Galatasaray’da korsan imza skandalı: Onayları yok, itirazları var, ama adları bildiride

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne kalamamasından sonra yönetimde kriz çıktı. Onayı olmayan bildiri yayınlanması üzerine Ali Yüce istifasını sundu. Yüce gibi istifayı düşünen üç yönetici daha olunca Başkan Özbek 'Acil' kodlu toplantı kararı aldı.

Spor 28 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Galatasaray'da yönetim kurulu üyesi Ali Yüce istifa etti.

Young Boys’a iki maçta da yenilerek Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkını kaybeden Galatasaray’da yönetim krizi çıktı. Bir süredir karaborsa bilet tartışmalarıyla çalkalanan Galatasaray yönetiminde ilk istifa Ali Yüce’den geldi. Yüce’nin istifa kararını Young Boys maçından önce aldığı, ancak maçın önüne geçmemek için karşılaşmadan sonra harekete geçtiği öğrenildi.

Hayri Kozak’ın Divan Kurulu’nda dile getirdiği, devamında Fatih Altaylı’nın iddialarıyla farklı boyuta taşıdığı karaborsa bilet skandalı sebebiyle Galatasaray’da yönetim kurulu ilk açıklamasını Young Boys maçına saatler kala yayınladı ve bu taraftarın tepkisini çekti. İlerleyen dakikalarda ortaya çıktığı üzere tüm kurul üyelerinin altında imzasının bulunduğu bildiriye bazı yönetim kurulu üyeleri aslında itiraz ediyordu. Herhangi bir istişare yapılmaksızın yayınlanan bu bildiriye itiraz eden isimlerden bazıları maç oynandığı esnada stadyumda bulunan Dursun Özbek’e tepki gösterdi.

Gazeteci Uğur Karakullukçu’nun iddiasına göre Dursun Özbek’e bu bildiriyi ileten kişi yönetimde bulunmayan Alper Narman’dı. Narman, Fatih Altaylı’nın iddiasına göre karaborsa bilet skandalında adı geçen isimlerden biri ve Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan’a da yakınlığıyla bilinen bir isim.

Ali Yüce: Galatasaray’ı düşünmeyen insanlar

Galatasaray muhabiri Kaya Temel’e açıklamalarda bulunan Ali Yüce “Galatasaray’ın 30-40 milyon euro’luk önemli bir maç öncesi benim ve birkaç yöneticinin doğru bulmadığı bildirinin yayınlanmamasını yönetime ilettik. Fakat bildiri yayınladı. Aslında dün akşam istifa edecektim, fakat maçın önüne geçmek istemedim. İstifamı bugün yazılı olarak sundum. Stadyumdaki toplantıya katılarak sözlü olarak da istifamı tekrar dile getireceğim. Galatasaray’ı düşünmeyen insanlarla aynı masada olmam!” dedi.

Ahmet Yüce Ocaklı’nın oğlu olan Ali Yüce’nin yönetim kurulu listesine girmesi, Dursun Özbek’in Süheyl Batum’a karşı yarıştığı seçimde Skoda CEO’su olan ve Galatasaray hazirunu içinde ağırlığıyla bilinen Ahmet Yüce Ocaklı’nın Özbek ve ekibini desteklediğinin net bir mesajı olarak yorumlanmıştı. Ali Yüce’nin istifa kararı yine aynı şekilde babası Ahmet Yüce Ocaklı’nın Dursun Özbek’ten desteğini çektiği şeklinde yorumlandı.

Yönetim düşer mi?

Yüce’nin yanı sıra üç yönetim kurulu üyesinin de istifa kararı aldığı ve bu kararlarını toplantıda açıklamaları beklenirken Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan başta olmak üzere bazı Galatasaraylıların istifa kararı alan yöneticileri kararlarından döndürmeye çalıştığı biliniyor. Galatasaray’da yönetimin düşmesi için dört yöneticinin istifa etmesi yeterli değil, çünkü Dursun Özbek’in tüzük gereği yedek üyelerden seçilerek gelen isimlerle yeni yönetim kurulunu toplayarak yola devam etmesi mümkün.

Bildiride ne denmişti?

Galatasaray’da Young Boys maçı öncesi yayınlanan ve istifaların sebebine dönüşen bildiride tüm yönetim kurulu üyelerinin imzasıyla karaborsa bilet skandalına ilişkin iddialar üreten isimlerden sert bir dille kanıt istenmişti. İşte Ali Yüce’nin onayı olmadan ismi yazılarak yayınlanan o bildiri:

“Galatasaray Spor Kulübü üyelerinin teveccühüyle seçildiğimiz andan itibaren tek amacımız vardı: Bize emanet edilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek…

Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki; yönetim kurulumuza ve birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımıza yapılan eleştiriler sınırı aşmış, haksız ithamlar ve ahlaksız iftiralara dönüşmüştür.

Önce bir soruşturma var yalanıyla başlayan, sonra yönetim kurulu üyelerimizden bazılarının bu suçlamayla ifadeye çağrıldığı iftirasıyla devam eden spekülasyonların sahiplerini en kısa zamanda iddialarını ispatlamaya davet ediyor; eğer ispatlayamazlar ise kendilerine Galatasaray düşmanlarına karşı verdiğimiz mücadelenin aynısını vereceğimizi ilan ediyoruz.

Bu konuda bugüne kadar aldığımız ve alacağımız tüm aksiyonları yarın kamuoyuyla paylaşacağız.

Öncesinde bu sezonun bizim için en önemli maçlarından birine çıkacağız ve kazanacağız!

O zamana kadar KONSANTRASYON!”

İstifa resmileşti

Ali Yüce’nin istifası yönetim kurulu toplantısının ardından resmileşti. İstifa Yüce’yle sınırlı kalırken Galatasaray’dan bilgilendirme şu sözlerle yapıldı:

“Sayın Ali Yüce, 28 Ağustos 2024 tarihinde Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden istifa etmiştir. Kendisine kulübümüze bugüne kadar verdiği katkılardan ötürü teşekkür ediyoruz.”

Ali Yüce ise istifa kararını sosyal medya hesabından duyurdu. Katılmadığı bildirinin yayınlanmasını usul ve zamanlama açısından eleştiren Yüce bunun kendisini karar almaya ittiğini belirtti. İşte istifa eden Ali Yüce’nin açıklaması:

“Değerli Galatasaraylılar,

Galatasaray camiasının bir ferdi olarak Galatasaray’a hizmet etmeyi her zaman bir vazife bildim ve bu vazifeyi yerine getirmek için hiçbir makam beklentisi içinde olmadım.

25 Mayıs 2024 tarihinde yapılan seçimde, Başkanımız Sayın Dursun Özbek’in daveti üzerine yönetim kuruluna girmeyi kabul ettim. Seçildiğimiz günden bu yana, Galatasaray’ın menfaatleri doğrultusunda üzerime düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalıştım. Görevde bulunduğum süre boyunca, camiamızın gündemini ve beklentilerini dikkatle takip edip Yönetim Kurulu toplantılarında dile getirmeye gayret ettim.

Ancak bu gayreti gösterdiğim süre boyunca yönetim anlayışı ve karar alma süreçlerindeki ciddi görüş farklılıkları nedeniyle bir yol ayrımına geldiğimi gördüm.

Kulübümüze büyük bir prestij ve maddi kazanç sağlayacak olan Şampiyonlar Ligi play-off rövanş maçımıza saatler kala, resmi hesabımızdan paylaşılan açıklamanın usulü ve zamanlaması, şahsım adına bir karar almayı zorunlu kıldı.

Bugün itibarıyla Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği görevimden istifa etmiş bulunmaktayım.

Bir taraftar olarak kulübümüzü her branşta desteklemeye ve ihtiyaç duyulan her an kulübümüzün yanında olmaya devam edeceğim.

Galatasaray, benim için yalnızca bir spor kulübü değil; hayatım boyunca onurla taşıyacağım bir aidiyetin adıdır.”

'Buruk' Galatasaray! Devler Ligi'ne yenilgiyle veda‘Buruk’ Galatasaray! Devler Ligi’ne yenilgiyle veda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.