Galatasaray ve SOCAR imzaladı, Özbek Süper Kupa mesajı verdi

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, Azerbaycan enerji şirketi SOCAR'la tüm branşları kapsayan üç senelik bir sponsorluk anlaşması imzaladı. İmza töreninde konuşan Başkan Dursun Özbek, Süper Kupa maçının Azerbaycan'da oynamasının iyi olacağını belirtti.

Spor 1 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Galatasaray'dan SOCAR'la 3 senelik anlaşma.

Galatasaray, Avrupa kupaları mücadelesine yarın Zalgiris karşısında devam edecek. Sarı-kırmızılılar maç öncesinde Avrupa kupalarında giyecekleri formaların göğüs sponsoru olacak SOCAR’la tüm branşları kapsayan üç senelik bir sponsorluk anlaşmasına imza attı. İmza töreninde Başkan Dursun Özbek’in yanı sıra SOCAR Türkiye CEO’su Elchin Ibadov, Galatasaraylı futbolculardan Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün ve Lucas Torreira yer aldı.

Özbek, basın toplantısında bazı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk ilişkilerine dikkat çeken Özbek, “ Bu anlaşma için SOCAR’a teşekkürlerimi iletiyorum. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlhan Aliyev ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bu süreci yakından takip ettikleri için de teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’nin en büyük markası Galatasaray ile SOCAR’ın birlikteliğinin her iki tarafa da büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Galatasaray’dan imza şov ve gövde gösterisi: Icardi’nin gerçek maaşını Özbek açıkladıGalatasaray’dan imza şov ve gövde gösterisi: Icardi’nin gerçek maaşını Özbek açıkladı

Özbek ayrıca “Bu iş birliğinin rahmetli Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılında olmasını da çok önemsiyorum. Kulübümüzün bu anma sebebiyle Karabağ’da bir maç ya da Türk cumhuriyetlerinin katılacağı bir organizasyon planladığının müjdesini buradan vermek istiyorum ” şeklinde konuştu. Kardeş kulüp olarak seçtikleri Karabağ takımının Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiğinden bahseden Başkan, coğrafi olarak Karabağ’ın Türkiye için önemini de vurguladı. Başkan ayrıca sponsorların kendileri için desteğinin ne kadar değerli olduğunu da söyledi.

Özbek Fenerbahçe ile ligin devre arasında oynanacak Süper Kupa maçıyla alakalı olarak “Federasyonun vereceği bir karar. Süper Kupa’nın Azerbaycan’da oynanması çok iyi olur. Bir Galatasaraylı olarak Azerbaycan’a gittiğimiz zaman gördüğümüz ilgi ve alaka, Türkiye’den farklı değil. Elbette çok şık olur. Oradaki kardeşlerimizi de memnun etmiş oluruz düşüncesindeyim. Bu konuda ilgili kişilerle temasımızı yapacağız. İnşallah olur” dedi.

Galatasaray, SOCAR’la yaptığı anlaşmayla beraber yılda 5 milyon Euro’luk bir gelir sağlayacak.

Rıza Çalımbay'dan Icardi yorumu: Bu sezon işi zorRıza Çalımbay’dan Icardi yorumu: Bu sezon işi zor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.