Galatasaray duvarı: Muslera ve arkadaşları

Okan Buruk yönetiminde Galatasaray savunmadaki etkili oyunuyla öne çıkıyor. 2023-24 sezonunda ligin en az gol yiyen takımı olan sarı-kırmızılılar bu başarıya birbirinden farklı stoper tandemleri ve devşirme bek oyuncuları sahadayken ulaştı.

Spor 4 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Galatasaray savunması bu sezon rakiplerine duvar oldu.

Samsunspor deplasmanından 2-0’la galip ayrılan Galatasaray bir deplasman maçını daha kalesinde gol görmeden kapatmayı başardı. 2023-24 sezonunda oynadığı 24 maçta sadece 14 gol yiyen sarı-kırmızılılar bu alanda ligin zirvesinde. Geçen sezon şampiyonluğa ulaşırken de rakiplerine 36 maçta sadece 27 kez gol izni tanıyan Galatasaray, Okan Buruk takımın başına geçtiğinden beri savunmadaki gücüyle de fark yaratıyor.

Okan Buruk etkisi

Teknik direktör Buruk yönetiminde çıktığı 58 lig maçının 28’inde kalesini gole kapatan Galatasaray bu alanda aynı dönemde mücadele ettiği rakiplerinin tamamının önüne çıkıyor. Sakatlıklar sebebiyle stoper tandeminin sürekli değiştiği, sağ ve sol bekte bir türlü istikrarın sağlanamadığı sarı-kırmızılılarda geri dörtlüde kim oynarsa oynasın Galatasaray savunma gücünden bir şey kaybetmiyor.

Galatasaray'dan UEFA'ya yeni liste: Vinicius, Aurier, Berkan...Galatasaray’dan UEFA’ya yeni liste: Vinicius, Aurier, Berkan…

Nelsson bir geldi, pir geldi

Sezon başında satışı gündeme gelen fakat istenen teklif gelmediği için takımda kalan Victor Nelsson formasını yeni transfer Davinson Sanches’e kaptırmıştı. Bu süreçte uzun süre yedek bekleyen Danimarkalı, Davinson’un sakatlığından sonra tekrar 11’e dönme şansı yakaladı. Bu şansı iyi değerlendiren 25 yaşındaki stoper Abdülkerim’in sakatlığından sonra stoperdeki görevine devam etmeyi sürdürdü. Samsunspor karşısında savunmada hatasız oynayan Nelsson girdiği 13 ikili mücadelenin dokuzunu, yükseldiği 10 hava topunun da sekizini kazanarak takımının savunmasına yardımcı oldu. Başından sonuna dört kez sahipsiz top kazandığı, üç kez rakibinden top çaldığı, iki kez de pas arası yaptığı maçı bir de gol atarak tamamlayan Danimarkalı hocasından da, taraftarından da övgü toplamayı sürdürdü.

Yıllanmış şarap Muslera

Galatasaray formasıyla 13 sezondur mücadele eden ve parçalı formayı uzak ara en çok terleten yabancı futbolcu konumunda olan Fernando Muslera, Samsunspor karşısında yaptığı beş kurtarışla kalesinde devleşti. Uzun yıllardır başarılı futbolunu sürdüren deneyimli file bekçisi yaşı ilerlemiş olmasına karşın Galatasaray’ın savunmasının en önemli ismi olmayı sürdürüyor. Samsunspor’un 17 şut çektiği ve bu alanda Galatasaray’a karşı bu sezon en çok şut çeken takım olmayı başardığı maçta gol sevinci yaşayamamasının en önemli sebebi Fernando Muslera’nın muazzam performansı olarak gösteriliyor. Galatasaray’ın kaptanı bu sezon yüzde 80 kurtarış oranıyla ligdeki diğer mevkidaşlarının tamamının önünde istatistik listesinin en üst basamağında kendine yer buluyor.

Sacha Boey’in ayrılığı sonrası sağ bek bölgesini Serge Aurier ile dolduran Galatasaray’ın sezonun kalan kısmında etkili savunma performansını sürdürüp sürdüremeyeceği merak ediliyor. Okan Buruk yeni sağ beki ve devşirme sol bekleriyle az gol yiyen takım olma hüviyetini sürdürme peşinde.

Galatasaray, Carlos Vinicius'u takdim etti: SabırsızlanıyorGalatasaray, Carlos Vinicius’u takdim etti: Sabırsızlanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.