Fransa Bisiklet Turu’nda şampiyon Jonas Vingegaard!

Yol bisikletinin en prestijli organizasyonu Fransa Bisiklet Turu’nda şampiyon Jumbo-Visma sporcusu Jonas Vingegaard’ın oldu. Vingegaard, üst üste ikinci kez sarı mayonun sahibi oldu.

Spor 24 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Fransa'da zafer Vingegaard'ın.

110. kez düzenlenen Fransa Bisiklet Turu’nda 21’inci ve son etabı, Saint-Quentin-en-Yvelines ile başkent Paris’teki 115,5 kilometrelik parkurda yapıldı.

Etabı 113. sırada tamamlayan Jonas Vingegaard, genel klasmanda 82 saat 5 dakika 42 saniyelik derecesiyle Fransa Bisiklet Turu’nu şampiyon olarak bitirdi. Üst üste ikinci kez sırtında sarı mayoyla turdan ayrılan Danimarkalı genel klasmanda en yakın rakibi Sloven Tadej Pogacar’a 7 dakika 29 saniye fark attı. Pogacar’ın takım arkadaşı Emirates’ten Adam Yates ise üçüncü oldu. Son etabı kazanan isimse 2 saat 56 dakika 13 saniyelik süresiyle Bora-Hansgrohe takımından Belçikalı Jordi Meeus’tu.

Tırmanış kapıları ve zirve bitişlerinden toplanan puanlarla elde edilen puantiyeli mayo, tur sonunda Lidl-Trek takımından Giulio Ciccone’ye gitti.

Dağların Kralı Giulio Ciccione.

Sprint kapılarından ve sprint bitişlerinden toplanan puanlarla elde edilen yeşil mayo ise tur boyunca 4 zaferle en fazla tur galibiyeti alan isim Jasper Philipsen’e gitti.

26 yaşın altındaki en başarılı sporcuya verilen Beyaz mayoyu ise 2020 ve 2021 yıllarını sarı mayoyla tamamlayan Tadej Pogacar’a gitti.

Paris’te koşulan son etapla Fransa Bisiklet Turu sona erdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.