Galatasaray’a EuroLeague’den bir hamle daha: Corey Walden

Galatasaray, geçen sezonu EuroLeague takımlarından Bayern Münih'te geçiren gard Corey Walden ile anlaştı.

Spor 11 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Galatasaray'a Bayern Münih'ten takviye.

Galatasaray erkek basketbolunda yeni sezon için iddialı bir takım kurmak adına bir adım daha attı. Son iki sezondur Almanya’nın Bayen Münih takımında forma giyen Amerikalı gard Corey Walden sarı-kırmızılılara 1+1 senelik imza attı.

Geçen sezonun son bölümünde Zvezdan Mitrovic’i takımın başına getiren Galatasaray, ligde kalma mücadelesinden kurtulup kendini son haftalarda play-off potasına atmıştı. Transfer sürecine de hızlı başlayan Cim-bom takımdan ayrılan yabancıların yerini dolduruyor. Daha önce Akwasi Yeboah, Miralem Halilovic, Jonah Radebaugh gibi isimlerle anlaşan Galatasaray şimdi de gard bölgesi için Corey Walden eklemesini yaptı. Walden geçen sezon 34 Almanya Ligi, 29 EuroLeague karşılaşmasında forma giydi. EuroLeague’de 8.8 sayı, 1.8 ribaunt, 2.3 asist istatistikleri yakaladı.

NBA'de sezon içi turnuvası için kuralar çekildi: İşte NBA Kupası’nda gruplar ve formatNBA’de sezon içi turnuvası için kuralar çekildi: İşte NBA Kupası’nda gruplar ve format

Galatasaray daha önce yerli rotasyonuna Buğrahan Tuncer, İsmet Akpınar ve Samet Geyik gibi isimleri kazandırmıştı. Sarı-kırmızılıların ismi geçen sezonu Bologna’da geçiren Iffe Lundberg’le de anılıyor.

Ataman’dan bir gard hamlesi daha

Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos, geçtiğimiz sezonu Türk Telekom’da geçiren Jerian Grant’i kadrosuna kattı. ABD’li gard Telekom’un EuroCup finali yolculuğunda sezonun en değerli oyuncusu seçilmişti. Grant 22 EuroCup maçında forma giymiş ve 14.9 sayı, 3.2 ribaunt ve 6.1 asist ortalamaları yakalamıştı.

Tofaş’tan Prewitt transferi

Süper Lig’in Bursa ekiplerinden Tofaş, 2022-23 sezonunda Aliağa Petkim forması giyen Omar Prewitt’le anlaştı. Prewitt, geçtiğimiz sezon Süper Lig’de 27 maçta 15,2 sayı, 4,3 ribaund ve 3,6 asist kaydetmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.