Filenin Sultanları’nın gücü madalyaya yetmedi! Hüzünlü son

Olimpiyatlarda üç ana branşta Türkiye tarihinin en büyük başarısına imza atan Filenin Sultanları, bronz madalya maçında Brezilya'ya 3-1 yenildi. Milliler turnuvayı dördüncü sırada tamamladı.

Spor 10 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Sultanlar, Paris 2024'te madalya kürsüsünü kaçırdı.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024’ün üçüncülük maçında son olimpiyatın gümüş madalya kazananı Brezilya karşısına çıktı. Milliler karşılaşmaya Elif, Melissa, Derya, Meliha, Eda, Aslı ve Gizem ilk altısıyla başladı.

Maça çok etkili giren Filenin Sultanları 3-0’lık seri yakaladı, Brezilya’nın cevabı aynı şekilde gelince maça eşitlik geldi. Devamında Rosamaria ve Gabi’yle etkili olan sambacılar skoru 8-4’e getirince Santarelli ilk molasını kullandı. Moladan milliler iyi döndü, maç 9-7 Brezilya üstünlüğüyle sürerken olimpiyatların şimdiye kadarki en iyi rallilerinden biri yaşandı ve sonucunda Vargas’la sayıyı bulan Türkiye momentumu eline geçirdi, ardından da üst üste sayılarla 10’a 9 öne geçti.

Setin kalanı oldukça dengeli geçilirken son bölüme 20-20’lik eşitlikle gidildi. Kırılma anında Brezilya Thaisa ve Gabi’yle üst üste iki blok sayısı bulunca Santarelli ikinci molasını kullandı. Kalan dilimde avantajını koruyan Brezilya ilk seti 25-21 kazanarak 1-0 öne geçti. Filenin Sultanları böylelikle Paris 2024’te çıktıkları tüm maçların ilk setini kaybetmiş oldu.

İkinci sete Santarelli Hande’yle başladı. Brezilya bir anda 3-0’ı yakalayınca Hande’yi kenara alıp yeniden Derya’yı oyuna alan İtalyan başantrenör tabelada 4-0’ı görünce erken bir mola kullandı. Mola dönüşü toparlanan Filenin Sultanları seri yakalayıp 5-4 öne geçti.

Setin devamında skor dengeli seyrederken orta bölümde öne çıkan milliler 16-12 öne geçti ve Brezilya’ya mola aldırdı. Ardından skorda geri dönen Brezilya 20-20’de skora eşitlik getirdi. Blok kurgusunu çok üst seviyeye çeken Brezilya 22-21’de öne geçerken Santarelli setteki ikinci molasını kullandı. Santarelli setin sonunu Hande’yle oynamayı tercih etti. 27’ye uzayan seti geri dönüş gerçekleştiren Brezilya kazandı ve maçta durum 2-0’a geldi.

Sultanlar için tamam ya da devam anlamı taşıyan set çok dengeli başladı ve ilk bölüm 10-10’luk eşitlikle geçildi. Orta bölüme de 15-15’le girilmişken Derya üst üste iki ace buldu ve Brezilya molaya gitti.

Derya Cebecioğlu’nun üstün oyununu sürdürdüğü setin sonunda ay-yıldızlılar 24-20’yi yakaladı ancak Brezilya üst üste iki maç sayısını çevirince Santarelli molaya gitti. Mola dönüşü Derya’nın keskin çapraza hücumu sonrası 25’i bulan milliler seti kazanarak durumu 2-1’e getirdi.

Dördüncü sete Brezilya orta oyuncusu Thaisa etkili servislerle girerken Kaptan Eda oyuna ağırlığını koyup takımını 7-4 öne geçirdi.

İkili oyuncu değişikliğine giden Ze Roberto’nun takımı beş sayılık seri yakalayıp 9-7 öne geçince Santarelli mola kullandı. Mola dönüşü millilerde Cansu ve Ebrar oyuna dahil oldu. Bu hamleler de Brezilya’yı durdurmaya yetmedi. Sambacılar 12-8’i yakalayınca Santarelli bu setteki molalarını bitirmek zorunda kaldı. Kalan dilimde Brezilya bir ara farkı sekiz sayıya kadar yükseltti ancak milliler parkeye karakter koyup skoru eriterek Ze Roberto’ya mola aldırdı. Dönüşte hata yapmayan Brezilya farkı tekrar açtı. Seti 25-15 kazanan Gabi ve arkadaşları maçtan 3-1 galip ayrılarak bronz madalyanın sahibi oldu. Filenin Sultanları ise madalya kürsüsünün dışında kalmasına karşın Paris 2024’ü dördüncü sırada tamamlayarak tarihlerinin en başarılı olimpik derecesini elde etti.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.