Galatasaray’dan 6 gol, 3 ‘point’

Kayserispor'un Dursun Özbek'e ait Point Otel'de kalması Fenerbahçe ile Galatasaray arasında polemik yaratmıştı. İstanbul'un sarı kırmızılı ekibi rakibine 6 gol atarak 3 puanı polemiksiz kazandı. Sarı kırmızılar maç sonu yaptığı paylaşımda 'Point' göndermesi yaptı.

Spor 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mauro Icardi hat-trick yaptı Galatasaray 6 gol attı.

Kayserispor, Galatasaray’la maç yapmak için geldiği İstanbul’da Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e ait otelde kalırsa ne olur? Bu tuhaf ima dolu polemik, Galatasaray-Kayseri maçı öncesinin konusuydu.

Gün içinde yaşanan otel geriliminin üstüne maçın ne şekilde seyredeceği merak konusuydu. Malum bu tarz polemiklerin amacı sahaya çıkacak takımlardan tutun hakemlere kadar tüm aktörleri bilhassa psikolojik baskı altına almak oluyor. Bu maçın söz konusu baskılar neticesinde bir senaryoya sahip olup olmayacağı merak ediliyordu. Ancak Galatasaray sahaya adeta mesaj vermeye çıkmıştı.

Galatasaray maça etkili başlayan taraf oldu. 18. dakikada Arjantinli golcüsü Mauro Icardi’yle öne geçen sarı-kırmızılıların farkı açması uzun sürmedi.  23. dakikada Milot Rashica farkı ikiye çıkaran gole imza attı. Rashica’nın golünde asisti yapan isim, ilk golün sahibi Mauro Icardi’ydi.

Kayserispor Point Otel'de kaldı! Fenerbahçe ve Galatasaray polemiğe girdiKayserispor Point Otel’de kaldı! Fenerbahçe ve Galatasaray polemiğe girdi

Galatasaray’ın üçüncü golüyse ilk yarının sonlarında 42. dakikada Icardi’nin ayağından geldi. Kerem Aktürkoğlu’nun yerde kalmasıyla kazanılan penaltıyı Icardi kullandcu skoru 3-0’a getirdi. Ancak ilk yarı böyle bitmedi. Uzun duraklama dakikalarına alıştığımız Süper Lig’de, maçın 45+10. dakikasında hakem tekrar penaltı noktasını gösterdi. Fatura bu kez Kayserispor adına daha ağırdı zira Mecit Hüseyni gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Penaltı için topun başına geçen Mauro Icardi, ilk aşamada penaltıdan yararlanamasa da kendi topunu tamamladı ve devre bitmeden hat-trick yaptı. İkinci yarı Galatasaray açısından rölantide geçerken sarı-kırmızılılar, 59’da Kerem Aktürkoğlu’nun harika frikik golüyle farkı 5’e çıkardı. Dakika 71’de ise Sergio Oliveira’nın asistinde topu ağlara gönderen Nicolo Zaniolo maçın sonucunu belirledi.

Kerem Aktürkoğlu bir penaltı yaptırdı, frikikten ağları havalandırdı.

Bu sonuçla Galatasaray hem rakiplerine mesaj verdi hem de puanını 66’ya çıkararak en yakın takipçisi Fenerbahçe’yle puan farkını 9’a yükseltti. Rakibi karşısında lig tarihindeki en farklı galibiyetini alan sarı-kırmızılılar en fazla isabetli şut çektiği (17) maçı oynadı. Öte yandan Galatasaray, evinde üst üste 10. galibiyetine uzandı.

Aşkına karşılık verdi!Aşkına karşılık verdi!

Icardi: Sezon bitsin sonra konuşuruz

Hat-trick yaparak maçın yıldızı olan Mauro Icardi, sözleşme görüşmeleri hakkında da açıklamalarda bulunarak “Ligin bitmesine daha birçok maç var. Sezon bitsin, sonra konuşuruz diye anlaşmıştık. Son maçtan sonra başkan ve yönetimle mutlaka konuşma yapılır. Mutluyum, Galatasaray’da ilk kez hat-trick yaptım. Kupadan elendikten sonra bu maçı kazanmak, reaksiyon göstermek önemliydi. O yüzden mutluyum.” dedi. Maçta golü, attığı paslar ve asistiyle öne çıkan Kerem Aktürkoğlu ise “Biz kazandıkça, rakibimizin ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor. Biz kazandıkça, onlar çekiniyor. Onlar puan kaybedecektir. Onlara göre farklı konumdayız. Maç fazlasıyla 9 puan. Her maça tek tek bakıyoruz. İnşallah sonunda şampiyon oluruz” diye konuştu.

Okan Buruk maç sonu Galatasaraylı taraftarları selamladı.

Buruk: Ana hedef rekor değil, şampiyonluk

Galatasaray Teknik direktörü  Okan Buruk ise şöyle konuştu: “11’e 11 giderken çok net pozisyonlar bulduk. Doğru oynadık. 11’e 10’dan sonra rakip çekildi. Burada muhteşem taraftar var. Bu takımı itiyorlar, gücümüzü arttırıyorlar. Onlar da muhteşemdi. Bu da önemliydi. Sonuca hiç bakmadık, bu da güzeldi. Kaçırdığımız goller var. Doğru bir galibiyet oldu. Kayserispor gibi oyun olarak güçlü takımı 6-0’la geçmek ciddi bir başarı. Alanyaspor maçına hazırlanacağız.”

Kırılan rekorları umursamadıklarını söyleyen Buruk “Rekor düşünmüyoruz, maç maç gidiyoruz. Ana rekor şampiyonluk! Hep şampiyonluk üzerine odaklandık! Maç kazandıkça, rekorlar kırılıyor. Ancak ana hedef bu değil, şampiyonluk. Her maç bir final. Önümüzdeki iki maçta bu performansı devam ettirmek, şampiyonluk yolunda avantajlı gitmek istiyoruz. Arkamıza bakmak istemiyoruz. Biz öndeyiz, rakiplere bakmıyoruz. Kazandığımız zaman şampiyonuz. Arkamızdan gelen iki iyi rakibimiz var. Fenerbahçe ve Beşiktaş ile maçlarımız var. Bu yarış sürmese bile, Galatasaray’ın hedefi yine tüm maçları kazanmak olacak. Puan kaybetmesini beklediğimiz takım yok! Ana amacımız kazanmak, maç kazanınca zaten şampiyon oluyoruz” dedi.

Antalyaspor sevindi, Alanyaspor üzüldüAntalyaspor sevindi, Alanyaspor üzüldü

Mertens’in opsiyonu devrede

Dries Mertens, Okan Buruk’un kendisine ilk 11’de yer verdiği Kayserispor maçıyla beraber bu sezonki 25. resmi maçına çıktı. Bununla birlikte Mertens’in sözleşmesindeki madde devreye girdi ve Belçikalı yıldızın sözleşmesi bir sene daha uzadı. Böylelikle Mertens, bir sezon daha Galatasaray forması giyecek. Belçikalı, bu sezon çıktığı 25 maçta 6 gol ve 3 asist üretti.

Galatasaray’dan otel göndermesi

Galatasaray, maçın ardından yaptığı paylaşımla rakibi Fenerbahçe’nin gün içinde yaptığı açıklamaya göndermede bulundu. Fenerbahçe, Kaysersispor kafilesinin Dursun Özbek’in sahibi olduğu Point Hotel’de konaklamasıyla alakalı açıklama yayınlamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.