Filenin Sultanları Tayland’ı rahat geçti

Dünyanın 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımı Milletler Ligi'nin üçüncü etabına 3-0'lık Tayland galibiyetiyle başladı. Hande Baladın sakatlıktan döndükten sonra etkili bir oyun sergiledi.

Spor 12 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Türkiye, Melissa Vargas'ı üçüncü sette dinlendirdi, yerine Derya Cebecioğlu oynadı.

Dünya 1 numarası, son Voleybol Milletler Ligi (VNL) şampiyonu Filenin Sultanları Milletler Ligi’nin üçüncü etabına Tayland karısında başladı. Hong Kong’da yapılan karşılaşmaya VNL’in ikinci haftasında sakatlığı nedeniyle forma giymeyen Hande Baladın ilk 6’da başladı.

Maçın ilk setinde Türkiye’nin üstünlüğü vardı. Etkili servisler kullanan Filenin Sultanları setin ortasından itibaren farkı açtı ve 25-17’lik skorla 1-0 öne geçti.

İkinci sette Aslı Kalaç’ın blokları ve iyi oyunuyla Filenin Sultanları farkı açtı. Rahat bir tempoyla maçı götüren milliler seti yine 25-17 aldı.

Üçüncü sete ilk ikisinin aksine iyi başlayan Tayland oldu. Üç sayılık seriden sonra skor 9-5 olunca Daniele Santarelli mola aldı. Buna rağmen Tayland sayı almaya devam etti ve skoru 11-5 yaptı. Bu dakikadan sonra Filenin Sultanları toparlandı. Eda Erdem’in servis turunda rakibini 12-12’de yakalayan Türkiye Aslı Kalaç’ın blokuyla 14-13 öne geçti. Bu dakikadan sonra arkasına bakmayan milliler seti yine 25-17 maçı da 3-0 kazandı. Sakatlıktan dönen Hande Baladın biri ace, ikisi blok olmak üzere 14 sayıyla oynadı.

Tayland galibiyetiyle Türkiye şu ana kadar Milletler Ligi’nde çıktığı dokuz maçta yedi galibiyet ve iki mağlubiyet alarak 21 puan topladı. Filenin Sultanları Hollanda, Fransa, Almanya, Sırbistan, Güney Kore ve ABD ve Tayland’ı mağlup ederken Japonya ve İtalya karşısında sahadan yenilgiyle ayrıldı. Milliler bir sonraki maçında yarın (perşembe) Türkiye saatiyle 15.30’da Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Filenin Sultanları Hong Kong'a yaralı gidiyor: İşte kadro ve maç programıFilenin Sultanları Hong Kong’a yaralı gidiyor: İşte kadro ve maç programı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.