Fenerbahçe’ye şok! Ali Koç ve Selahattin Baki ‘şüpheli’ olarak ifade verdi

Fenerbahçe'nin Rams Park'ta 1-0 kazandığı karşılaşmanın ardından sttadyumda yaptığı kutlama sırasında Galatasaray çalışanı Ali Çelikkıran'ın darp edilmesiyle ilgili başkan Ali Koç ve eski yönetici Selahattin Baki 'şüpheli' olarak mahkemeye çağrıldı.

Spor 5 Temmuz 2024
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maç bittikten sonra stadyuma gelmişti.

Galatasaray ile Fenerbahçe geçen sezon büyük bir şampiyonluk yarışına girdi. Sarı kırmızılılar 102 puanla mutlu sona ulaşırken Kanarya 99 puanda kaldı. İki takım ligin bitiminden bir hafta önce Galatasaray’ın sahası Rams Park’ta karşılaştı. Fenerbahçe, Çağdaş Atan’ın attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Karşılaşma bittikten sonra Fenerbahçeli futbolcu ve yöneticiler soyunma odasından sahaya gitmek istedi. Buna izin verilmeyince o sırada stadyumda bulunmayan başkan Ali Koç’a telefon açıldı. Başkan, stadyuma geldi ve polislerden izin alarak sahaya çıkıldı. Yeşil zemin üzerindeki kutlamada Fenerbahçeli grup bayrak açarken Galatasaray stadyum müdürü Ali Çelikkıran bayrağı indirmeye çalıştı. Çıkan arbedede Çelikkıran darp edildi ve şikayetçi oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olaylara ilişkin soruşturma kapsamında, Fenerbahçe’nin o zamanki doktoru Ertuğrul Karanlık, Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü ve teknik direktör İsmail Kartal’ın oğlu Emre Kartal’ın ifadesini aldı. İstanbul Adliyesi’ne gelerek Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nda ifadeleri alınan üç şüpheli adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Zanlılara yurt dışına çıkış yasağı verildi ve ayda iki kez karakola imza atma şartı getirildi.

Soruşturmada bugünse flaş bir gelişme yaşandı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve o dönem yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki, ‘şüpheli’ olarak ifadeye çağrıldı. İstanbul Adliyesi’nde ifade veren Fenerbahçe Başkanı daha sonra Çağlayan’dan ayrıldı.

Derbi bitti, kavga bitmedi! Kulüp başkanları da gerginliğe dahil olduDerbi bitti, kavga bitmedi! Kulüp başkanları da gerginliğe dahil oldu

Olaylı derbi sonrası karar çıktı: Üç Fenerbahçeli adli kontrol şartıyla serbestOlaylı derbi sonrası karar çıktı: Üç Fenerbahçeli adli kontrol şartıyla serbest

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.