Galatasaray’i deviren Başakşehir şampiyon

U19 Elit A Ligi finalini Galatasaray'ı penaltılarla yenen Başakşehir kazandı. Altınordu, Beşiktaş'ı yenerek turnuvada 3. oldu.

Spor 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Başakşehirli oyuncular penaltılarla kazandıkları maçtan sonra büyük sevinç yaşadı.

U19 Elit A Ligi final maçında Başakşehir ile Galatasaray karşılaştı. Başakşehir’in 18’inci dakikada Berkay Aydoğmuş’un golüyle öne geçti. 73. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Topun başına geçen Baran Demiroğlu atıştan yararlanamadı. Penaltıyı kaçıran Baran Demiroğlu, 84’te topu ağlara yolları başardı ve skora denge geldi. Uzatmalarda sonuç değişmeyince penaltılara gidildi. Başakşehir maçı 7-6 kazanarak U19 Elit Ligi’ni kazandı.

Galatasaray'ın taraftara açık idmanında ağaçlar bile doldu!Galatasaray’ın taraftara açık idmanında ağaçlar bile doldu!

3’üncülük maçıysa Altınordu ve Beşiktaş arasında oynandı. Normal süresi 2-2 biten ve penaltı atışları sonucu rakibini 7-6 mağlup eden Altınordu, U19 Elit A Ligi’ni 3’üncü olarak tamamladı.

U19 Elit A Ligi’nin en iyi teknik direktör ödülünü Başakşehir Teknik Direktörü Engin Çalışır kazandı. En iyi kaleci Başakşehir’den Deniz Dilmen seçidi. Turnuvanın gol kralı ise Beşiktaş forması giyen Semih Kılıçsoy oldu. En iyi oyuncu ödülü ise Galatasaraylı Emirhan Kayar’a gitti.

Oynanmamış kabul edelim!Oynanmamış kabul edelim!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.