Filenin Sultanları kaynıyor… Tuba Şenoğlu’nun menajerinden ayetli paylaşım

Filenin Sultanları'nın olimpiyat kadrosundan Tuba Şenoğlu'nun çıkarılıp İlkin Aydın'ın alınması polemik yarattı. Tuba Şenoğlu, sosyal medyadan federasyonu takip etmeyi bıraktı menajeri ayetli paylaşım yaptı. Takımda Beyza Arıcı as kadroya alındı.

Spor 27 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Olimpiyat kadrosunda Tuba Şenoğlu'nun yerini İlkin Aydın aldı.

Geçen yıl katıldığı bütün kupalarda şampiyon olan Filenin Sultanları, Paris 2024’te en büyük madalya umutlarımızdan biri. Pazartesi sabahı Hollanda ile karşılaşacak A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda Fransa’ya götürülen oyunculardan Tuba Şenoğlu, başantrenör Daniele Santarelli’nin kararıyla kadrodan çıkarıldı yerine İlkin Aydın alındı.

12+1 kişi olarak belirlenen kadroda +1 de değişti. Beyza Arıcı as kadroya girerken Zehra Güneş, rezerv oyuncu oldu. Sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen ve uzun zamandır yoğun şekilde geri dönüş için çalışan Zehra Güneş, turnuvanın ilerleyen bölümünde tekrar as kadroya dahil edilip maça çıkabilecek.

Zehra Güneş’in sakatlığı devam ediyor.

Daniele Santarelli, Milletler Ligi davam ederken konuk olduğu 4Bir4Bir’in Youtube kanalında “Öncelikle iyi biri sonra da iyi bir koç olmak istiyorum. Bence bir oyuncuyu çağırıp bir haftadan sonra o oyuncuyu eve göndermek doğru değil. Bu ‘Sana şu an ihtiyacım var. Sana artık ihtiyacım yok.’ demek gibi” demişti. Bu cümleyi kuran İtalyan çalıştırıcının yaptığı değişiklik ve kararın gerekçesi için ‘teknik nedenler’ denmesi polemiğe neden oldu. Fenerbahçeli sosyal medya hesapları, Galatasaray kaptanı olan İlkin Aydın’ın Dursun Özbek’in baskısı sonucu milli takıma alındığını iddia etti.

Daniele Santarelli, kadro değişikliğinin nedeni ile ilgili bir açıklama yapmadı.

Tuğba Şenoğlu federasyonu sildi, menajerinden ayetli paylaşım

Kadrodan çıkarılan Tuğba Şenoğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun tüm sosyal medya hesaplarını takip etmeyi bıraktı. Türk Hava Yolları da (THY) milli oyuncuyu transfer ettiğini sosyal medyasından açıkladı.

Oyuncunun menajerlik şirketi Shining Stars Women, oyuncusunun milli takımdan çıkarılmasının ardından imalı paylaşımlar yaptı. İlk mesajında, Bakara Suresi’nin 216. ayeti ‘Sizin için şer görünende hayır, hayır görünende şer vardır. Siz bilmezsiniz Allah bilir’ paylaşan şirket, ikinci mesajında “Olimpiyatlar sonrasını bekleyelim. Şimdilik bu kadar” dedi. Tuğba Şenoğlu’nun menajerliğini yapan şirketin sahibi Tunç Afşar, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Bu bir teknik tercih meselesi. Ancak bu tercih Paris’te değil de, oraya gitmeden önce İstanbul’da yapılsaydı tabii ki daha şık olurdu. Tuğba şu an çok üzgün ve moralsiz” dedi. Afşar, değişik yorumlara sebep olan Bakara Suresi paylaşımını neden yaptığını ise şöyle anlattı: “Ben inançlı bir insanım. Bakara suresi ile ilgili paylaşımda ifade edildiği gibi, Tuğba kadroda kalsaydı kim bilir belki de büyük bir sakatlık yaşayacaktı ve onun açısından durum çok daha üzücü olacaktı. Milli takım sürecinde yaşananlarla ilgili TVF’nin açıklama yapmasını beklemek en doğrusu.”

Filenin Sultanları törende yok: Uyku düzeni ve yağmur engeliFilenin Sultanları törende yok: Uyku düzeni ve yağmur engeli

İlkin Aydın’ın videosu gündeme getirildi

Tuğba Şenoğlu’nun yerine A Milli Takım’a alınan İlkin Aydın’ın, geçmişte devşirme sporcularla ilgili görüşlerini dile getirdiği bir video, sosyal medyada en çok paylaşılan görüntüleri arasına girdi. İlkin Aydın, Melissa Vargas’ın Filenin Sultanları’na kadrosuna girmesinden sona çekilen videoda şunları söylüyor: “Bir Türk sporcu olarak sahada Türk sporcu olmasını isterim. El ele tutuşup İstiklal Marşı okuyabileceğim bir sporcu olması benim şahsi fikrim. Takımımda bir Kübalı değil, bir Türk vatandaşı görmek benim daha çok hoşuma gider.”

Galatasaray’dan açıklama: Çirkin ve ahlak dışı siyaset

Galatasaray Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara, konuyla ilgili resmi siteden bir aıklama yaptı. Açıklama şöyle: “Son olarak Euro 2024’te A Milli Futbol Takımı’na uygulanan çirkin ve ahlak dışı siyasetin, 2024 Paris Olimpiyatları’nda mücadele edecek hepimizin büyük sevgisini kazanan, ülkemizi her daim gururlandıran Kadın Voleybol Milli Takımı üzerinden devam ettiğini üzülerek görmekteyiz. Galatasaray olarak, kulüp ismi farketmeksizin olimpiyatta mücadele eden tüm sporcularımızın ve antrenörlerinin yanında olduğumuzu vurgulayarak; tüm branşlarda ter akıtan sporcularımıza bir kez daha başarı dileklerimizi iletiyor, gösterdikleri madalya mücadelesinde kendilerine yürekten başarılar diliyoruz.”

Filenin Sultanları Paris'te sabah mesaisine kaldıFilenin Sultanları Paris’te sabah mesaisine kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.