‘Paşa Paşa’ şampiyonluk yürüyüşü… Icardi’nin maçı, Galatasaray’ın inadı

Kasımpaşa- Galatasaray maçına Mauro Icardi damga vurdu. Bir topu kendi ağlarına yollayan Arjantinli, iki gol attı, bir penaltı kaçırdı. 90. dakikada Vinicius'un golü Cim Bom'a 4-3'lük galibiyeti getirdi.

Spor 17 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Galatasaray yedi gollü maçta Kasımpaşa'yı geçti.

Süper Lig’de pazar mesaisi şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçlarla doluydu. Karşılaşmalardan ilki 16.00’da Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda başladı. Lig beşincisi Kasımpaşa lider Galatasaray’ı ağırladı. Galatasaray’ın amacı 20.30’daki Trabzonspor-Fenerbahçe maçından önce üç puan alarak ezeli rakibiyle farkı beşe çıkarıp baskıyı artırmaktı.

Maça etkili başladı sarı-kırmızılılar. İlk duran top imkanını yakaladılar. 11. dakikadaki köşe vuruşunda şut Kasımpaşalı Gökhan’dan sekti. Galatasaray bu anda penaltı bekledi. Ancak beklenti karşılıksız kaldı. 16. dakikada Kasımpaşa Gökhan Gül’le Galatasaray kalesini yokladı. Top direkten oyun alanına döndü. 27. dakikada Galatasaray’ın Belçikalı tecrübesi Dries Mertens olağanüstü bir gol vuruşuna imza attı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol Galatasaray’ın bu sezon ceza alanı dışından attığı 12. gol oldu. 34. dakikada Kasımpaşa köşe vuruşunu Aytaç’la kullandı. Muslera topu Da Costa ve Omeruo arasından tokatladı. Mauro Icardi’ye çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti. Kasımpaşa bu golle beraberliği yakaladı. İlk yarının sonunda tempo düştü, ilk 45 dakika 1-1 bitti.

Fenerbahçe ile Galatasaray'ı barıştıracak 'ortak dost' meğer Sedat Peker'in eski bir yakınıymışFenerbahçe ile Galatasaray’ı barıştıracak ‘ortak dost’ meğer Sedat Peker’in eski bir yakınıymış

Galatasaray ikinci yarıya etkili başladı. Hemen ikinci dakika duran top kazandı sarı-kırmızılılar. Mertens’in ortasında Mauro Icardi bu kez rakip kaleyi buldu. Arjantinlinin golüyle durum 2-1’e geldi. Kasımpaşa golden sonra baskısını artırdı. 57. dakikada Aytaç Kara ceza alanı dışından kaleyi gördü, şutunda top falso aldı ve ağlara gitti. Bu mükemmel golle oyuna yeniden beraberlik geldi: 2-2.

63’te Kerem Aktürkoğlu yerine Wilfried Zaha oyuna girdi. 65. dakikada Kerem Demirbay uzaklardan enfes bir şuta imza attı. Ancak Kasımpaşa kalecisi Gianniotis bir o kadar güzel bir kurtarışla gole izin vermedi. 70. dakikada Da Costa kaleci Muslera’yı geçti. Pasını arkadaşı Ben Ouanes aktardı, ancak Ben Ouanes’in şutu auta gitti. Okan Buruk 74. dakikada risk aldı ve sağ bek Kaan Ayhan yerine sağ kanat Hakim Ziyech’i oyuna aldı. Barış Alper bek pozisyonuna geçti. 78. dakikada Kasımpaşa atağa çıktı. Ben Ouanes ceza alanında topla buluştu. Arka direkte Da Costa’ya çevirdi. Da Costa boş kaleye topu gönderdi durum 3-2 oldu.

Santos’un Dolmabahçe’deki kalesi yıkıldıSantos’un Dolmabahçe’deki kalesi yıkıldı

Golden bir dakika sonra Galatasaray atağa çıktı. Zaha savunma arkasına gelen topu kontrol etti, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Günün iyi isimlerinden Claudio Winck rakibini arkadan engellemek isterken düşürdü ve kırmızı kart gördü, hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi. Gianniotis 81. dakikada Icardi’nin kullandığı penaltıyı kurtardı. Ancak Galatasaray’ın beraberliği bulması uzun sürmedi. Mauro Icardi 84. dakikada sağ kanattan gelen ortaya vurduğu kafayla yeniden skoru eşitledi, durum 3-3 oldu.

85’te Zaha rakip kaleyi yokladı, Gianniotis kurtardı. 88. dakikada kontratağa çıkan Kasımpaşa Da Costa’yla ceza alanı dışından şut denedi, Muslera başarılı oldu. Dönüşte Ziyech’in uzak mesafeli şutunda Gianniotis yine kurtarış yaptı. 89. dakikada Tete ve Vinicius oyuna girerken Torreira ve Mertens kenara geldi. Kasımpaşa’da Yasin Mercan sakatlığı nedeniyle sedyeyle oyundan çıktı yerine Yunus Emre Gedik girdi.

90. dakikada Mauro Icardi’nin şutu direkten döndü. Dönen topta Vinicius hareketlendi ve golü atarak takımını 4-3 öne geçirdi. Oyunun sonuna sekiz dakika ilave edildi. Kalan sürede gol olmadı, Galatasaray rakibini 4-3’le geçip puanını 81’e yükseltti, haftayı lider kapatmayı garantiledi.

Opta verilerine göre Süper Lig’deki son 11 maçında puan kaybetmeyen Galatasaray tek sezonda daha uzun bir galibiyet serisi yakaladığı tek süreci lig rekorunu kırdığı Ekim 2022-Mart 2023 arasında yaşadı (14G). Kasımpaşa ağlarını havalandıran Mauro Icardi Ekim 2023’ten (iki maç) bu yana ilk kez üst üste iki Süper Lig maçında gol attı. Mauro Icardi, Opta’nın bu alanda veriye sahip olduğu 2007/08’den bu yana bir Süper Lig maçında Galatasaray formasıyla kendi kalesine gol atan ilk santrfor oldu. Ayrıca Galatasaray bu sezon ilk kez bir Süper Lig maçında kalesinde üç gol gördü.

Icardi ve Vinicius galibiyet golünü kutluyor.

Karşılaşma sonunda Okan Buruk “Birincisi rakibimizi tebrik ederek başlamak istiyorum. Oyun olarak çok iyi işler yaptılar. Çok gol atan ve yiyen bir takım demiştim. Hücumda çok iyi işler yaptılar. Bizim de bulduğumuz pozisyonlarımız oldu. Zor bir ortam aslında. Akşam maçlarına alışık bir takım olarak bu atmosferde oynamaya alışkın olmayan bizim için zor oldu. Maçtan önce de en büyük korkum buydu. Korkularım vardı, zaman zaman olumsuz etkilerini, gördük ama finalde kazandık. Girdiğimiz pozisyonlar, kaçan penaltı, son bölümde üç gol daha atabilirdik, dönüşünde de gol yiyebilirdik. 4-3 sonrasında da maçı erken bitirmemiz gerekirdi. Önemli olan kazanmaktı. Bu tür maçlar şampiyonluk maçları. Mutluyuz, Galatasaray taraftarına hayırlı olsun. Buraya geldiler, bizi desteklediler. Bundan sonra bu oyunun üstüne çıkmak istiyoruz” dedi.

Buruk gelecek milli ara hakkında “Savunmada çok eksiktik. Son bir ayda zorlandık. Milli araya kayıpsız girersek bizim için avantaj demiştim. Bunu yaptık. Yine değişiklikler oldu. Abdülkerim’in tam hazır olmaması, onu zorlamamak iyi oldu. Bir sonraki maçta hazır olacak. Aurier yine aynı şekilde. Ziyech ikinci maçına çıktı. Bu oyuncuların da tekrar takıma girmesiyle tam kadro olduğumuzda daha güçlü olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Deneyimli hoca Icardi hakkında “Mertens çok önemli bir gol attı. Icardi belki ilk yarıda çok fazla oyunun içinde değildi. Bu ara ona da çok yarayacak. O da çok güçlü şekilde geri dönecek. Biraz dinlendireceğiz onu. Maçın ikinci yarısına damga vurdu. Attığı iki golle oyuna damga vurdu. Milli takım arasından sonra çok daha hazır bir şekilde dönecek” dedi.

Mauro Icardi kritik anlarda sahne aldı.

‘Benim hiç hakem arkadaşım yok. Olabilir de!’

Buruk basın toplantısında “Ali Koç’un ne dediğini anlamadım. Talihsiz bir açıklama. Benim hiç hakem arkadaşım yok. Olabilir de! Keşke hepimiz hakemlerle arkadaş olsak, Sevgili Ali Koç da olsun! Hiç hakem arkadaşım olmadı ama olmasını da garip bulmam” dedi. Koç geçen hafta içinde yaptığı basın toplantısında Halil Umut Meler’i ima ederek bir hakemin Okan Buruk’un yakın arkadaşı olduğunu belirtmişti.

Icardi’den şampiyonluk mesajı

Maçın kahramanı Mauro Icardi “Zor bir maçtı. Çok kuru bir sahaydı. Alıştık ve ikinci yarı kazanmaya çıktık. Gollerim için mutluyum, kazandığımız için mutluyum. Kazanmaya devam edeceğiz. Bu forma ile gollerime devam etmek bir onur. Kazanmaya devam etmeliyiz. Arada dinleneceğiz. Türkiye’nin en iyi takımıyız. Geçen sene gösterdik şampiyon olarak. Uzun galibiyet serileri yakalıyoruz. Buna devam edersek şampiyon olacağız” dedi.

Enfes bir gole imza atan Dries Mertens maç sonu değerlendirmesinde “Kolay değildi kesinlikle. Kaliteli ve hızlı oyuncuları vardı, bunu gösterdiler. Bizde de aynı özellikler var. Aynı zamanda iyi bir karakterimiz var. Bunu gösterdik ve üç puanı aldık. Tekrar görmem lazım golü. Ndombele çok komik bir insan ve kaliteli bir oyuncu. Dün onunla konuşmuştuk ve o yüzden onunla sevindim” dedi.

Takımına galibiyeti getiren golü atan Carlos Vinicus “Çok mutluyum takıma yardımcı olabildim. Oyuncularımız yüksek kaliteli. Bu puanlar çok önemli. Bu puanlar sayesinde de şampiyonluğun geleceğine inanıyoruz” dedi.

‘Kurallara pek hakim değiliz galiba’

Kasımpaşa teknik direktörü Sami Uğurlu maç sonunda “Penaltı, neden kırmızı kart diyorum. Dördüncü hakem ‘Ceza sahası dışında o yüzden kırmızı kart’ diyor. Çok hakim değiliz sanırım kurallara. Biz oynadığımız futboldan keyif alıyoruz. Bunun yanında galip gelmek isteriz ama bugün kısmet olmadı. Bunun için çalışacağız. Burada tabii ki galip gelebilirsiniz, biraz sevincin dozunu ayarlamak gerekiyor. Rakibi çok tahrik etmemek gerekiyor. Maç gerçekten keyifli ancak Kasımpaşa’nın yüksek temposu hakemlere de yüksek geliyor. Ben onu anlıyorum. Bu yüzden oyunu çok fazla durdurma ihtiyacı hissediyorlar. Biz düşmeyin, ayakta kalın diyoruz oyunculara. Futbolda burayı ödüllendirmek gerekiyor. Burada hakemlerin kafası karışıyor çok yüksek tempoda olduğu için. Bunun olmaması gerekiyor. O zaman seyirci izlemiyor maçları. Bu kadar istekli iki takım varken biraz daha ona ayak uydurmak gerekiyor. Ben her zaman tüm rakipleri tebrik etmeye çalışıyorum. Bunu Okan Buruk için söylemiyorum. Ama büyük maçlarda rakibi çok zorlayınca farklı şeyler için oynadığımızı düşünüyorlar herhalde! Biz o karakterde ne hocalarız ne insanlarız! Bu şekilde itham ederseniz, devre arasında ve maç sonunda ‘Fenerbahçe için oynuyorsunuz’ falan bunlar çok doğru değil. Bilmiyorum neden yaptılar, ama bu bizi rahatsız etti” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.