Galatasaray’ın konuğu Karagümrük

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı veren ekiplerden Galatasaray 17. hafta mücadelesinde Karagümrük’ü ağırlayacak. Karşılaşma bu akşam 20.00’de Rams Park Stadyumu’nda.

Spor 20 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Galatasaray ve Karagümrük ligin 17. haftasında karşı karşıya.

Süper Lig’in ilk 15 haftalık kısmını 40 puanla ikinci sırada geçen Galatasaray, Karagümrük’le kozlarını paylaşacak. Zorlu mücadele bu akşam 20.00’de başlayacak, Rams Park Stadyumu karşılaşmaya ev sahipliği yapacak. Karşılaşmayı Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Karagümrük zor deplasmana 15 maçta dört galibiyet, beş beraberlik ve altı mağlubiyetle geliyor. İstanbul ekibi topladığı 17 puanla 13. sırada.

Galatasaray’da kart cezalısı Fernando Muslera ve sakatlığı bulunan Sergio Oliveira forma giyemeyecek. Gelecek pazar akşamı oynanacak derbi öncesi Sacha Boey ve Davinson Sanchez kart sınırında. Bu oyuncular sarı kart görmeleri halinde Fenerbahçe önünde forma giyemeyecek. Galatasaray Süper Lig’de 24 maçtır sahasında kaybetmiyor. Bu süreçte 22 galibiyet 2 beraberlik aldılar. Sarı-kırmızılılar bu sezon evinde puan kaybetmeyen tek takım. Sahasındaki 7 maçı da kazanan takım toplam 15 maçta 31 gol attı dokuz gol yedi.

Dursun Özbek korkuttu: Galatasaray’dan rahatlatan açıklamaDursun Özbek korkuttu: Galatasaray’dan rahatlatan açıklama

Rams Park deplasmanına yeni teknik direktörü Şota Arveladze ile gelecek Karagümrük’ün deplasman karnesi kırıklarla dolu. Kırmızı-siyahlılar bu sezon oynadığı son altı deplasman maçında kazanamadı. Karagümrük’ün bu sezonki tek deplasman galibiyeti ikinci haftada Başakşehir maçında geldi. Bu karşılaşma sonrası çıktıkları altı deplasmanda iki beraberlik dört mağlubiyet aldılar.

İki takım tarihlerinde 19. kez karşı karşıya gelecek. Daha önceki 18 maçta Galatasaray 11 kez kazandı, Karagümrük iki kez güldü ve beş maç berabere bitti. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar 35 gol attı, Karagümrük 16 gol buldu. Galatasaray’ın evinde oynanan 9 maçın 6’sını ev sahibi ekip kazandı, üç maç berabere bitti. Bu maçlarda Cimbom 15 gol attı, yedi gol yedi.

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi belli oldu: Sparta PragGalatasaray’ın Avrupa Ligi’ndeki rakibi belli oldu: Sparta Prag

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.