Galatasaray’da serbest düşüş, Fenerbahçe liderliği sürdürüyor

Basketbol Süper Ligi'nde Darüşşafaka, kendi sahasında Galatasaray'ı 75-72 mağlup etti. Lider Fenerbahçe ise Merkezefendi Belediyesi'ni son 10 dakikadaki oyunuyla geçti.

Spor 12 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Darüşşafaka Galatasaray maçının son anları büyük çekişmeye sahne oldu.

Kendi sahası Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda hiç kaybetmeyen Darüşşfaka, Galatasaray’ı konuk etti. Son üç haftada Fenerbahçe ve Telekom’a kaybeden, Anadolu Efes’i deviren sarı kırmızılılar kötü gidişi bitirmek için sahaya çıktı. Çekişmeli geçen karşılaşmanın son anları nefes kesti. Konuk sarı kırmızılılarda Sadık Emir Kabaca boş pozisyonda smacı kaçırınca avantajı ele geçiren Darüşşafaka sahadan 75-72 galip ayrıldı.

Ev sahibi ekipte Mccormack, 16 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu. Yeşil-siyahlı takımda Can Korkmaz 13, Rıdvan Öncel ve Rahkman 12’şer ve Muhsin Yaşar ise 10 sayıyla çift haneye ulaştı. Sarı-kırmızılılarda ise Buğrahan Tuncer 12, Sadık Emir Kabaca 11, Radebaugh ve Halilovic ise 10’ar sayıyla çift haneli skor üretti. Darüşşafaka, yedinci maçında beşinci kez galip geldi. Galatasaray ise dördüncü yenilgisini aldı.

Onuralp Bitim siftahı 14 sayıyla yaptıOnuralp Bitim siftahı 14 sayıyla yaptı

Fenerbahçe liderliğini sürdürdü

Fenerbahçe, Ülker Spor Salonu’nda ligin dibinde yer alan Merkezefendi Belediyesi’ni ağırladı. Karşılaşmanın ilk yarısı 33-33 berabere bitti.Özellikle son 10 dakikada rakibin direncini kıran sarı lacivertliler maçtan 90-64 galip ayrıldı ve altıncı galibiyetini alarak liderliğini sürdürdü. Merkezefendi ise altıncı kez sahadan mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe’de Motley 16, Wilbekin 15, Şehmus Hazer ve Madar 14 sayıyla oynadı. Konuk takımdaysa Mason 19, Lomazs 15 sayıyla maçı bitirdi.

EuroLeague'de haftaya Facundo Campazzo damga vurduEuroLeague’de haftaya Facundo Campazzo damga vurdu

Günün diğer maçlarında alınan sonuçlar şöyle…

Anadolu Efes – Tofaş 85-75

Telekom – Samsunspor 89-69

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.