FIFA faturayı kesti: Tete, eski kulübü Shakhtar’a 2.5 milyon euro ödeyecek

Dünya futbolunun çatı kuruluşu FIFA Galatasaraylı Tete'nin 'haksız sözleşme feshi' gerekçesiyle Shakhtar Donetsk'e 2.5 milyon euro ceza ödemesini kararlaştırdı.

Spor 11 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Galatasaraylı Tete'ye FIFA'dan ağır bir fatura kesildi.

Brezilyalı futbolcu Tete geride kalan sezonun başında Ukrayna’da çıkan savaşı sebep göstererek Shakthar Donetsk’le olan sözleşmesini feshetmiş, devamında Galatasaray’la kontrat imzalamıştı. Shakthar cephesi ise konuyu FIFA’ya taşımıştı. FIFA’nın kararı belli oldu.

Galatasaray’dan yapılan açıklamada FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından Shakhtar Donetsk’in talebinin kısmen kabul edildiği bildirildi. İşte sarı-kırmızılı kulüp tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklama:

“Shakthar Donetsk tarafından profesyonel futbolcumuz Mateus Cardoso Lemos Martins (Tete) ve Şirketimiz aleyhine FIFA nezdinde yaptığı başvuruya ilişkin olarak 11.07.2024 tarihinde FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından FC Shakthar Donetsk’in talebinin kısmen kabulü ile birlikte 2.389.776,24 Avro’nun, 8 Ağustos 2023 tarihinden itibaren işleyecek olan yıllık yüzde 5 faiz ile birlikte Mateus Cardoso Lemos Martins tarafından FC Shakthar Donetsk’e ödenmesine karar verilmiştir. FIFA kararı uyarınca Şirketimiz, Mateus Cardoso Lemos Martins (Tete) ile birlikte FIFA kararında belirtilen tazminat miktarından müştereken ve müteselsilen sorumludur.
FIFA’nın 11.07.2024 tarihli kararına karşı CAS nezdinde temyiz yolu açık olup FIFA’nın ilgili kararı henüz kesinleşmemiştir. 
Şirketimiz tarafından tazminat ödenmesi durumunda, futbolcu ile Şirketimiz arasında bulunan anlaşma uyarınca ödenen tazminat tutarı Mateus Cardoso Lemos Martins’e rücu edilecektir.”

 

FIFA’nın fatura ettiği cezaya açıklamada da belirtildiği gibi yüzde beş faiz (120 bin euro) eklendiğinde ödenecek tutar 2.5 milyon euroya yükseliyor. Cezayı Tete’nin ödeyecek olmasına karşın Galatasaray Spor Kulübü hukukçularının CAS’a bizzat başvuruda bulunmaları bekleniyor.

24 yaşındaki futbolcu Galatasaray’da geçirdiği ilk sezonunda beklentilerin uzağında bir grafik çizmiş, forma şansı bulduğu 45 maçta üç gol ve dört asistlik performans sergilemişti. Tete’nin sarı-kırmızılılarla 2027’ye kadar sözleşmesi bulunuyor.

Dursun Özbek'in savcılığa verdiği ifade ortaya çıktıDursun Özbek’in savcılığa verdiği ifade ortaya çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.