Galatasaray turu İstanbul’a bıraktı

Şampiyonlar Ligi elemesinde Galatasaray, 1-0 yenik duruma düştüğü maçta 3 dakika arayla Abdülkedim Bardakcı ve Halil Dervişoğlu'nun golleriyle 2-1 öne geçti. Uzatma dakikalarında Zalgiris beraberik sayısını buldu.

Spor 26 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Zalgiris deplasmanından beraberlikle döndü.

Süper Lig’i zirvede bitiren kadrosunu korumayı başaran Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için sezonun ilk maçına Litvanya’da Zalgiris karşısında çıktı. Geçen sezonun yıldızı Mauro Icardi, yeni transferler Zaha ve Cedric Batambu kadroda yoktu. Bu üçlüden sadece Bakambu UEFA’ya gönderilen listeye dahil edilmişti. Litvanya’da liglerin devam etmesi ve sentetik saha ev sahibi takımın avantajıydı. Ama maçın ilk dakikasından itibaren sahada kalite farkı açık ara Galatasaray lehineydi. Rakibin taktiği hızlı Oyewusi’yi defansın arkasına sarkıtmaktı.

Wilfried Zaha’nın maliyeti belli oldu: Erden Timur Avrupa hedefini vurguladıWilfried Zaha’nın maliyeti belli oldu: Erden Timur Avrupa hedefini vurguladı

Sarı kırmızılar maça üstün başladı. Ama 17. dakikada defansın arkasına kaçan Zalgiris’ten Oyewuzi, kaleci Muslera ile karşı karşıya kalıp topu dışırarı bırakınca maçın o kadar kolay geçmeyeceği belli oldu. 21’de çalımlarma ceza alanına giren Yunus Akgün’ün vuruşunda top direkten döndü. İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarının hemen başında Galatasaray gole yaklaştığı bir pozisyonun sonunda rakibine eksik yakalandı. Victor Nelsson’un hatasında Oyewuzi soldan ceza alanıa girdi. Düzgün bur vuruşla Muslera’yı mağlup ederek Zalgiris’i öne geçirdi.

Üç dakikada iki gol

Golü atan Oyewuzi’nin 63. dakikada sakatlanmasıyla Zalgiris, iyice geriye yaslandı. Teknik direktör Okan Buruk’un Mertens’i oyun sokmasıyla üstünlük tamamen sarı kırmızılıların eline geçti. 75’te Sergio Oliveira’nın ortasında günün iyilerinden olan stoper Abdülmerim Bardakçı düzgün bir kafa vuruşuyla Galatasaray’a beraberliği getirdi.

Zalgiris, şoku atlatamadan Cim Bom, Kerem Aktürkoğlu’nun geliştirdiği organize atakla yeni transfer Halil Dervişoğlu’nun ayağından golü buldu. Kerem Aktürkoğlu, orta alandan aldığı topla verkaç yaparak topu taşıdı. Mertens ceza alanı çizgisi üzerinden şut çekti. Kaleciden dönen topu iyi pozisyon olan yeni transfer Halil Dervişoğlu ağlara gönderdi ve Galatasaray’ı 2-1 öne geçirdi.

Galatasaray’ın bu sezon yaptığı transferlerden Angelino’nun ayağına 83. dakikada kramp girdi. Okan Buruk oyuncuyu Leo Dubois ile değiştirdi. Maçın 2-1 biteceği sanılırken son dakikada ev sahibi Zalgiris topu ceza alanına doldurdu. Arkada unutulan Kazlauskas yerden bir vuruşla maçın skorunu ilan etti: 2-2
Golden sonra formasını çıkaran Kazlauskas ikinci sarı karttan kırmızı görerek oyundan çıktı. Maçın bitiş düdüğüyle hem Zalgiris futbolcuları hem taraftarlar alınan beraberliği coşkuyla kutladı. Galatasaray ise turu İstanbul’a bıraktı. Sarı kırmızılar gelecek hafta çarşamba günü 21.30’da yapacakları maçı kazanırsa Şampiyonlar Ligi’nde 3. eleme turuna çıkacak. Karşılaşma berabere biterse uzayacak. Zalgiris’in turu geçmesi çin Galatasaray’ı İstanbul’da yenmesi gerekiyor.

Okan Buruk, rakibe verilen pozisyonlardan rahatsız olduğunu söyledi.

Okan Buruk: Nelson en kötü maçlarından birini oynadı

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Okan Buruk şunları söyledi: “Maçın büyük bölümünde kendi kendimizi zora soktuk. Çok rahat kazanabileceğimiz bir maç olabilirdi. Rakibe de çok net pozisyonlar verdik. Savunmada çok hatalar yaptık. Bizim kalitemizde bir takımın daha iyi oynaması gerekiyordu. Bu maç bizim için eksi. Nelsson belki de en kötü maçlarından birini oynadı. Kimse hazır değil ama bu seviyede daha iyi olmamız gerekiyordu. Takım savunmamızın daha iyi olması gerekiyordu. Doğru yerleşemedik.”

Maçın sonunda sakatlığı nedeniyle oyundan aldığı yeni transfer Angelino’nun önemli bir şeyi olmadığını belirten Okan Buruk, “Bakambu kadroya yazıldı. İstanbul’da antrenmanlarına devam ediyor. Her şey iyi giderse ikinci maçın kadrosunda olacaktır” dedi.

Yaz arası bitiyor! Futbol dönüyor... Her puan Türkiye içinYaz arası bitiyor! Futbol dönüyor… Her puan Türkiye için

Zalgiris’te teknik direktör Vladimir Cheburin, her şeyin yeniden başladığını ve rövanş maçının daha zor olacağını söyledi. Cheburin, “Hem oyun olarak, hem skor olarak enteresan bir maçtı. Her iki takım da kendi planlarını gerçekleştirdi. Çok iyi işler yaptık ancak fırsatları değerlendiremedik. Galatasaray iyi bir takım. Rövanş maçı daha zor olacak. Kazanma fırsatımız vardı. Ancak maç 2-2 bitti” diye konuştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.