Futbol yok polemik var! Derbide morluk gerilimi

Süper Lig'de bir şutla en az isabetli şutun çekildiği maçın ardından Galatasaray ve Fenerbahçe Mauro Icardi'nin moraran gözü üzerinden birbirine girdi. Tartışmaya sarı lacivertlilerin kaptanı Edin Dzeko da dahil oldu.

Spor 25 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın gözü moraran Icardi'yi paylaşmasından sonra ardı ardına açıklamalar geldi.

Süper Lig’in 18. hafta maçında Fenerbahçe ile Galatasaray Kadıköy’de 0-0 berabere kaldı. Derbi ligde bu sezon en çok faule sahne olan karşılaşma oldu. Maç bir isabetli şutla bu sezonun en kısır mücadelesi olarak da kayıtlara geçti.

Futbolun konuşulmadığı maçın ardından ilk hamle Galatasaray’dan geldi. Derbi maçtan sonra gözü moraran Arjantinli futbolcu Mauro Icardi için sarı kırmızılılardan paylaşım yapıldı.

Galatasaray: Sadece Kendileri için adalet isteyenler…

Icardi’nin moraran gözünün fotoğrafının yer aldığı paylaşımda “Sadece kendileri için adalet isteyenler bu gece yine her mecradan Türk futbolunu manipüle etmeye devam ettiler. Biz; hakem heyetinin, VAR odasının ve 26 kameranın göremediğini paylaşıyor ve yine onların yerine utanıyoruz. Türk futbolunu bu noktaya getirenlerin bir gün utanması temennisiyle…” dendi.

Fenerbahçe’den yanıt

Fenerbahçe’den Galatasaray’ın paylaşımına yanıt gecikmedi. Sarı lacivertliler paylaşımında şunları söyledi: “Galatasaray’ın paylaşımını alıntılayıp ”Kale direğine çarpan oyuncu üzerinden mağduriyet yaratmaya çalışmak. Kamuoyunun takdirine.”

Dağ fare doğurdu... Kadıköy'de tatsız tuzsuz golsüz derbiDağ fare doğurdu… Kadıköy’de tatsız tuzsuz golsüz derbi

Uluslararası arenaya taşındı, Dzeko dahil oldu

Ünlü İtalyan gazeteci Fabrizio Romano maç sonunda Galatasaray’ın paylaşımını yayınlayınca polemik uluslararası nitelik kazandı. Bu gönderinin altına ise Fenerbahçe’nin 37 yaşındaki Boşnak kaptanı Edin Dzeko “Adam kafasını kale direğine çarptı ve onlar da bu fotoğrafı alıp Instagram’a koydular, penaltı için ağlıyorlar. Her zamanki halleri. Ciddi ol Fabrizio, bundan daha iyisini yapabilirsin” yorumunu yaptı. Romano daha sonra hem Fenerbahçe’nin hem Edin Dzeko’nun gönderisini kendi hesabından yayınladı.

Icardi’nin gözü nerede morardı?

Icardi ile Djiku arasındaki mücadele derbinin en çok konuşulan pozisyonu oldu.

Maçın 22. dakikasında gelişen Galatasaray atağında sağ kanattan yapılan ortaya hareketlenen Mauro Icardi, Alexander Djiku ile girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı. Sarı kırmızılılar Djiku’nun yumruk attığını iddia ederek pozisyonun penaltı olduğunu iddia etti.

Icardi ilk yarının sonunda yerde kaldığı pozisyonda yüzünü Oosterwolde’nin kramponlarına çarptı.

İlk yarının sonunda bir pozisyonda Galatasaray’ın Arjantinli forveti Fenerbahçeli Oosterwolde ile girdiği ikili mücadeleden sonra yere düştü. Düşerken yüzünü sarı lacivertlilerin Hollandalı futbolcusunun kramponlarına çarptı.

Icardi hızını alamayarak direğe çarptı.

İkinci yarıda gelişen Galatasaray atağında sağ taraftan yapılan ortada hızını alamayan Mauro Icardi kale direğine çarptı.

Icardi ile Djiku kafa kafaya çarpıştı.

Yine ikinci yarıda bir pozisyonda yapılan ortaya Icardi ile Djiku beraber yükseldi. Kafaları çarpışan iki futbolcu bir süre yerde kaldı.

'Faul'atün 'faul'atün 'faul'ün vezninde bir derbi…‘Faul’atün ‘faul’atün ‘faul’ün vezninde bir derbi…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.