Filenin Efeleri olimpiyat defterini kapattı

Türkiye, ABD ve Slovena'dan sonra ev sahibi Japonya'ya da boyun eğerek 2024 Paris Olimpiyatları'na katılma şansını mucizelere bıraktı.

Spor 5 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Milliler ev sahibi Japonya önünde varlık gösteremedi.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları elemelerinde Filenin Efeleri, arka arkaya kaybettiği Slovenya ile ABD maçlarından sonra ev sahibi Japonya’nın karşısına çıktı. Özellikle ABD maçında uzayan setlerde kaybedilen maç milleri çok etkilemiş gözüktü. Ev sahibi karşısında ilk sette varlık gösteremediler. Japonya, çok rahat bir set sonunda 25-15’lik skorla 1-0 öne geçti.

 İkinci sette biraz daha derli toplu bir Türkiye vardı. Ancak, Japonya set boyu önde gitti. Filenin Efeleri, bir türlü setin başına öne geçen rakibini yakalayamadı. 25-20’lik set sonucuyla Japonya setlerde 2-0 üstünlüğü yakaladı.

Üçüncü setin ortasına kadar çekişme vardı. 17-16’dan sonra bir seri yakalayan Japonya yine farkı açtı. Seti 25-19 kaybeden Türkiye, Slovenya ve ABD’den sonra Japonya’ya da boyun eğdi ve dört maç sonunda üç puanda kaldı.

ABD'yi salladık, fileye takıldık!ABD’yi salladık, fileye takıldık!

Elemelerde gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan ülkeler, 2024 Paris Olimpiyatları’na katılma hakkı elde edecek. Üç maçı kalan Türkiye bütün karşılaşmalarını kazansa bile anca 12 puana ulaşabiliyor. ABD, Sloveya ve Japonya’yı yakalaması imkansız gözüküyor. Millilerin kalan maçları şöyle…

6 Ekim: 04.00 Türkiye-Finlandiya

7 Ekim: 04.00 Türkiye-Mısır

8 Ekim: 07.00 Türkiye-Tunus

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.