Francesco Farioli resmen Ajax’ta

Türkiye'de Alanyaspor ve Karagümrük gibi takımları çalıştıran, geçen sezonu Nice'te geçiren İtalyan antrenör Francesco Farioli Hollanda devi Ajax'ın yeni teknik direktörü oldu.

Spor 24 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Francesco Farioli Ajax'ta.

35 yaşındaki İtalyan teknik direktör Francesco Farioli Ajax’la üç senelik sözleşmeye imza attı. Hollanda deviyle anlaşan Farioli geçen sezon Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nice’le dikkat çekici bir performans göstermişti.

Nice’le Ligue 1’de 15 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 mağlubiyetle 55 puan toplayan Nice sezonu beşinci sırada bitirdi. Takım Farioli yönetiminde UEFA Avrupa Ligi vizesi almayı başardı. Sezona yaptığı başlangıçla ses getiren ve az gol yiyen takım hüviyetiyle rakiplerine gözdağı veren Nice her ne kadar düşüş yaşasa da Farioli’nin adı Avrupa’da duyuldu. Geçen sezona çok kötü başladıktan sonra 56 puan toplayıp Eredivise’de beşinci olan ve Avrupa Ligi elemeleri oynamaya hak kazanan Ajax Farioli’ye talip oldu. İki taraf kısa süreli görüşmelerin ardından anlaştı ve İtalyan üç senelik sözleşmeye imza attı.

Farioli teknik direktörlük kariyerine Türkiye’de başlamıştı. O dönem 32 yaşında olan teknik direktör Karagümrük’ün başına geçmiş, ardından Alanyaspor’a gitmişti. Savunmadan pasla çıkma ısrarıyla takımlarının özellikle büyük ekiplere karşı farklı mağlubiyetler alması eleştiriliyordu. Bu açıdan eleştiri oklarının hedefinde yer alan teknik direktör oyun ilkesinden vazgeçmiyordu. Bu kararlılık önce Fransız ekibi Nice’in ardından oradan da Hollanda devi Ajax’ın dikkatini cezbetti. Eski şaşaalı günlerini ve pas oyunuyla beraber geleneklerini sahaya yansıtarak iddialı kimliğini yeniden kazanmak isteyen Ajax profesyonel kariyeri Türkiye’de başlayan Farioli’ye takımı emanet etmeyi uygun buldu. İki sezondur şampiyon olamayan Hollanda devi, 2027’ye kadar İtalyan hocanın yönetiminde olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.