Fransa Bisiklet Turu’nda Philipsen yeniden zirvede, Cavendish rekorun kıyısında döndü

Yol bisikletinin en prestijli organizasyonu Fransa Bisiklet Turu’nda 7. etabın galibi Alpecin-Deceuninck takımından Belçikalı Jasper Philipsen oldu. Bir etap zaferi daha kazanması halinde tur tarihinin en fazla etap kazanan sporcusu olacak Mark Cavendish ikinci oldu.

Spor 8 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Jasper Philipsen bir kez daha etap galibi.

Fransa’da büyük heyecan sürüyor. Yol bisikleti denince akla ilk organizasyon Fransa Bisiklet Turu 7. etapla devam etti. 110.’cusu düzenlenen turun Mont-de-Marsan ile Bordeaux arasındaki 170 kilometrelik etabında Philipen 3 saat 46 dakika ve 28 saniyelik derecesiyle zafere uzandı.

Yarışta ikinci sırayı alan Astana takımından Mark Cavendish olurken Intermarche takımından Eritreli Biniam Girmay üçüncü oldu. Cavendish bu sonuçla birlikte 35. etap zaferini kıl payı kaçırdı ve Fransa Bisiklet Turu tarihinin en fazla yarış kazanan sporcusu unvanını eline geçirme fırsatını kaçırdı.

Yarış sonunda genel klasmanda Jumbo-Visma takımından Danimarkalı Jonas Vingegaard toplam 29 saat 57 dakika ve 12 saniyelik süresiyle liderliğini sürdürdü. Tur, bugün Libourne ve Limoges arasındaki 201 kilometrelik etapla devam edecek.

Eski şampiyon Pogacar Fransa’da zirvede, sarı mayonun sahibi yine değiştiEski şampiyon Pogacar Fransa’da zirvede, sarı mayonun sahibi yine değişti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.