Geçen sezonun polemiği bitti, Yusuf Demir Galatasaray’dan gitti

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in geçen sezon TFF'yi Türk statüsünde oynatmadığı için eleştirdiği Yusuf Demir kiralık olarak Basel'e transfer oldu.

Spor 17 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Başkan Dursun Özbek, geçen sezon Yusuf Demir'in yabancı sayılmasına sert tepki göstermişti.

Galatasaray’ın geçen sezon yaptığı transferlerden biri de Rapid Wien’e 6 milyon euro verilerek kadroya katılan Yusuf Demir’di. Barcelona’da da forma giyen oyuncu, geçen sezon Avusturya Milli Takımı’nda 4 kez yer aldığı için yabancı statüsünde sayıldı, bu yüzden forma şansı bulamadı. Gerek Galatasaray Başkanı Dursun Özbek gerekse Okan Buruk yaptığı açıklamalarda bu duruma tepki gösterdi ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile polemiğe girdi.

TFF yabancı kuralını değiştirdi: Yusuf Demir ayarıTFF yabancı kuralını değiştirdi: Yusuf Demir ayarı

TFF, bu sezonun başında Yusuf Demir’in yabancı sayıldığı kuralı değiştirdi. Takımlara Türki Cumhuriyetler ve yurt dışında doğan ancak Milli Takım’a seçilme yeterliliği olmasa bile bir futbolcuya mavi kartla yerli statüsünde oynama fırsatı verdi.  Galatasaray geçen sezon TFF ile polemiğe girdiği Yusuf Demir için flaş bir karar aldı. Mavi kart Almanya’dan transfer edilen Kerem Demirbay için kullanılırken Yusuf Demir İsviçre’nin Basel takımına kiralandı. Sarı kırmızılılardan yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcumuz Yusuf Demir’in 2023-2024 sezonu için geçici transferi konusunda FC Basel 1893 AG ile anlaşmaya varılmıştır” denildi.

Beşiktaş'ın Rachica duyurusu olay çıkardı! FETÖ...Beşiktaş’ın Rachica duyurusu olay çıkardı! FETÖ…

Galatasaray’da 129 dakika oynadı

Futbola Avusturya’da başlayan Yusuf, 2021 yazında La Liga devi Barcelona’ya kiralanmış ve 2022’nin Ocak ayında Rapid Wien’e geri dönmüştü. Geçen sezonun başında Galatasaray’ın yolunu tutan genç futbolcu, beklenen performansı veremedi. Sarı kırmızı formasıyla geçen sezon sadece 6 resmi maçta 129 dakika sahada kalan futbolcu, gol ya da asist katkısında bulunamadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.