunda yere de çarpan top az farkla auta gitti. Mücadelenin ilk yarısı Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Oyunun ilk yarısında ev sahisi Uğurcan Çakır’ın koruduğu kaleye isabetli şut atamadı.

İkinci yarının başında Karadeniz fırtınası

İkinci yarının başında Karadeniz fırtınası vardı. 46’da Fenerbahçe defansının uzaklaştıramadığı top Beraz Özdemir’in önüne düştü. Onun yerden sert vuruşuyla Trabzonspor farkı ikiye çıkardı. Fenerbahçe golün şokunu atlatamadan 47’de bir kez daha topu ağlardan çıkardı. Saket Akaydin’in kaptırdığı topta ceza alanına giren Abdülkadir Ömür pasını penaltı noktasındaki Pepe’ye çıkardı. Onun vuruşunda top ağlara gitti.

Tadic ‘ten penaltı golü

59’da Fenerbahçe penaltı kazandı. Tadic, Trabzonspor ceza sahasında Mehmet Can Aydın ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Hakem Zorbay Küçük penaltı noktasını gösterdi. Tadic, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere gönderdi. 70’te Ferdi Kadıoğlu’nun ceza sahası dışından şutunu kaleci Uğurcan kornere attı. 76’da İrfan Can Kahveci’nin şutunda Uğurcan gafil avlandı. Top yan ağlara kaldı.

İki golde hatası olan Samet Akaydin oyundan alırdıktan sonra büyük üzüntü yaşadı.

Samet Akaydin ağlayarak soyunma odasına gitti

İsmail Kartal, 73. dakikada Samet Akaydin’in oyundan alarak yerine Crespo’yu aldı. İki golde hatası bulunan ve taraftarlardan tepki alan Samet doğruca soyunma odasına gitti. Oyuncunun göz yaşlarını tutamayıp ağladığı görüldü.

Sabır ve çalışma fırsatla birleşti: İsmail YüksekSabır ve çalışma fırsatla birleşti: İsmail Yüksek

İsmail Yüksek kırmızı kart gördü, Tadic bir penaltı daha attı

78’de İsmail Yükset, Trezeguet’ye yaptığı hareketin ardından ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Fenerbahçe 10 kişi kalmasına rağmen ğol arayışlarını sürdürdü. 86’da Crespo’nun ceza alanı içinde indirilmesinin ardından hakem Zorbay Küçük ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Tadic’in kullandığı penaltı atışında top üst direkten geri döndü, boşta kalan topa Tadic bir kez daha vurdu, kaleci Uğurcan’ın çizgi üzerinde kurtardığı topu savunma uzaklaştırdı. Zorbay Küçük, Trabzonsporlu oyuncuların ceza sahasına atıştan önce girdiği gerekçesiyle penaltının tekrar atılmasına karar verdi. 90. dakikada penaltı atışını tekrar kullanan Tadic, meşin yuvarlağı kaleci Uğurcan’ın sağından ağlarla buluşturdu.

Trabzonspor açıklama yaptı, Fenerbahçe'den destek geldiTrabzonspor açıklama yaptı, Fenerbahçe’den destek geldi

Uzatma dakikalarında VAR bir kez daha devreye girdi. Ceza alanı içinde Trezeguet, topu Bright Samuel Osayi’den aldı. Verdiği pasta Enis Destan topu ağlara gönderdi. VAR’da bulunan Mete Kalkavan, hakem Zorbay Küçük’ü ekrana çağırdı. Pozisyonda faul yapıldığını belirleyen hakem golü iptal etti. Karşılaşma 3-2 Trabzonspor’un üstünlüğüyle bitti.

İsmail Kartal’ın serisi sona erdi, Galatasaray lider oldu

İsmail Kartal yönetiminde Türkiye ve Avrupa’da bu sezon çıktığı 19 maçı da kazanan Fenerbahçe’nin serisi Trabzonspor karşısında bitti. Sarı lacivertliler ilk kez puan kaybı yaşarken 11 haftada 30 puanda kaldı ve liderliği bir puan önünde bulunan Galatasaray’a kaptırdı. Buna karşın sarı lacivertli taraftarlar takımı tribünlere çağırarak destek verdi.

Trabzonspor 26 yıl sonra Kadıköy’de güldü

Fenerbahçe’nin, Galatasaray ve Beşiktaş’tan sonra Trabzonspor’a Kadıköy’de yenilmeme serisi bitti. Üç serinin bitişi de Ali Koç’un başkanlık dönemine denk geldi. Beşiktaş 15, Galatasaray 20 yıl sonra Kadıköy’de galip gelmişti. Bordo mavililer, 1997-98 sezonundan 26 yıl sonra deplasmandan kazanarak döndü. Trabzonspor puanını 19 yaptı.

İsmail Kartal, Trabzonspor maçından ders çıkaracaklarını söyledi.

İsmail Kartal: 10 kişi de kalsak maçı bırakmadık

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Trabzonspor mağlubiyetinden ders çıkaracaklarını belirterek “Maça iyi başladık. İyi hazırlannmıştık. İlk yarı baskılı oynadık. Tempomuz iyiydi. İlk yarı bir kere kalemize geldiler o da gol oldu. Onun haricinde 22 defa rakip sahada topla buluşmuşuz” dedi. Kartal konuşmasına şöyle devam etti: 2İkinci devre de üst üstte iki gol bizi biraz şok etti. Daha sonra oyuna ağırlığımızı kurduk. Oyun üstünlüğü bizde olmasına rağmen 2 gol attık ama olmadı. Zaman zaman oyunu yavaşlatıp oyunu soğuttular. Uzun topla pozisyon aramaları vardı. Ama beklemediğimiz goller yedik. 10 kişi de kalsak maçı bırakmadık. Yolumuza devam edeceğiz. Bu maçtan ders çıkaracağız.”

Fenerbahçe kara haberi resmen verdi: Becao ve Fred...Fenerbahçe kara haberi resmen verdi: Becao ve Fred…

Milli aradan sonra Becao dışında tam takım

Takımdaki sakat oyuncuların durumuna değinen Kartal, “Şu anda Adana Demirspor maçına zaman var. Elimizdeki sağlıklı oyunculara göre hazırlanacağız. Öncesinde Ludogorets maçı var onu geçikten sonra bakacağız. Adana Demir maçına Fred ve Djiku dönebilir. Becao dışında herkes milli aradan sonra takıma dönebilir. Becao biraz daha sürebilir” dedi.

Dzeko: Uzun topları alamadık

Fenerbahçe kaptanı Edin Dzeko, ilk yarıda çok hata yaptıklarını vurgulayarak “Bugün her şey aleyhimize gelişti. İstediğimiz gibi olmadı. İlk yaptıkları ortada gol gördük. Belki de ilk yarıda attıkları ilk şuttu. Oynadıkları bir plan vardı. Planları uzun toptu. Sürekli uzun top oynadılar. Uzun topları alamadık. Bu futbol kazanmakta da var kaybetmekte var. Bugün en önemlisi vazgeçmememiz oldu. Bizim için pozitif taraf bu. Elbette ders alacağız” dedi.

Tadic, Fenerbahçe’nin kazandığı iki penaltıyı gole çevirdi.

Tadic: Kurban değil savaşçıyız

Takımının penaltıdan iki golünü atan Dusko Tadic ise sahadaki tüm futbolcuların ellerinden geleni yaptığını söyledi. Sırp oyuncu şöyle konuştu: “Takımımızda sakat oyuncular var, bu bir etken ama biz asla bu tarz şeyleri bahane olarak sunmuyoruz, sahada olan her oyuncuya inanıyoruz çünkü Fenerbahçe formasını giyen her oyuncu Fenerbahçe kalitesindedir. Bizler kurban değiliz, savaşçıyız. Takım güzel bir karakter sahaya koydu, bir kişi eksik olmamıza rağmen 3-3 yapabilirdik. Taraftarlarımız da bizi hem maç boyunca hem maç sonrasında desteklerini gösterdiler. Bizim için kötü bir darbe oldu ama ayağa kalkacağız.”

Trabzonsopr cephesinde hakemlere tepki vardı.

Trabzonspor’da hakem isyanı: Kim bu operasyon yapan sahtekarlar

Trabzonspor’un ilk devrede Onuachu ile maçın uzatma dakikalarında da Enis Destan ile bulduğu goller öncesinde faule hükmedildiği için iptal edildi. Kadiköy’den 26 yıl sonra galibiyetle dönmesine rağmen Trabzonspor’da hakem Zorbay Küçük ve VAR’da bulunan Mete Kalkavan’a isyan vardı. Başkan Ertuğrul Doğan, “Türk futbolunda başka şeyler gelişiyor. İnanılmaz, inanılmaz işler oluyor. İnanılmaz hareketler oluyor. İnanılmaz VAR kararları oluyor. Ben daha önce bu tarz konuşmak istemiyorum. Bazı şeyleri zorluyorlar. Biz Trabzonlular böyle çok zorlanacak insanlar değiliz. Bu terbiyesizliğin artık bitmesi lazım. Ahlaksızlığın, terbiyesizliğin bitmesi lazım” dedi. Hakem eleştirilerine devam eden Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “VAR’a oturan arkadaş bir daha Türkiye’de hakemlik yapabilecek mi, merak ediyorum! Eğer hakemlik yapacaksa, bunu kimin onay ve rızasıyla yapacak. Çok merak ediyorum. Federasyon önce başka bir şey, sonra başka bir şey söylüyor. Pendik maçından sonra konuştuğumuzda orada da bir hakem sahtekarlığı vardı. Bu dediklerim sadece Trabzonspor için geçerli değil. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş için de geçerli. Kimse sahada bunları istemiyor. Kimse, kimsenin hakkını yenmesini istemiyor. Ben Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş’ın hakkı yensin istemem. Ben hakkım olmayan hiçbir şey istemiyorum. Kim bu operasyon yapan sahtekarlar!”

Abdullah Avcı, takımının oyunundan memnun olduğunu söyledi.

Avcı: Penaltı ile sayılmayan goldeki fark ne?

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da “Maçtan önce rakip ile ilgili söylemiştim. En önemli veri baskıya çok fazla geliyorlardı. Bu baskı ile nasıl baş ederiz diye çalıştık. Kazanmak için geldik. Kazanmak için ne gerekiyorsa öyle oynadık. Belki finalleri tamamlasaydık daha erken biterdi. Blok halinde takımı bir yöne yönlendirdik” diye konuştu. Onuachu’nun ağlara giden ve skoru 2-0 yapacak olan top, faul gerekçesiyle gol değeri kazanmamıştı. Avcı, bu pozisyonla Fenerbahçe’nin kazandığı penaltıyı kıyaslarak şunları söyledi: “İkinci yarı düşüşler olsa da iyi oynadık. İlk penaltıdaki forma çekişi ile Onuachu’nun forma çekişi arasındaki fark ne? Bir şey kazanmadık. Bir maç kazandık. Trabzonspor’un nasıl bir oyun oynaması gerektiğini biliyorum. Zamana ihtiyaç var. Biraz da kalite arttırmak gerekiyor. Mutluyuz. Galibiyeti Trabzonspor’a armağan ediyoruz.”

Ertuğrul Doğan: Trabzonspor, dünyanın en büyük şehir takımıErtuğrul Doğan: Trabzonspor, dünyanın en büyük şehir takımı

Uğurcan Çakır: Fenerbahçe bizimle oynamamıştı

Bordo-Mavililer’in kaptanı Uğurcan Çakır, “Takım arkadaşkarımın ayağına sağlık. Taktik disipline sahip şekilde çıktık. Çok iyi oynadık. Fenerbahçe 19’da 19 yapmıştı ama henüz bizimle oynamamıştı. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Hocamız korkacak birşey yok dedi. Kaybedeceğimiz bir şey yoktu. Abdullah Avcı gelince de iyi oynamaya başladık. Herkesin ayağına emeğine sağlık” dedi. Trabzonspor’un 2’inci golünü atan Berat Özdemir şunları söyledi: “Top ayağıma oturdu. Kazanmak için geldik, kazanıp dönüyoruz. Tüm hafta oyun planımız belliydi. Hocamızın söylediklerine sadık kaldık ve maçta uyguladık.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.