Ferhat Arıcan Olimpiyat beşincisi

Paris Olimpiyatları'nın 10'uncu gününde heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Türk sporcular da birbirinden farklı branşlarda mücadelelerini sürdürüyor.

Spor 5 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Ferhat bu kez madalyadan uzak kaldı.

Olimpiyat oyunlarında milli cimnastikçi Ferhat Arıcan paralel bar finalinde 15.100 puanla Olimpiyat 5’incisi oldu. Aynı branşta Jingyuan Zoe 16 bin 200 puanla zafere uzanırken Ukraynalı Illia Kovtun 15 bin 500 puanla gümüş madalya kazandı. Japon Shinnosuke Oka ise 15 bin 300 puanla bronz madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 400m engel elemelerinde yarışan milli atletlerimizden Berke Akçam 49.48’lik derecesiyle serisini beşinci, Yasmani Copello Escobar ise 50.72’lik derecesiyle sekizinci sırada tamamladı. Berke Akçam ve Yasmani Copello Escobar yarın repesaj yarışında yarı finale kalabilmek için bir kez daha piste çıkacak. Berke yarışın ardından “Pisti de biraz garipsedim. 1 Ağustos’ta geldim Paris’e. İlk kez bugün gördüm mor pisti. Sabah ısınma sahasında ayak bastım, hemen ardından da yarışa çıktım. Zaten stadyum acayip, çok farklı geldi her şey. Olimpiyat bambaşkaymış” diye konuştu.

Böyle yarış binde bir gelir, sonunda Noah Lyles kazanırBöyle yarış binde bir gelir, sonunda Noah Lyles kazanır

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.