Hani almadığın o Jean-Kevin Augustin var ya… Leeds United yandı

FIFA, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leeds United'a Fransız oyuncu Jean-Kevin Augustin’in mukavelesini haksız feshettiği gerekçesiyle 27.9 milyon euro ceza kesti.

Spor 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Jean Kevin Augustin Leeds'e açtığı davayı kazandı.

Premier Lig’de kümede kalma mücadelesi veren ve son olarak Elland Road’da Crystal Palace’a 5-1 kaybeden Leeds United’a bir darbe de FIFA’dan geldi. The Athletic’in haberine göre Leeds, Basel’in Fransız oyuncusu Jean-Kevin Augustin’e 27.9 milyon Euro ödeyecek. Ücret, oyuncunun 5 senelik, haftada 90 bin sterlin kazanacağı sözleşmeden ileri geliyor.

Tayyip Talha Sanuç ameliyat olduTayyip Talha Sanuç ameliyat oldu

Augustin, 2019-20 sezonunun ikinci yarısını Leeds United’da kiralık olarak geçirmişti. O dönem bonservisi RB Leipzig’de olan oyuncu, o dönem Leeds formasıyla toplam üç maça çıkabilmişti. Sezonun sonunda Leeds’in Premier Lig’e çıkması üzerine zorunlu satın alma maddesi devreye girmiş ancak çeşitli tartışmaların ardından bu transfer gerçekleşmemişti.

Bu durum geçtiğimiz aralık ayında Bundesliga ekibiyle bir anlaşmazlığa yol açmıştı. FIFA, söz konusu anlaşmazlıkla ilgili kararını verdi ve Leeds United’ın Augustin’e 27.9 milyon Euro ödemesine karar verdi.

Bağış Erten yazdı: Cumhur İttifakı’nın derbisiBağış Erten yazdı: Cumhur İttifakı’nın derbisi

Fransız oyuncu 2019-20 sezonundan sonra Nantes’a gitmiş burada isteneni verememişti. Ardından pandemi sürecinde zorlu günler geçiren oyuncu, geçtiğimiz yaz Basel’le anlaşmıştı. Augustin, Basel’le bu sezon toplam 18 maçta forma giydi ve 4 gole imza attı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.