Galatasaray’da ‘kira’ sorunu

Galatasaray’ın kiralık oyuncu sorunu bu yıl da sürüyor. Başka takımlarda forma giyen Leo Dubois, Zaniolo, Alexandru Cicaldau, Mathias Ross, Yunus Akgün, Emin Bayram, Yusuf Demir, Taylan Antalyalı gibi futbolcularun son durumu çok iç açıcı değil.

Spor 30 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Galatasaray Sacha Boey'in ayrılmasından sonra Leo Dubois için Başakşehir'le görüştü.

Galatasaray’ın kadro planlamasında kiralık oyuncular uzun yıllardır sorun yaratmayı sürdürüyor. Sarı-kırmızılılar bu sezon Angelino’dan beklediğini bulamayıp zorunlu satın alma opsiyonu devreye sokmamak için oyuncuyu kadro dışı bıraktı. Ama sorun sadece kiralık olarak gelen oyuncularda değil.Sarı kırmızılılar gönderdikleri futbolculardan da iyi haber almıyor.

Berkan Kutlu geri döndü

Sezon başı Genoa’ya kiralanan Berkan Kutlu, İtalya’da istenileni veremeyince sarı kırmızılılara dönmek zorunda kaldı. Oyuncu eğer Genoa’da kalsaydı satın alma bedeli beş milyon euro olacaktı.

Zaniolo, Aston Villa’da 23 maçta 885 dakika süre aldı.

Aston Villa, Zaniolo’yu alacak mı?

Nicolo Zaniolo’yu belli maç sayısında oynama şartına bağlı olarak kiralık gönderen Galatasaray’ın Aston Villa’da forma yüzü görmekte zorlanan oyuncudan beklediği bonservis bedelini kazanması imkansıza yakın görünüyor. İtalyan futbolcu, Aston Villa formasıyla 23 maçta 885 dakika süre aldı, iki gol attı. Geçmişte Maicon’u da Arap Yarımadası’na benzer bir anlaşmayla gönderen sarı-kırmızılılar, Brezilyalı stoperde de beklentinin çok altında bir bonservis kazanmıştı.

Başakşehir, Leo Dubois’yı bırakmıyor

Bunun yanı sıra Sacha Boey’in Bayern Münih’e transferi sonrası sağ bek arayışında olan Galatasaray, sezon başında kiralık gönderdiği Leo Dubois için Başakşehir’in kapısını çaldı. Başakşehir’in oyuncuyu geri göndermek için ücret talebinde bulunmasıyla sarı-kırmızılıların sağ bek arama mesaisi uzadı. Geçmişte Adana Demirspor’a kiralanan Yunus Akgün’de de benzer bir geri çağırma denemesinden eli boş ayrılan Galatasaray’da Leo Dubois isteğinin nasıl karşılık alacağı merak konusu.

Galatasaray direkleri de geçti, Antep savunmasını Barış Alper deldiGalatasaray direkleri de geçti, Antep savunmasını Barış Alper deldi

Yunus Akgün belirsiz

Galatasaray’da bu isimler haricinde de kiralık gönderilen pek çok futbolcu bulunuyor. 500 bin euro bedelle Leicester City’ye kiralanan Yunus Akgün, yeni takımında oynana 25 lig maçının sadece 13’ünde süre bulabildi. 9 milyon euro’luk zorunlu satın alma opsiyonunun devreye girebilmesi için 25 maçta oynaması gereken Yunus’un sezonun kalan bölümünde bu sayıyı yakalayıp yakalayamayacağı belirsiz. Yunus Akgün Leicester formasıyla ilk golünü geçtiğimiz günlerde oynanan FA Cup maçında atmıştı.

Ross iki maçtır yedek kulübesinde

Sarı-kırmızılıların kiralama bedeli kazanarak gönderdiği bir diğer oyuncu da genç stoper Mathias Ross. Nec Nijmegen’e 250 bin Euro karşılığında kiralanan Danimarkalının herhangi bir satın alma opsiyonu bulunmuyor. Hollanda Eredivisie’de oynanan 19 maçın 14’ünde forma giyen Ross, iki kez de fileleri sarsma başarısı gösterdi. Son iki maçta yedek kulübesinde kalan stoperin sezonun devamında ne kadar şans bulacağı merak ediliyor.

Sacha Boey’dan Galatasaray’a veda, Bayern Münih’e merhaba: İşte tarihi bonservis bedeli…Sacha Boey’dan Galatasaray’a veda, Bayern Münih’e merhaba: İşte tarihi bonservis bedeli…

Yusuf Demir iyi gitmiyor

Geçtiğimiz sezon başında 5 milyon euro yatırımla takıma katılan genç yıldız adayı Yusuf Demir de kiralık ordusunun bir parçası. Genç yaşta Barcelona görüp orada tutunamayan 20 yaşındaki futbolcu bu sezonu Basel’de geçiriyor. Kiralandığı takımda süre bulmakta zorlanan Yusuf, yaşadığı sakatlık sonrası formasını kaptırdığı Basel’de ligde dokuz maça çıkıp bir asist üretebildi. İsviçre Kupası’nda iki maça çıkan futbolcu, yeni takımındaki tek golünü kupada kaydetti.

Emin Bayram,Westorloo’da düzenli olarak forma giyiyor.

Emen Bayram’ın performansı yüz güldürüyor

Galatasaray altyapısından yetişen Emin Bayram da tecrübe kazanması için kiraya gönderilen oyuncular arasında. Belçika’nın Westerlo takımına kiralanan genç stoper, gittiği yerde vazgeçilmez oyuncu oldu. Oynadığı 15 maçın 14’ünde 90 dakika sahada kalan Emin, yeri geldi üçlü yeri geldi dörtlü savunma düzeninde forma giydi fakat maçların tamamında başarılı performanslar sürdürmeye devam etti. Üçlü savunmada sağ stoper oynadığı dönemde hücuma çıkışlarıyla da fark yaratan genç oyuncu, etkili savunma performansının yanına bir gol iki de asist sığdırdı.

Taylan Antalyalı ve Cicaldau’nun performansı

Galatasaray’da Süper Lig içerisine kiralanan futbolcular da bulunuyor. Lige yeni yükselen Samsunspor’a kiralanan Taylan Antalyalı, sakatlık sebebiyle şimdiye kadar oynanan maçların yarısını kaçırdı. 11 maçta süre bulan orta saha, toplamda bir gol bir asistle oynuyor.

İki sezon önce 6,5 milyon Euro’ya transfer edilen Alexandru Cicaldau’da sezonu Konyaspor’da kiralık geçiriyor. Geçtiğimiz sezonu Birleşik Arap Emirlikleri’nde yine kiralık olarak geçiren Rumen futbolcu, körfezde geçen sezonu beş gol yedi asistle tamamlamıştı. Bu sezon Süper Lig’de top koşturan Cicaldau, Konya’da 23 maçın tamamında süre buldu, bir gol atarken iki de asist yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.