Filenin Efeleri yine Slovenya duvarına çarptı

Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi kupa dışına iten Slovenya, Paris Olimpiyat Oyunları eleme maçında da Filenin Efeleri'ni üzdü.

Spor 2 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İlk iki seti büyük çekişle içinde geçen maçı Türkiye 3-0 kaybetti.

Türkiye, bu yaz Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Slovenya ile eşleşti. Filenin Efeleri 2-0 öne geçtikleri karşılaşmayı 3-2 kaybederek turnuvaya veda etti. Slovenya ise Avrupa üçüncüsü oldu.
Slovenya ile bu kez 2024 Paris Olimpiyat elemelerinde Tokyo’da karşı karşıya geldik. İlk sette büyük çekişme vardı. Bir Türkiye bir Slovenya öne geçti. Milliler özellikle servislerde hata yapınca 28-26’lık skorla 1-0 yenik duruma düştü.

Filenin Efeleri 'efeler' gibi başladıFilenin Efeleri ‘efeler’ gibi başladı

İlk sette millilerin en etkili isimleri olan Adis ve Mirza Lagumdzija kardeşler ikinci sete de sayılarla başladı.Fark dörde çıksa da Slovenya geri dönmeyi başardı. Türkiye, setin ortalarında tekrar üstünlüğü alıp 22-18 öne geçti ama Slovenya yine geri döndü. Büyük çekişme içinde geçen set 30-28 kaybedildi.
İlk iki seti kıl payı kaybeden Filenin Efeleri moral olarak çöktü. Ritim bulan Slovenya ise farkı açmaya başladı. Setin sonuna kadar 23-18 önde giren rakip karşısında Kaan Gürbüz’ün oyunuyla farkı ikiye kadar düşürdük. Ancak seti 25-22 alan Slovenya karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Filenin Sultanları Türkiye'de: Sanırım kendimi ölümsüzleştirdimFilenin Sultanları Türkiye’de: Sanırım kendimi ölümsüzleştirdim

3 puanı bulunan A Milli Erkek Voleybol Takımı, grubu ilk 2 sıra içinde tamamlarsa Paris 2024’e kota alacak. Filenin Efeleri bir gün dinlendikten sonra salı günü saat 10.00’da ABD ile üçüncü maçını oynayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.