Galatasaray’ın yenilgisi dünya basınında: Türkiye’de çılgınlık

Galatasaray 3-2 kaybettiği maçın rövanşında Young Boys'a 1-0 kaybederek Şampiyonlar Ligi'nin dışında kaldı. Yeni formatıyla sahne alacak Devler Ligi'nde Türk takımı olmaması dünya basınında da yer buldu.

Spor 28 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi dışında kalması ses getirdi.

Galatasaray salı akşamı 22.00’de Young Boys’la mücadele etti. Söz konusu mücadele Şampiyonlar Ligi için bilet anlamı taşıyordu. İlk maçı 3-2 kaybeden ekip ikinci maça çok ofansif bir 11’le çıksa da istediği golü bulamadı. Young Boys kalesini savundukça direnci arttı. Normal sürenin son anlarında gelen golle tüm umutlar tükendi. Muslera’nın gördüğü kırmızı kart son darbe oldu. Young Boys çıkış biletini aldı. Şampiyonlar Ligi’nde yeni formata geçilirken 36 takım arasında hiçbir Türk takımı yer alamadı. Bu sezon eleme oynayan bir diğer Türk takımı Fenerbahçe de Lugano’yu eledikten sonra Lille’e boyun eğmişti. Galatasaray da İsviçre temsilcisi Young Boys karşısında istediği sonuçları alamadı ve 102 puan toplayarak rekor kırıp şampiyon olduğu sezonun ardından Şampiyonlar Ligi’nden uzak kaldı.

Bu sonuç dünya basınında da geniş yer buldu. İsviçre basınından RTS “Kahraman Young Boys Galatasaray’ı susturdu” derken Le Temps “Young Boys kulüp tarihinin en büyük başarılarından birine imza atarak Galatasaray’ı eledi ve Rams Park’taki yanardağı söndürmeyi başardı” dedi. Le Matin Young Boys’un tarihinde dördüncü kez Şampiyonlar Ligi’ne katıldığına dikkat çekerken İspanyol El Mundo Deportiova “Young Boys, Galatasaray’ı eledi ve Türk futbolunu Şampiyonlar Ligi’nin dışında bıraktı” dedi.

Türk futbolu ülke puanında da darbe aldıTürk futbolu ülke puanında da darbe aldı

La Gazetta Dello Sport ise eski Inter’li Mauro Icardi’nin Şampiyonlar Ligi dışında kalmasına dikkat çekerek “Şampiyonlar Ligi’nde sürpriz: Icardi’nin Galatasaray’ı Young Boys’a elendi” dedi. Güney Amerika’dan El Observador “Fernando Muslera Young Boys maçında rakibe korkunç bir tekme attı ve direkt kırmızı kartla cezalandırıldı” derken CBS Sports “Türkiye’de çılgınlık! Muslera golden sonra Virginius’a tekme attı ve kırmızı kart gördü” diyerek Muslera’nın Young Boys golünden sonra gördüğü kırmızı karta dikkat çekti.

Young Boys’un golünden sonra rakibine tekme atan Fernando Muslera kırmızı kart gördü.

İstanbul daha az korkutucu

İspanyol Marca gazetesi maçtan bahsederken Türk takımlarının stadyumlarının daha az korkutucu bir hal aldığını vurguladı. Haberde “Avrupa’da bir Türk dramı daha: Young Boys Galatasaray’ı Şampiyonlar Ligi’nin dışında bıraktı. Birkaç hafta önce Mourinho’nun Fenerbahçe’si Lille’e elenmişti. Şimdi ise Young Boys, Galatasaray’ı Şampiyonlar Ligi’nden mahrum bıraktı. Alan Virginius’un golü ‘Galatasaray’ı mahkum etti. İstanbul’da eşit bir maç oldu. Agresif ve cesur bir takım olan Young Boys, ‘Türk cehenneminden’ çekinmedi çünkü gerçek şu ki İstanbul’daki stadyumlar giderek daha az korkutucu hale geliyor. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Avrupa’da aldığı sonuçlar bunu gösteriyor. Alan Virginius İstanbul’da dramaya neden olan 0-1’lik golü attı. Muslera, itiraz ettiği için direkt kırmızı kartla oyundan atıldı. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nin kapısında… ve en üst kıta yarışmasında hiçbir Türk takımı yok” dendi.

AS gazetesi ise Muslera’nın bir daha Uruguay Milli Takımı’na dönmesinin ne kadar zor olduğuna dikkat çekerek “Alan Virginius İstanbul’da dramaya neden olan 0-1’lik golü attı. Muslera, itiraz ettiği için direkt kırmızı kartla oyundan atıldı. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nin kapısında… ve en üst kıta yarışmasında hiçbir Türk takımı yok” dedi.

‘Acınası hareket’

Muslera’nın gördüğü kırmızı kartı gündemine alan bir diğer gazete İsviçre’den Blick oldu. Blick yaşananlardan şöyle bahsetti: “Galatasaray’ın YB karşısında aldığı play-off mağlubiyetinde Fernando Muslera çok kötü bir kaybeden olduğunu gösterdi. Norveçli hakem Espen Eskas play-off eşleşmesinin ikinci ayağı için düdüğü çaldığında ve YB Şampiyonlar Ligi’ndeki yerini İstanbul’da kutlarken Fernando Muslera artık sahada değildi. Galatasaray’ın 38 yaşındaki Uruguaylı kalecisi hararetli son bölümde sinirlerine hakim olamadı. Ve bunu birkaç kez yaptı. Muslera ilk olarak oyuncu değiştiren Young Boys oyuncuları Filip Ugrinic ve Ebrima Colley’in peşinden gitti. Ugrinic ve Colley daha önce Türk taraftarların attığı cisimlerden korunmak için sahaya geri koşmuşlardı. Ve 87. dakikada Young Boys’un attığı golün ardından Muslera kırmızı gördü. Golün sevincini yaşayan Alan Virginius’un bacaklarına arkadan tekme atarak onun yere düşmesine neden oldu. Hakem Eskas’ın oyundan atarak cezalandırdığı acınası bir hareket.”

Fernando Muslera’nın kırmızı kartı geniş yer buldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.