Galatasaray’a 40 gerek! Kupa kaf dağının ardında

FIBA Avrupa Kupası finalinin ilk maçında ASVEL'e konuk olan Galatasaray karşılaşmayı 95-56 kaybetti. Galatasaray'ın kupayı almak için İstanbul'da 40 sayı farkla kazanması gerekiyor.

Spor 6 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Galatasaray avantajı Fransa'da bıraktı...

Galatasaray Çağdaş Faktoring, FIBA Avrupa Kupası’nda avantaj sağlamak için gittiği Asvel deplasmanında düş kırıklığına uğradı. Sarı kırmızılar, maça istediği şut performansını gösteremeden başladı ve ilk çeyreği 27-19 geride kapadı. Fransız ekibi Asvel ikinci çeyrekte savunmasını sertleştirdi ve Galatasaray’ın hücumdaki sorunları arttı. Farkı gittikçe artıran Asvel, ilk yarıyı 50-28 önde kapadı.

Çift ayaklı finalin ilk ayağında farkı azaltıp İstanbul’a umutları taşımak isteyen Galatasaray, ikinci yarıya da istediği gibi başlayamadı ve Fransız ekibi üçüncü çeyrek sonunda farkı 32 sayıya kadar çıkardı. Son çeyrekte de farkı azaltmayı başaramayan Galatasaray, sahadan 95-56 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe'nin derbilerde bir yanı yaprak döküyor, bir yana bahar bahçe!Fenerbahçe’nin derbilerde bir yanı yaprak döküyor, bir yana bahar bahçe!

Asvel’de Marine Johannes 25 sayıyla yıldızlaşırken Gabby Williams 20 sayı, 6 ribaunt ve 5 asist üretti. Galatasaray’da Teaira McCowan 12 sayı ve 12 ribaunt, Epiphany Prince ise 11 sayı ve 6 ribauntla mücadele etti.

Finalde rövanş mücadelesi 12 Nisan Çarşamba günü saat 20.00’de oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.