Formula 1’de sprinte format değişikliği

Formula 1’de bu hafta sonu koşulacak Azerbaycan GP’sinde sprint yarışı için yeni bir format uygulanacak.

Spor 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
F1'de sprint yarışına yeni format

Formula 1’de normal şartlarda cuma günü, cumartesi günkü sprint yarışı için sıralama turları yapılıyor ve sprint yarışının sonucu da pazar günkü esas yarışın gridini yani başlangıç sıralamasını belirliyordu.

Ancak değişen yeni formata göre cuma günkü sıralama turları direkt olarak pazar günkü esas yarış için yapılacak. Cumartesi sabahı da normal şartlarda 3. antrenman seansı yapılacakken bunun yerine sprint yarışı için ayrıca bir sıralama turu yapılacak. Bu sıralama turunun ardından öğleden sonrası sprint yarışı koşulacak.

Massa 2008 şampiyonluğunu istiyor!Massa 2008 şampiyonluğunu istiyor!

F1 takımları ve yönetim bu yeni formatın hayata geçmesi hususunda anlaşma sağlamış durumda. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de koşulacak yarışta sprint yarışının yeni formatını deneyimliyor olacağız. Bu sezon, ilki Azerbaycan’da düzenlenecek sprint yarışı; Avusturya, Belçika, Katar, ABD ve Brezilya Grand Prix’lerinde de düzenlenecek.

Red Bull baskınlığı

Formula 1’de ilk üç hafta Red Bull dominasyonuna sahne oldu. Azerbaycan GP öncesi pilotlar sıralamasında Red Bull’dan Max Verstappen 69 puanla lider konumda bulunuyor. Takım arkadaşı Sergio Perez ise 54 puanla ikinci.

Avustralya'da kaza yapan yapana! Verstappen'in zaferiAvustralya’da kaza yapan yapana! Verstappen’in zaferi

Bu sezonun flaş takımlarından Aston Martin’in tecrübeli İspanyol sürücüsü Fernando Alonso ise 45 puanla 3. sırada. 7 kez Dünya Şampiyonu İngiliz Lewis Hamilton ise 38 puanla 4.

Markalar klasmanında da haliyle Red Bull’un baskın liderliği dikkat çekici. 123 puanlı Red Bull’u 65 puanla Aston Martin ve 56 puanla Mercedes takip ediyor. Bu sezona da hayal kırıklıklarıyla başlayan Ferrari ise 26 puanla dördüncü sırada.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.