Galatasaray için vahim iddia: Mobbing, taciz, bel kırma…

Sosyal medya fenomeni Murat Soner'in iddiasına göre Galatasaray'da küçük kız öğrencilere mobbing uygulanıyor, taciz yapılıyor. Bir fizyoterapist ise bir çocuğun belini kırmış. Sarı kırmızılı kulüp iddiaların araştırılacağını duyurdu.

Spor 3 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Murat Soner'in iddiasından sonra Galatasaray inceleme başlattı.

YouTube’da dizi ve film eleştiri videoları paylaşan sosyal medya fenomeni Murat Soner, Galatasaray kız basketbol takımı hakkında korkunç iddialarda bulundu. Murat Soner, “Size son dönemde Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri olan Galatasaray’ın basketbol şubesi 13 yaş kız çocukları seviyesinde yaşananları anlatayım, şok olacaksınız” diye başladığı paylaşımda şunları söyledi:

Üç büyüklerin Avrupa fikstürü! Hepsinin gönlüne göre...Üç büyüklerin Avrupa fikstürü! Hepsinin gönlüne göre…

Kız çocuklarına mobing uygulayarak, gerizekalı, aptal, beyinsiz, beceriksiz gibi kelimelerle her gün ağlatan ve ‘Ağlamanızdan keyif alıyorum’ diyen, ayrıca bir kız çocuğuna ‘Karıma benziyorsun’ diyerek özel ilgi gösteren bir koçları var.

Sakatlanan bir kız çocuğuyla ‘Tırnak bakımım var, ilgilenemem’ diyen ve daha sonra bir başka kız çocuğunun iç çamaşırını yırtacak kadar bir hareketle tedavi adı altında belinin kırılmasına, evet belinin kırılmasına ve daha çok sakatlanmasına sebep olan bir fizyoterapistleri var.


Murat Soner açıklamalarını şöyle bitirdi: “Lütfen çocuklarınızı emanet ettiğiniz antrenörleri ve kulüpleri iyi seçin! Lütfen bu gönderiyi kız erkek fark etmez spor ile ilgilenen her çocuğun ailesine gönderin. İşte Türkiye’de kadın basketbolu bu yüzden gelişmiyor.”

Zaha ayranı önce süt, sonra yoğurt sandıZaha ayranı önce süt, sonra yoğurt sandı

Galatasaray: İnceliyoruz

Bu iddiaların ardından Galatasaray’ın resmi sitesinden bir açıklama yapıldı. “U14 kız takımına ilişkin ağır ithamların bulunduğunu üzüntüyle öğrendik” denilen açıklama şöyle devam etti: “Bahsi geçen ithamlar tarafımızca yüksek aciliyet ve dikkatle ele alınması gereken hususlar içermektedir. Tüm spor dallarımızda hassasiyet ile üzerinde durduğumuz ve sportif başarının dahi önüne koyduğumuz konu etik tavrımızdır. Galatasaray’ın tüm eğitmenlerinin sporculara örnek oluşturacak yetkin ve etik bireylerden oluşması önceliğimizdir. Denetim Kurulumuz ile birlikte Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonumuzun üyelerinden oluşturulan bir komisyon konuyu ciddiyetle araştırmaya başlamıştır. Çıkacak tüm sonuçları kamuoyu ile açık ve şeffaf şekilde paylaşmayı toplumsal sorumluluğumuzun bir gereği olarak görüyoruz. Sürecin sonunda, iddialar doğru ise sorumlular, değil ise bunları yayanlar hakkında gerekli hukuki girişimi başlatacağımızı kamuoyuna bildiririz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.